Externalizarea Serviciilor | Când să delegi administrarea de personal
externalizarea serviciilor

Când e necesar să alegi externalizarea serviciilor de administrare de personal?

Când e necesar să alegi externalizarea serviciilor de administrare de personal?

Lectură de 4 minute

Pentru a optimiza activitatea companiei tale, uneori ai nevoie să alegi externalizarea serviciilor din zona managementului de personal. Când nu ai o echipă suficient de numeroasă pentru a realiza anumite activități de resurse umane, poți apela la un outsourcing al acestora. În acest fel, ai la dispoziție mai mult timp pentru relaționarea cu clienții, pentru dezvoltarea echipei sau creșterea generală a business-ului. Prin urmare, uneori este necesară externalizarea serviciilor de administrare personal astfel încât fluxul de lucru din propria organizație să rămână la un nivel optim.

Citește și:

» Managementul performantei în contextul muncii hibrid
» Clasic sau Digital? – Excel sau software payroll?

Ce presupune externalizarea serviciilor de administrare de personal?

Activitatea oricărei companii, indiferent de domeniul în care se află, implică o multitudine de procese complexe, care sunt de obicei atribuite angajaților din mai multe departamente. Volumul de lucru încărcat, birocrația, sau lipsa unui număr suficient de oameni pot face necesară utilizarea unor resurse externe pentru anumite sarcini administrative. Mai precis, externalizarea serviciilor de administrare personal către experți din afara companiei tale. Prin delegarea unor procese către o terță parte, îți rămâne mai mult timp pentru a te concentra asupra procedurilor pe care le poți gestiona în cele mai bune condiții.

Avantajele și motivele de a alege externalizarea serviciilor

Beneficiile de a colabora cu parteneri pentru managementul personalului sunt multiple și se întind pe o perioadă îndelungată. Externalizarea serviciilor îți oferă ocazia de a avea drept parteneri firme specializate, care să le realizeze într-un mod eficient și la un nivel înalt de calitate.

Ca urmare a acestui fapt, productivitatea angajatilor din compania ta va crește semnificativ, ei având posibilitatea de a-și îndrepta mai multă atenție spre îndeplinirea obiectivelor de business. În continuare, vom detalia avantajele aduse de externalizarea serviciilor de administrare de personal.

Optimizarea costurilor
externalizarea serviciilor 2

Pentru eficientizarea cheltuielilor companiei, realizarea unor operațiuni de administrare resurse umane poate fi atribuită unor specialiști externi. Atunci când dimensiunea și structura companiei te împiedică să le îndeplinești la termenul stabilit și cu un cost acceptabil, externalizarea serviciilor de administrare de personal este o soluție potrivită. Banii economisiți astfel pot fi îndreptați către alte procese importante, care să sprijine dezvoltarea durabilă a companiei.

Experiență și eficiență

Companiile de outsourcing beneficiază de un nivel ridicat de expertiză în domeniul în care s-au specializat. Având în vedere cunoștințele și experiența acumulată, profesioniștii lor vor reuși să îndeplinească proceduri complexe într-un timp mai scurt. Efectul pozitiv pentru angajații tăi este faptul că se pot dedica exclusiv operațiunilor unde au aptitudini, iar performanța lor va fi la un nivel înalt.

Reducerea cheltuielilor pentru programele de training angajati

Atunci când alegi externalizarea serviciilor de administrare personal, nu mai ești nevoit să investești în specializarea propriilor angajați în acest domeniu. Apelezi la serviciile unor profesioniști deja pregătiți și astfel economisești resurse materiale, care ar fi fost necesare pentru cursuri de calificare, participări la conferințe, seminarii etc. ale salariaților din organizația ta. Prin urmare, aloci resurse financiare pentru un program de training dedicat unor alte abilitati profeisonale. Mai mult, îți pot îndrepta campaniile de recrutare pentru ocuparea unor poziții din alte departamente, care nu au legătura cu sarcinile administrative.

Alte avantaje oferite de externalizarea serviciilor de administrare de personal
  • Extinderea companiei poate avea loc mai ușor atunci când anumite proceduri sunt gestionate de un partener extern;
  • Reduce riscul de apariție a unor erori la operațiunile de administrare personal;
  • Nu mai ai grija tuturor proceselor interne și în ceea ce privește managementul documentelor.

Efectele nedorite ale administrării de personal fără un soft HR

În situația în care administrarea de personal din compania ta este efectuată intern, fără sprijinul unei soluții digitale, pot apărea numeroase dezavantaje. Există posibilitatea ca angajații să se simtă copleșiti de sarcinile repetitive, manuale, iar riscul de a apărea erori umane este ridicat. O echipă restrânsă numeric, ce nu are la îndemână o aplicatie HR, va avea nevoie de mult timp pentru realizarea unor sarcini administrative. Digitalizarea acestora cu un soft intuitiv sau externalizarea serviciilor este alegerea potrivită în acest caz, pentru a avea parte de eficiență în realizarea lor.

Simplifică modul de organizare al companiei tale

externalizarea serviciilor 3

Externalizarea serviciilor de administrare de personal te ajută să îți gestionezi mai eficient afacerea, fără a avea grija unor proceduri care necesită mult timp și atenție sporită la detalii. Când te poți concentra pe acțiunile care contribuie la dezvoltarea companiei, șansele de a avea o afacere sustenabilă pe termen lung sunt ridicate.

În cazul în care nu ai parte de o echipă specializată în administrarea de personal, și îți dorești ca operațiunile conexe să se desfășoare rapid și în siguranță, alege externalizarea acestor servicii. Softurile utilizate de companiile de outsourcing asigură un flux optim al proceselor administrative, iar tu beneficiezi de un partener de încredere în relația cu angajații și instituțiile statului.

Alegere informată a furnizorului

Alegerea companiei pentru externalizarea serviciilor de administrare de personal ar trebui să aibă loc în urma unei analize atente. Pentru a beneficia de cele mai bune soluții care să-ți sprijine activitatea organizației, analizează opțiunile disponibile și ia decizia potrivită pentru nevoile tale. O soluție care se potrivește tuturor particularităților specifice activității tale îți va asigura continuitatea afacerii. Nu în ultimul rând, vei avea la dispoziție mai mult timp și resurse pe care să le folosești cât mai eficient.

semnatura-echipa-UCMS