Cu dp-Dublă Autentificare securitatea datelor din dp-Payroll este garantată
securitatea datelor

Cu dp-Dublă Autentificare securitatea datelor din dp-Payroll este garantată

Cu dp-Dublă Autentificare securitatea datelor din dp-Payroll este garantată

Lectură de 3 minute

Securitatea datelor în această epocă a digitalizării este un subiect care se află în atenția tuturor, mai ales a companiilor producătoare de soluții software pentru administrare personal și payroll care prelucrează date de orice fel. Având în vedere domeniul de activitate în care activăm, ne preocupă constant modul în care sunt protejate datele partenerilor noștri. Cu atât mai mult în această perioadă în care informațiile sunt atât de expuse, iar performanța la care a ajuns tehnologia declanșează cu ușurință atât de multe atacuri cibernetice.

Citește și:

» Sarcini manuale vs transformare digitală: avantaje și dezavantaje
» Ce avantaje îți oferă True Work from Home?

De ce este importantă securitatea datelor?

Confidențialitatea datelor este un drept al fiecăruia dintre noi. Suntem datori să păstrăm confidențialitatea nu doar sub impulsul obligativității legislative, cât și din punct de vedere moral și social. În salarizare se operează atât date personale, cât și contractuale. Gestionarea lor într-un soft salarizare implică atenție sporită pentru ca acestea să nu fie accesate de persoane neautorizate. Prin securizarea optimă a sistemelor, se reduce riscul de furt de date, fraudă sau abuz de încredere.

Sunt protejate datele în softul de salarizare dp-Payroll?

securitatea datelor 3

Așa cum am menționat, fiind producători de soluții software pentru managementul resurselor umane și al salarizării, a oferi siguranță în ceea ce privește prelucrarea datelor este prioritatea noastră. Desigur că accesul în aplicație se poate face pe bază de utilizator și parolă.

Dar, securitatea datelor vizează unul dintre aspectele legate de drepturile utilizatorilor dp-Payroll. De aceea, softul oferă posibilitatea ca administratorul programului să acorde utilizatorilor drepturi numai asupra unor departamente/grupuri de securitate.

Utilizatorii se stabilesc în funcție de rolurile pe care le au angajații în companie și acțiunile pe care trebuie să le intreprindă. Prin urmare, persoanele cu rolul de „administrator” au roluri depline în aplicație, și, prin urmare acces la toate informațiile.

Pentru ceilalți utilizatori se vor acorda roluri, în funcție de tipul de informație pe care o va prelucra. Astfel că, fiecare utilizator va avea acces numai la datele referitoare la angajații din departamentele/grupurile de securitate care i-au fost alocate de către administratorul programului.

Ce măsuri extra de securizare a datelor pot fi adoptate în dp-Payroll?

Pentru o măsură extra de protejarea a datelor, am creat în dp-Payroll modulul dp-Dublă Autentificare. Prin acesta, după conectarea în dp-Payroll pe baza datelor de acces, utilizatorul va mai avea de urmat încă un pas pentru o dublă autentificare prin:

  1. generarea unui cod în aplicația de mobil Google – Microsoft Authentificator;
  2. transmiterea unui cod de acces prin e-mail.

De aceea, în cazul nefericit în care o persoană neautorizată a obținut într-un anumit fel datele de logare ale unui cont, nu va putea accesa softul dacă nu va  avea acces la cel de-al doilea pas.

Astfel că șansele ca datele să ajungă publice sunt puternic diminuate. Cu dp-Payroll beneficiezi de securitate sporită.

De ce să alegi autentificare în doi pași?

cu dp -dubla autentificare securitatea datelor este garantata

» Pentru că este cea mai sigură metodă prin care poți proteja datele angajaților tăi. Cu atât mai mult cu cât există reglementări legislative foarte stricte în ceea ce privește preluarea și prelucrarea datelor, politică pentru care sunt prevăzute penalizări destul de costisitoare.

» Cu dp-Payroll oferi siguranță și încredere angajaților tăi. Știind că datele le sunt protejate, iar riscul de a le expune este inexistent, vor prinde încredere în angajator, lucru care se va vedea în modul în care își prestează munca.

» Compania ta nu se expune atacurilor cibernetice. Odată cu apariția unui moment neprielnic prin expunerea în mediul public al datelor, se compromite imaginea companiei. Astfel că, tot ceea ce s-a construit în ani de muncă, poate fi ușor pus la îndoială, iar angajații nu se vor mai simți în siguranță. De aceea, există posibilitatea ca unii angajați chiar să își schimbe locul de muncă, iar unii posibili candidați să devină sceptici atunci când trebuie să aleagă dacă se vor alătura sau nu echipei. Cu dp-Dublă Autentificare eviți astfel de posibile situații și ai grijă de securitatea datelor din compania ta.

Oferă siguranță angajaților tăi! Alege dp-Dublă Autentificare!
semnatura echipa UCMS