Sistem HR | Când ai nevoie de un sistem HR integrat?
sistem hr

Când ai nevoie de un sistem HR integrat în compania ta?

Când ai nevoie de un sistem HR integrat în compania ta?

Lectură de 4 minute

Implementarea unui sistem HR integrat în cadrul companiei tale poate fi o decizie benefică pe termen lung, deoarece eficientizează o varietate de sarcini din zona de HR și payroll. Pe măsură ce organizația se dezvoltă și numărul de angajați crește, apar situații complexe în ceea ce privește managementul personalului, iar un sistem HR integrat devine o necesitate.

Citește și:

Ce este un sistem HR integrat?

Un sistem HR integrat este o platformă digitală în care se regăsesc mai multe funcționalități, care permit gestionarea completă a operațiunilor specifice de resurse umane și salarizare. Implementarea unei astfel de soluții complexe îți facilitează desfășurarea eficienta a diferitelor procese, de la recrutarea si selectia personalului, operațiunile de administrare personal, pontajul angajatilor, salarizarea și multe altele.

Sistem HR integrat sau instrumente digitale diferite?

Un sistem HR integrat reduce riscurile și îți pune la dispoziție aceleași date pentru toate operațiunile specifice de HR și payroll. Utilizarea mai multor softuri, de la furnizori diferiți, care nu împărtășesc aceeași bază de date, poate însemna adesea să introduci manual informații sau să utilizezi instrumente suplimentare de integrare pentru a conecta datele între sisteme.

Utilizarea unui număr mare de aplicații îți poate îngreuna activitatea

Mai mult, dacă utilizezi programe diferite pentru fiecare activitate de HR, vei risipi mult timp pe care îl poți îndrepta înspre alte activități. Spre exemplu, trebuie să intri pe rând într-un soft pentru recrutare, unul pentru training, altul pentru gestionarea deconturilor și multe altele.

sistem hr 2

Fiind nevoit să navighezi între diferite aplicații, trebuie să te obișnuiești cu fiecare interfață și flux de lucru, iar aceste lucruri necesită un timp îndelungat. De asemenea, există posibilitatea de a avea date diferite introduse în aceste softuri, iar astfel pot rezulta neconformități și operațiuni care necesită corecții.

Ce caracteristici oferă un sistem HR integrat?

Pentru a te asigura că beneficiezi de un sistem HR integrat adecvat, trebuie să acorzi atenție funcționalităților pe care aceasta ți le oferă. Iată câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le cauți:

  • Administrare de personal completă

Un sistem HR integrat ar trebui să ofere funcționalități complete pentru gestionarea întregului parcurs al angajaților într-o companie. Aici ne referim la procesul de recrutare și selecție, onboarding, evaluarea performanței, training și exit interview.

  • Managementul pontajului și al concediilor

Un aspect important al unui sistem HR integrat este capacitatea de a gestiona pontajul și concediile angajaților în mod eficient. Aceasta implică programarea și urmărirea concediilor de odihnă, a concediilor medicale și a altor tipuri de absență, precum și generarea rapoartelor specifice.

  • Funcționalități pentru operațiunile de payroll

Un sistem HR integrat ar trebui să ofere facilități pentru calcularea și gestionarea salariilor angajaților. Acesta poate include calcul veniturilor brute, al veniturilor nete, generarea și trimiterea fluturașilor de salariu, gestionarea impozitelor și a contribuțiilor sociale și așa mai departe.

Beneficiile unui sistem HR integrat

Indiferent de dimensiunea companiei tale sau de domeniul de activitate, un sistem HR integrat îți oferă câteva beneficii importante. În continuare, ți le prezentăm pe cele mai semnificative:

  • Centralizarea datelor

Prin utilizarea unui sistem HR integrat, poți centraliza toate informațiile legate de angajați într-un singur loc. Acest lucru facilitează accesul rapid la informații esențiale, precum datele personale, istoricul angajatului, detaliile contractuale, acte adiționale și informațiile de salarizare.

  • Automatizezi un număr mare de sarcini
sistem hr 3

Un sistem HR integrat te ajută să automatizezi numeroase procese complexe, fără să îți trebuiască soluții software multiple pentru nevoile tale. Astfel, reduci la minimum erorile umane și economisești timp prețios. De asemenea, poți lua decizii importante mai ușor, deoarece ai acces rapid la toate informațiile de care ai nevoie.

Această soluție complexă facilitează comunicarea din companie, oferind un portal pentru solicitările angajaților, dar și posibilitatea de a emite fluturași de salariu și adeverințe. Astfel de funcții contribuie la o comunicarea rapidă și transparentă între membrii echipei și departamentul de resurse umane.

  • Rapoarte îmbunătățite

Atunci când toate datele angajaților și informațiile referitoare la activitatea lor sunt disponibile într-un singur loc, poți genera rapoarte precise și analize detaliate cu minim de efort. Astfel, pot fi luate mai ușor decizii importante în cadrul companiei.

Când este momentul potrivit să implementezi un sistem HR integrat?

Fiecare afacere are propriile nevoi pe care trebuie să le ia în considerare, înainte de a implementa soluții software pentru procesele administrative. Dacă faci parte dintr-o organizație de mari dimensiuni, cu angajați care își desfășoară activitatea din mai multe puncte de lucru, remote sau în format hibrid, probabil ai nevoie să gestionezi situații complexe. Un sistem HR integrat îți oferă posibilitatea de a îndeplini un număr mare de operațiuni de resurse umane, prin disponibilitatea unor funcționalități multiple.

Descoperă soluțiile dezvoltate de UCMS by AROBS

Un sistem HR integrat aduce multiple beneficii companiei tale, fiind o platformă complexă care eficientizează un număr ridicat de operațiuni de resurse umane și salarizare. UCMS by AROBS dezvoltă soluții software integrate de management al resurselor umane și al salarizării, care acoperă o gamă largă de nevoi din numeroase domenii de activitate. Vrei să afli cum pot contribui acestea la succesul companiei tale? Programează un demo al aplicațiilor True HR și dp-Payroll și descoperă toate informațiile de care ai nevoie!