Clasic sau Digital? - Excel sau software payroll?
software payroll 4

Clasic sau Digital? – Excel sau software payroll?

Clasic sau Digital? – Excel sau software payroll?

Lectură de 4 minute

Tot mai multe companii, din diverse domenii de activitate, au ales un software payroll pentru desfășurarea operațiunilor de salarizare. Programul diminuează semnificativ timpul necesar acestor activități și asigură un flux optim al calculului de salarii. Procesul de digitalizare este accelerat în multe organizații, datorită beneficiilor pe care la aduce. Implementarea unei aplicații payroll ajută de asemenea în minimizarea birocrației, astfel încât salarizarea să aibă loc în cele mai bune condiții.

Citește și:

» Cum te ajută softurile în dezvoltarea organizationala
» Cele mai frecvente greșeli din procedura de salarizare și cum să le eviți

O soluție digitală de salarizare este ușor de utilizat

Un software payroll poate părea dificil de utilizat, motiv pentru care unii specialiști HR ar putea să prefere metodele clasice. Totuși, un sistem de salarizare digital poate fi operat cu un minim de cunoștinte tehnice și reduce volumul de muncă într-o măsură semnificativă.

De ce să înlocuiești metodele clasice cu un software payroll?

Procedurile complexe de payroll sunt foarte importante pentru fiecare organizație. Atunci când plata salariilor se efectuează precis și la timp, eviți nemulțumiri din partea angajaților, un moral scăzut al acestora, dar și reducerea performanței la locul de muncă. De asemenea, întârzierea efectuării unor plăți poate aduce probleme privind reputația companiei sau de alte natură.

Prin intermediul unui software payroll, poți efectua operațiunile de salarizare cu o viteză mai mare, eficiență și precizie. În continuare, vă vom prezenta pe larg câteva dintre avantajele aduse de digitalizarea calculului de salarii.

Eficientizezi costurile pe termen lung

În general, departamentul de resurse umane are nevoie de foarte mult timp pentru a gestiona manual  toate procesele de salarizare, de la calculul de salarii, corecții de calcul, rapoarte, depunerea unor documente către instituțiile statului și altele. Utilizarea unui software payroll pentru astfel de operațiuni reduce timpul de lucru necesar pentru efectuarea lor și diminuează semnificativ cheltuielile companiei. Prin implementarea tehnologiei potrivite, poți evita să cheltui sume mari și să petreci un timp îndelungat pentru sarcini administrative, ce pot fi realizate mult mai ușor dacă sunt digitalizate.

Reduci riscul de apariție a unor erori umane

Spre deosebire de operațiunile clasice, efectuate manual într-un document Excel, un software payroll minimizează riscul unor greșeli în operațiunile de salarizare, iar dacă ele apar, se pot corecta cu ușurință. Într-o platformă digitală de payroll, datele angajaților trebuie introduse o singură dată, și nu de fiecare dată când se efectuează o plată către ei. În acest fel, vor scădea semnificativ șansele de a apărea erori la introducerea informațiilor despre salariați, sau despre veniturile lor salariale. Cu mai puține ocazii de a introduce manual informații inexacte, un software payroll minimizează riscul erorilor umane în procedurile lunare sau recurente, efectuate de specialiștii HR.

Documentele sunt ușor accesibile

Fie că ne referim la un angajat care caută informații despre un salariu de pe o lună anterioară, sau o persoană din management care încearcă să acceseze un anumit raport, un software payroll simplifică găsirea informațiilor necesare, ele fiind centralizate. Mai multe tipuri de rapoarte și informații de salarizare pot fi stocate online și accesate în siguranță de către specialiști HR sau manageri, care au nevoie la un moment dat să le vizualizeze. Totodată, stocarea datelor este nelimitată și nu ai nevoie de spațiu fizic pentru a le depozita, și ulterior de un timp îndelungat pentru a le căuta și accesa.

Datele beneficiază de o protecție avansată

Când vorbim de o metodă digitală pentru calculul salariilor, o zonă în care ar putea apărea dificultăți este cea de stabilitate și siguranță privind securitatea datelor. În acest sens, există mai multe recomandări care pot fi făcute utilizatorilor atunci când accesează un software payroll. De asemenea, există soluții precum: dubla autentificare, criptarea datelor, un back-up al informațiilor și planuri bine stabilitate dacă apar breșe de securitate.

Documente păstrate digital vs. fizic

soft payroll

În comparație, dacă documentele despre angajați și despre veniturile lor sunt păstrate în format fizic, așa cum se procedează în modul clasic, trebuie luată în considerare arhivarea lor într-un loc sigur, accesibil doar persoanelor cu responsabilități în acest sens. Chiar și așa, datele confidențiale pot fi văzute în mod accidental atunci când sunt tipărite.

Cu un software payroll, securitatea informatiilor este asigurată și prin acordarea unor roluri specifice utilizatorilor, astfel încât fiecare să aibă acces doar la informațiile de interes, necesare pentru operațiunile pe care le desfășoară.

De ce să alegi un software payroll?

Atunci când numărul de angajați din compania ta este în continuă creștere, volumul de documente care trebuie gestionat și numărul de operațiuni administrative crește considerabil. Prin urmare, o soluție digitală de administrare personal și un software payroll îți sprijină activitatea, contribuind la eficientizarea proceselor recurente.

Adaptabilitatea unui software payroll în funcție de nevoile și particularitățile companiilor este un factor determinant pentru utilizarea lui. Pentru ca echipa pe care o ai în cadrul companiei să funcționeze la nivel înalt și să-și desfășoare activitatea eficient, alegerea unui sistem digital de payroll este un pas mare în direcția potrivită.

Alege un software payroll la UCMS by AROBS

Dacă îți dorești o soluție digitală pentru a efectua operațiuni complexe de salarizare, descoperă aplicația dp-Payroll de la UCMS by AROBS. Acest software payroll stabil, creat acum peste 27 de ani, este inovat constant și reprezintă o soluție sigură pentru specialiștii HR.

Modul intuitiv de utilizare și suportul specializat oferit sunt particularități care definesc aplicația noastră, fiind de asemenea configurabilă și actualizată în permanență cu modificările legislative.

Pentru a-ți prezenta în detaliu caracteristicile aplicației dp-Payroll, îți propunem o discuție cu specialiștii UCMS by AROBS. Completează formularul pentru a programa un demo gratuit și vei avea ocazia să descoperi cum îți poate sprijni activitatea un software payroll complex.