Eficientizarea Activitatii | 5 pași pentru eficientizarea HR
eficientizarea activitatii

Eficientizarea activitatii de HR cu tehnologia potrivită: 5 pași de urmat

Eficientizarea activitatii de HR cu tehnologia potrivită: 5 pași de urmat

Lectură de 3 minute

Dacă dorești să gestionezi optim operațiunile de HR, ai nevoie de eficientizarea activitatii prin implementarea unor soluții tehnologice potrivite companiei tale. Cu ajutorul unor aplicații performante și configurabile, administrarea de personal și salarizarea devin mai ușor de realizat. Există o serie de soluții tehnologice care pot fi implementate și utilizate pentru a eficientiza activitatea de HR si pentru a îmbunătăți productivitatea muncii. În acest articol, îți vom prezenta 5 pași de urmat pentru eficientizarea activitatii de resurse umane prin intermediul tehnologiei potrivite.

Citește și:

Utilizează un soft resurse umane complex

Un sistem de management al resurselor umane este o platformă prin care poți gestiona toate aspectele de HR într-un singur loc. Utilizează o aplicatie HR pentru a centraliza toate datele angajaților, cum ar fi informatiile personale, istoricul de angajare și informațiile despre veniturile salariale. Acesta poate fi folosit, de asemenea, pentru a gestiona pontajul angajatilor sau pentru a oferi posibilitatea oamenilor din companie să-și gestioneze în sistem self-service anumite operațiuni, precum: solicitarea zilelor de concediu, a adeverințelor sau accesarea unor informații importante. Utilizarea unui soft resurse umane reduce timpul necesar pentru efectuarea acestor procese și contribuie la eficientizarea activitatii la nivelul întregii organizații.

Gestionează în format digital recrutarea si selectia personalului

eficientizarea activitatii 2

Una dintre cele mai mare provocări pe care le poți avea este identificarea candidaților potriviti pentru pozițiile deschise din cadrul companiei. Cu toate acestea, un soft pentru recrutare contribuie la eficientizarea activitatii de identificare a acestora, pentru a găsi într-un timp scurt candidatii potriviți.

Un astfel de program permite centralizarea CV-urilor de pe diverse platforme de job-uri, pentru a automatiza procesul de selecție a acestora, dar și pentru a gestiona procesele de recrutare.

Utilizarea unei funcționalități pentru recrutare îți va aduce eficientizarea activitatii în ceea ce privește toate etapele de recrutare si te va ajuta să-ți reduci timpul necesar pentru a găsi candidații potriviti. Un studiu recent realizat de LinkedIn arată că 90% dintre directorii de HR consideră ca tehnologia va juca un rol tot mai important în viitorul activității de HR, în special în ceea ce privește recrutarea și selecția candidaților.  

Programează o sesiune demo alături de specialiștii noștri!

Alege să dezvolți programe personalizate de instruire

Formarea și dezvoltarea angajaților sunt aspecte importante pentru creșterea productivității și a nivelului lor de satisfacție în cadrul companiei. Cu toate acestea, procesul poate fi destul de obositor dacă nu sunt utilizate tehnologiile adecvate. Eficientizarea activității de instruire și pregătire a oamenilor poate avea loc prin implementarea unei soluții digitale. Folosirea unui software de training angajati, pentru dezvoltarea oamenilor din companie, îți permite să creezi programe de formare personalizate și să urmărești progresul angajaților.

Transformă procesul de evaluare a performanței

Evaluarea angajaților este o parte importantă a proceselor de HR, iar eficientizarea activitatii de analiză a performanței reprezintă un aspect esențial pentru orice organizație. Procesul poate fi anevoios dacă nu ai la îndemână o soluție potrivită în acest sens. Un soft pentru evaluarea angajatilor îți facilitează activitatea de monitorizare a performanței angajatilor, dar și acordarea unui feedback constructiv pentru a-i ajuta să se dezvolte. Utilizând tehnologia, atât managerii, cât și angajații își pot expune părerea într-un mod intuitiv, datele fiind disponibile tuturor celor implicați în procesul de evaluare.

Realizează calculul de salarii cu un program salarizare

eficientizarea activitatii 3

În special într-o perioadă cu numeroase modificări legislative, calculul de salarii poate fi o sarcină complicată și copleșitoare. Utilizarea unui sistem de payroll performant reduce timpul necesar pentru a efectua această sarcină și îmbunătățește precizia datelor. De asemenea, te ajută să reduci la minimum birocrația și erorile umane care pot apărea.

Un avantaj major pentru o aplicație de salarii este disponibilitatea unui suport specializat, care să răspundă cu promptitudine la solicitările tale. În acest fel, orice nelămurire sau dificultate în utilizarea aplicației va fi remediată într-un timp scurt.

Acordă atenție situațiilor specifice din compania ta

Alături de aspectele prezentate mai sus, este foarte important să iei în considerare situațiile particulare din compania ta, atunci când cauți softuri pentru eficientizarea activitatii de HR. Identifică sistemele de resurse umane și salarizare care să se plieze pe nevoile specifice din compania ta, sau din domeniul tău de business. Soluțiile digitale configurabile sunt necesare pentru ca eficientizarea activitatii de resurse umane să fie de lungă durată și aplicabilă în cât mai multe dintre procesele recurente de HR.

Ai nevoie și tu de procese mai eficiente în compania ta? Scrie-ne un email la [email protected], iar împreună vom identifica cele mai potrivite soluții tehnologice pentru procesele de HR din organizația ta.