BPO | Cum ajută aplicația dp-Payroll companiile BPO
bpo

Cum ajută aplicația dp-Payroll companiile BPO

Cum ajută aplicația dp-Payroll companiile BPO

Lectură de 4 minute

Cu scopul de a-și eficientiza activitatea, multe organizații aleg să-și externalizeze procesele de salarizare către companiile BPO. Realizarea corectă a operațiunilor de payroll presupune informarea constantă asupra modificărilor și a reglementărilor legislative, o atenție sporită la detalii, efectuarea calculului de salarii pe baza unor situații complexe, ori generarea unor rapoarte cuprinzătoare. Toate acestea presupun mult timp, predispoziție la erori umane și o răspundere foarte mare. Din aceste motive, delegarea lor către companiile BPO poate fi soluția potrivită.

Experiența profesioniștilor, cunoștințele aprofundate în domeniu și utilizarea unor soluții digitale sunt atuurile companiilor BPO în realizarea proceselor de salarizare. Tehnologia utilizată este foarte importantă, pentru a avea un flux optim de lucru și softuri actualizate cu modificările legislative. Aplicația dp-Payroll vine în sprijinul acestor companii, fiind o soluție performantă, de încredere pentru calculul de salarii și alte operațiuni conexe.

Citește și:

» Când e necesar să alegi externalizarea serviciilor de administrare de personal?
» Clasic sau Digital? – Excel sau software payroll?

Eficiență și precizie în calcularea salariului

Externalizarea către un partener extern a salarizării contribuie la un calcul de salarii precis, efectuat la timp, cu minimizarea erorilor. Aplicația dp-Payroll, dezvoltată de UCMS by AROBS, pune la dispoziția companiilor BPO 19 funcționalități distincte, pentru optimizarea proceselor de salarizare. Soluția oferă siguranță în ceea ce privește securitatea datelor și beneficiază de actualizări constante privind modificările legislative.

bpo 2

Cu dp-Payroll pot fi calculate salariile angajaților în funcție de situații complexe precum: retineri salariale, absențe, zile de concediu de odihnă, zile de concediu medical, ore suplimentare, prime, bonusuri, muncă efectuată pe timp de noapte, sau alte situații specifice. Totodată, dp-Payroll conține module care acoperă funcționalități complexe din domeniul salarizării, necesare companiilor BPO.

Printre funcționalitățile care se regăsesc în aplicație se află următoarele: dp-Plăți în Avans, dp-Corecții de Calcul, dp-Avertizări sau dp-Distribuție pe Centre de Cost. Toate acestea răspund unor nevoi din organizațiile cu particularități multiple în ceea ce privește activitatea salariaților sau modul de organizare.

Sistem complex de raportare

Generarea unor rapoarte simple sau complexe este una dintre nevoile des întâlnite în mediul de business. Cu aplicația dp-Payroll, operațiunea se poate realiza cu ușurință, modulul dp-rapoarte fiind un element de bază din cadrul softului de salarizare. Acesta permite extragerea datelor, prelucrarea lor și afișarea sau exportul lor în diferite formate. Funcționalitatea este utilizată pentru a crea rapoarte destinate instituțiilor statului, managementului companiei sau managementului grupului. Este posibilă generarea de rapoarte customizate cu grafice de diferite feluri, pentru o imagine detaliată asupra procesului de calcul de salarii.

Rapoartele pot fi generate în orice etapă în care se regăsește calculul de salarii, cu datele disponibile în acel moment în aplicație. Pentru analize mai detaliate, modulul dp-Rapoarte Complexe îți oferă posibilitatea de a genera raportări cu privire la activitățile administrativ-financiare din companie. Astfel, ai acces la date despre centre de cost, activitatea salariaților sau alte aspecte importante pentru bunul mers al unei afaceri.

