Evaluare Personal | Eficiență în procesul de evaluare a angajaților

Cum se poate realiza o evaluare de personal eficientă

evaluare personal

Cum se poate realiza o evaluare de personal eficientă

Prin implementarea strategiilor potrivite de evaluare personal, vei știi care sunt pașii de urmat pentru ca angajații să-și dezvolte abilitățile profesionale. Activitatea lor trebuie monitorizată în mod constant de-a lungul timpului, pentru a afla punctele forte ale acestora, dar și zonele care necesită îmbunătățire. În acest fel, poți menține performanța organizației la un nivel înalt, prin identificarea în timp util a aspectelor care pot fi remediate. Cu o evaluare personal eficientă, vei știi cine sunt cei mai productivi oameni din organigrama, cum se descură un anumit angajat în realizarea sarcinilor zilnice, și cum îl poți ajuta să devină mai bun în activitatea lui.

Citește și:

» Gamificarea, o nouă metodă de învățare și dezvoltare pentru angajați
» Cum contribuie flexibilitatea la productivitatea muncii

Eficientizarea procedurilor de evaluare a performanței

O evaluare personal realizată corect și în mod constant va ajuta semnificativ afacerea ta. Acest lucru se poate realiza cu ușurință printr-o soluție digitală dezvoltată în acest scop. Prin folosirea tehnologiei, ajungi într-un timp mai scurt la concluzii despre ce poate fi îmbunătățit în munca prestată de oamenii din companie. În acest proces, poți lua în calcul și anumiți indicatori de performanta, de care poți ține cont pentru o evidență cât mai clară a activității. Cu o evaluare personal specifică nevoilor tale, ai parte în organizație de o administrare personal realizată într-un mod eficient, care te va ajuta și să atingi obiectivele și rezultatele dorite mai ușor.

Ce aspecte sunt importante într-o procedură de evaluare personal?

Atunci când dorești să analizezi performanța angajaților, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. Printre cele mai importante lucruri de care să ții cont în acest proces sunt următoarele:

  • Modul în care angajatul își îndeplinește sarcinile de lucru;
  • Calitatea muncii depuse;
  • Prioritizarea sarcinilor în funcție de nivelul de importanță;
  • Nivelul de creativitate în munca de zi cu zi;
  • Atenția spre dezvoltarea calităților profesionale;
  • Modul în care muncește în echipă;
  • Nivelul de implicare în activitățile zilnice;
  • Orientarea către rezolvarea problemelor în timp util;
  • Nivelul de receptivitate la feedback-ul acordat.

Îmbunătățirea performanței din companie

Un soft de evaluare personal ajută organizațiile să identifice punctele forte ale angajaților și aspectele care pot fi dezvoltate, dar de asemenea le oferă acestora feedback important din partea colegilor și a superiorilor, ajutându-i astfel să-și îmbunătățească performanța. Cele mai complexe instrumente de evaluare personal au în componență funcții care facilitează analize de performanță personalizată atât pentru echipe, cât și pentru angajați în mod individual.

evaluare personal 2

De asemenea, ajută utilizatorii să compare performanțe pe baza unor rapoarte ușor de parcurs din punct de vedere vizual. În acest mod, se poate acorda feedback constructiv angajaților, având o imagine de ansamblu asupra activității lor. Ulterior, se stabilește un program de training prin care aceștia să-și dezvolte aptitiudinile.

Implementarea în organizație a unui software de evaluare personal poate contribui și la aspecte legate de cultura organizationala. Managerii pot folosi acest instrumentul digital pentru a încuraja aprecierea  reciprocă, recunoașterea eforturilor și acordarea de feedback. Cele mai multe dintre aplicațiile de evaluare personal te ajută să stabilești obiective pentru echipe și angajați din diferite departamente. De asemenea, ele facilitează urmărirea progresului în timp real și te asiguri că performanța angajaților se aliniază cu obiectivele organizației.

Sesiuni de evaluare personal simplificate

Digitalizarea procedurilor de evaluare personal le transformă în acțiuni mai flexibile, ușor de realizat și personalizate în funcție de fiecare angajat și de responsabilitățile sale în cadrul companiei. Astfel de soluții sunt esențiale pentru organizațiile care doresc să identifice persoanele ce își pot îmbunătăți performanțele, dar și să elaboreze strategii pentru o retentie personal ridicată. Printr-un sistem digital de evaluare personal, monitorizezi istoricul performanței angajaților de-a lungul anului și stabilești necesarul de instruire. În plus, contribuie semnificativ la reducerea costurilor legate de procedurile de evaluare a angajaților.

evaluare personal 3

Forța de muncă actuală se poate îmbunătăți constant prin comunicarea continuă și eficientă cu conducerea în ceea ce privește satisfacția în muncă, oportunitățile de a-și dezvolta cariera și alte aspecte importante. Aceste lucruri sunt greu de realizat fără un soft dedicat pentru evaluare personal, mai ales într-o perioadă când mulți angajați își desfășoară munca la distanta. Cu un program dezvoltat special în acest scop, evaluarea poate avea loc indiferent de locația celor evaluați ori a persoanelor care trebuie să acorde feedback.

Modul intuitiv și performant pentru evaluarea angajaților

Ai nevoie de o metodă eficientă prin care să realizezi evaluarea angajaților tăi? Aplicația True HR, dezvoltată de UCMS by AROBS, este un soft HR performant cu 19 funcționalități distincte. Printre acestea se află și modulul True Evaluarea Angajaților, un soft pentru evaluare personal ușor de utilizat. Îl poți folosi pentru a realiza o evaluarea periodică a oamenilor din companie, pe baza unor sesiuni de evaluare personalizate. Prin intermediul acestei platforme, le acorzi feedback angajaților și le oferi ocazia de a-și exprima la rândul lor părerea. Comunicarea dintre management și angajați este astfel simplificată, și poți ajunge mai repede la soluțiile necesare pentru a îmbunătăți performanța lor.

True Evaluarea Angajaților îți oferă posbilitatea de a genera rapoarte cu rezultatele obținute în procesul de evaluare, pe baza cărora poți discuta cu angajații aspectele care pot fi îmbunătățite în activitatea lor. Îți dorești să afli mai multe despre cum această soluție poate fi utilă pentru dezvoltarea organizației tale? Solicită un demo gratuit și află mai multe de la specialiștii UCMS by AROBS!

semnatura-echipa-UCMS