Află cum poți gestiona eficient pontajul angajatilor
pontajul angajatilor

Află cum poți gestiona eficient pontajul angajatilor

Află cum poți gestiona eficient pontajul angajatilor

Lectură de 5 minute

Pentru a maximiza productivitatea companiei tale, ai nevoie să gestionezi pontajul angajatilor într-un mod cât mai eficient. Reducerea muncii manuale și digitalizarea proceselor te ajută să-ți îmbunătățești eficiența din organizație, minimizând totodată birocrația. În ceea ce privește pontajul angajatilor, tot mai multe companii aleg să utilizeze o soluție software pentru a-l gestiona, precum o aplicatie pontaj angajati.

Un astfel de sistem este conceput pentru a te ajuta să administrezi pontajul angajatilor într-un mod mai eficient, de la colectarea datelor de prezență până la introducerea lor într-o aplicație pentru calcularea salariului. În acest articol, vom explora beneficiile unui soft prin care gestionezi pontajul angajatilor și vom detalia modul în care acesta funcționează.

Citește și:

Administrezi mai simplu pontajul angajatilor

Un soft dezvoltat pentru a gestiona pontajul angajatilor îți permite să ai o evidență clară a orelor lucrate de angajați, atât de la birou sau de la punctele de lucru ale companiei, cât și dacă muncesc în sistem work from home. O aplicatie pontaj angajati oferă posibilitatea de a vizualiza într-un format intuitiv datele de prezență, cererile de zile de concediu, numărul de ore suplimentare realizat și alte situații, pentru a calcula cu precizie salariile angajaților. De asemenea, o aplicatie pontaj angajati, parte dintr-un sistem HR complex, poate fi integrată cu alte softuri de resurse umane și de salarizare.

Oferi angajaților soluții simple de a se ponta

pontajul-angajatilor-2

Utilizând un program de pontaj angajati, aceștia își pot introduce singuri datele de prezență, opțiunea fiind foarte utilă mai ales în cazul în care își desfășoară activitatea în sistem work from home. În cazul în care lucrează de la punctele de lucru ale companiei, există posibilitatea ca aceștia să utilizeze o cartelă electronică pentru a-și înregistra orele lucrate (sistem punch-in – punch-out).

De ce să utilizezi un soft pentru a gestiona pontajul angajatilor?

Atunci când utilizezi o aplicatie pontaj angajati pentru a gestiona datele de prezență, ai parte de numeroase beneficii:

 • Precizie îmbunătătiță: metodele de urmărire manuală a pontajului sunt adesea predispuse la erori, în timp ce soluții digitale de pontaj sunt foarte precise și automatizează numeroase procese;
 • Eficiență: prin eliminarea activităților manuale de urmărire și centralizare a pontajului angajatilor, economisești timp, minimizezi birocrația și crești eficiența echipei tale;
 • Conformitate: un soft configurabil pentru pontajul angajatilor te ajută să te asiguri că respecți legile și reglementările din legislația muncii;
 • Vizibilitate mai bună: cu capabilități de raportare și analiză a datelor în timp real, poți obține informații valoroase despre forța de muncă, iar astfel o aplicatie pontaj angajati te ajută să iei decizii informate.

Cum funcționează un software pentru pontajul angajatilor?

O aplicatie pontaj angajati funcționează în mai multe feluri:

 • prin sisteme fizice de tip punch-in și punch – out (accesibile cu o cartelă electronică sau prin amprentă), instalate la punctele de lucru ale companiei;
 • prin înregistrarea pontajului online de către angajați din portalul angajatului;
 • prin introducerea datelor de pontaj în soft de către specialistul HR, care ulterior poate opera modificări dintr-o aplicatie pontaj angajati.
pontajul angajatilor 3

Sistemele fizice folosesc tehnologia, cum ar fi scanarea cartelelor electronice sau a amprentelor, pentru a înregistra cu exactitate timpul lucrat de către un angajat. Datele sunt transmise către softul de pontaj, unde sunt centralizate. Un portal self service angajati le permite oamenilor să-și înregistreze pontajul  din orice locație, folosind un computer sau un dispozitiv mobil.