Fluturasi de salariu cu detalii complexe

bpo 3

Distribuirea simplă și rapidă a fluturașilor de salariu se poate realiza cu ajutorul funcționalității dp-Fluturași via e-mail. După finalizarea procedurilor necesare pentru calculul salariilor, modulul poate fi utilizat pentru transmiterea fluturașilor pe emailul angajaților, sau pe o adresă comună.

Din aplicația dp-Payroll pot fi generați și transmiși fluturașii de salariu în care să fie incluse informații precum: valoarea brută și netă a salariului, valoarea primelor, a bonusurilor, a taxelor plătite către stat, numărul de zile lucrate, numărul zilelor de concediu de odihnă din luna respectivă și alte detalii pe care compania dorește să le includă. În acest fel, salariații pot vizualiza în mod transparent informațiile despre veniturile obținute, fiind eficientizată comunicarea cu managementul și departamentul de HR.

Funcționalitățile prezentate sunt doar o parte dintre opțiunile oferite de aplicația dp-Payroll, dezvoltată și inovată pentru a oferi un control sporit asupra salarizării, astfel încât toate sarcinile să se desfășoare în siguranță și cu rapiditate. Companiile BPO care aleg soluția creată de UCMS by AROBS au parte de un instrument digital performant și de încredere, dar și de un sprijin important pentru îndeplinirea sarcinilor de salarizare interne și pentru clienți și parteneri.

Cum arată piața serviciilor de payroll externalizate prin BPO?

Operațiunile de payroll sunt printre cele mai sensibile activități dintr-o organizație, deoarece este nevoie de respecterea tuturor normelor legislative și a regulilor aplicabile. Prin urmare, menținerea unei echipe proprii care să se ocupe de salarizare poate cauza vulnerabilități în unele situații. Angajații pot fi predispuși la erori cauzate de un volum mare de muncă, a unor factori de stres apăruți în urma unor situații neprevăzute sau din alte motive. Ca efect negativ, pot apărea întârzieri în ceea ce privește procesarea salariilor, și chiar sancțiuni financiare pentru nerespectarea legislației în vigoare.

De aceea, businessurile din diferite domenii de activitate aleg să apeleze la companii BPO care să aibă în grijă procedurile de salarizare pentru angajații lor. Conform unui raport publicat anul trecut, piața serviciilor de payroll externalizate va ajunge la o valoare de aproape 23 de miliarde de dolari până în anul 2027. Creșterea se datorează unei nevoi tot mai mari a afacerilor de a apela companiile BPO pentru următoarele motive: reducerea costurilor, minimizarea riscurilor, posibilitatea de a lua decizii mai bune bazate pe analize, evitarea întârzierilor plăților către angajați, evitarea unor amenzi etc.

Companiile BPO, partenere în procesul de digitalizare

Responsabilitățile departamentului de resurse umane cresc odată cu dezvoltarea companiei. Pentru a evita aglomarea programului specialiștilor, externalizarea proceselor de payroll către companiile de BPO poate fi soluția potrivită. Eficientizarea operațiunilor de HR și salarizare ajută organizațiile să aibă grijă mai bine de angajați, să crească eficiența și productivitatea internă, și în cele din urmă, să îmbunătățească cifra de afaceri. O aplicație de salarizare eficientă are un impact pozitiv semnificativ pentru companiile BPO care gestionează operațiuni de payroll complexe.

Descoperă în mod amănunțit soluția dp-Payroll

Eficiența și rapiditatea în utilizare sunt două dintre caracteristicile soluției dp-Payroll, dezvoltată pentru a răspunde la cât mai multe dintre particularitățile din mediul de business. Stabilitatea aplicației și modul intuitiv de folosire se află printre motivele pentru care se află în topul preferințelor companiilor românești de peste 25 de ani, atunci când optează pentru soluții software de salarizare. Programează un demo al aplicației dp-Payroll și află mai multe despre cum poate fi utilizată pentru îndeplinirea nevoilor tale și ale partenerilor tăi.

semnatura-echipa-UCMS