Cum să alegi o aplicatie pontaj angajati potrivită?

Atunci când alegi un sistem pentru a gestiona pontajul angajatilor, există mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare, cum ar fi:

 • Integrarea softului: Analizează dacă ai nevoie de un sistem de sine stătător sau de unul care se integrează cu alte programe de HR și de salarizare;
 • Scalabilitate: Asigură-te că sistemul pe care îl alegi este scalabil și poate crește odată  cu numărul de angajați și a punctelor de lucru;
 • Configurabilitate: Informează-te dacă poți configura această aplicatie pontaj angajati pentru a răspunde situațiilor specifice din compania ta sau din domeniul tău de activitate;
 • Ușurință în utilizare: Caută o aplicatie pontaj angajati intuitivă, care să-ți permită operarea rapidă a datelor;
 • Cost: Ia în calcul bugetul tău și costurile asociate implementării sistemului pentru pontajul angajatilor.

Ce elemente poți configura într-un soft de pontaj?

O particularitate foarte importantă a unui soft care îți permite să gestionezi pontajul angajatilor este posibilitatea de configurare, astfel încât să răspundă nevoilor tale specifice. Printre cele mai întâlnite configurări posibile într-o aplicatie pontaj angajati se numără următoarele:

 • Definirea programelor de lucru și a schimburilor;
 • Definirea orelor suplimentare, de noapte, de weekend, etc.;
 • Timpul alocat pauzelor de lucru;
 • Tipurile de concedii și absențe;
 • Configurarea pontajului pe anumite centre de cost.

Acestea sunt doar câteva dintre posibilitățile de configurare existe într-o aplicatie pontaj angajati performantă. Există, de asemenea, posibilitatea de a configura alte elemente din sfera pontajului, pentru ca aplicația să răspundă la cât mai multe dintre particularitățile afacerii tale.

Eficientizezi semnificativ calculul de salarii

O evidență centralizată, ușor accesibilă în ceea ce privește pontajul angajatilor îți asigură un flux optim când vine vorba de operațiunile de payroll. După ce ai la dispoziție o evidență clară asupra orelor lucrate în companie, poți importa pontajul angajaților într-un program salarizare, unde poți efectua simplu și rapid calculul de salarii.

În acest fel, nu vei mai avea nevoie de condici de prezență pe hârtie pentru a colecta pontajul angajatilor, astfel încât să stabilești cu exactitate salariul care trebuie plătit fiecărui angajat. Prin urmare, ai parte de un sistem eficient pentru calcula remunerațiile care li se cuvin, iar riscul de apariție a erorilor umane este minim cu o aplicatie pontaj angajati.

Crește-ți eficiența cu un software pentru pontajul angajatilor

O aplicatie pontaj angajati te ajută să-ți îmbunătățești productivitatea și eficiența, prin înregistrarea cu acuratețe a datelor despre prezența angajaților, dar și prin vizualizarea ușoară a informațiilor despre timpul lucrat. Având capacitatea de a automatiza anumite procese, dar și de a oferi rapoarte simple și complexe, un soft pentru pontajul angajatilor îți simplifică colectarea datelor de prezență. Cu o aplicatie pontaj angajati, eficientizezi procesele, crești acuratețea și ai parte de operațiuni conforme cu legislația în vigoare, economisind timp și resurse materiale.

pontajul angajatilor 4

Descoperă softul True Pontaj Electronic

Aplicația complexă True HR, dezvoltată de UCMS by AROBS, are în componență modulul True Pontaj Electronic. Soluția este configurabilă și răspunde la o varietate de nevoi, în funcție de particularitățile organizației tale. Totodată, această aplicatie pontaj angajati este intuitivă și poate fi integrată cu aplicația dp-Payroll, astfel încât calculul de salarii să fie realizat simplu și rapid. Dacă dorești să afli mai multe detalii, programează un demo gratuit cu specialiștii noștri.