UCMS UpToDate #2 « True HR

UCMS UpToDate #2

Logo UCMS UpToDate

Cum poți economisi cu ajutorul unei Semnături Electronice?

Salutare,

Bine te-am găsit cu cel de-al doilea număr UCMS UpToDate, în care îți vorbim despre cum să-ți eficientizezi activitatea cu tool-uri digitale.

În ultima perioadă pare că se dă o adevărată luptă între software-urile AI și angajați, fie ea mai directă sau mai tacită. Totuși, credem că se uită un lucru important. Soluțiile software, fie că includ sau nu inteligența artificială, reprezintă instrumente care ne fac munca mai ușoară, zi de zi.

Să ne gândim puțin cum anume a contribuit tehnologia în situațiile de criză care ne-au înconjurat în ultimii ani. Cum ne-a ajutat să fim mai adaptabili, să ne continuăm activitatea, să prosperăm chiar. Ne-a oferit pârghia necesară pentru a ne crea adevărate avantaje competitive sau cel puțin pentru a ajunge cu bine la mal. Și-acum să revenim la avantajele instrumentelor digitale.

Să luăm spre exemplu piața semnăturii electronice. Până de curând, nici nu știam cât de mult ne poate eficientiza munca o semnătură electronică. Dar mai ales, nu ne-am fi gândit cât de mult ne ajută să reducem costurile financiare și de timp.

În 2019, semnătura electronică nu era o necesitate pentru companii. Totuși, odată cu izbucnirea pandemiei, soluțiile de semnătură digitală avut un impact mai mare decât se anticipase. În 2020, dimensiunea pieței globale pentru instrumente de semnătură digitală a ajuns la 2,8 miliarde de dolari. (MarketsandMarkets, 2020).

În 2022 aceasta aproape s-a dublat, ajungând la 4.05 miliarde de dolari. Totodată, se estimează că până în 2029, aceasta va ajunge să valoreze circa 35.03 miliarde de dolari, la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 36,1% (Fortune Business Insights, 2023).

Impresionant, nu?

Și pentru că semnătura electronică pare că devine o funcționalitate tot mai dorită de companii, astăzi îți povestim mai multe despre cum funcționează și ce avantaje îți poate aduce.

Să începem! 😊

Ce este și ce rol are True Semnătură Electronică?

Așa cum îi spune și numele, semnătura electronică este o funcționalitate care te ajută în semnarea digitală a documentelor din companie. Rolul acesteia este de a valida autenticitatea actelor semnate digital și de a putea identifica semnatarul prin intermediul ei. Astfel, are aceeași valoare ca o semnătură olografă.

UCMS UpToDate - Semnatura Electronica

Cum funcționează modulul de semnătură electronică?

Se pot configura mai multe fluxuri de semnare, o singură dată, în concordanță cu nevoile companiei sau tipul documentului care trebuie semnat. După creare,  fluxul se poate folosi de fiecare dată când e nevoie.

Pentru a putea semna diverse documente, se creează un flux de semnare care implică stabilirea:

– stărilor prin care trece un document;
– actorilor care sunt implicați;
– tipul de semnătură care se va aplica (avansată sau calificată);
– șabloanelor de email care vor fi folosite la notificarea diverșilor semnatari referitor la acțiunea așteptată din partea lor.

Ulterior, se selectează documentele care urmează a fi semnate sau se încarcă alte documente din surse externe. Se trimit documentele către semnatarii prestabiliți și gata. La final, toți actorii implicați vor fi notificați când e necesar să aplice semnătura asupra unui document.

Avantajul major, pe lângă consumul redus de timp, ar fi faptul că se poate urmări în orice moment prin ce stări a trecut documentul, cine a inițiat fluxul de semnare, de către cine a fost semnat și ce parte mai trebuie să aplice semnătura.

De ce să optezi pentru un modul de semnătură electronică?

Proces de Semnare

Crești viteza de gestionare a procesului de semnare

Prin faptul că poți semna volume mari de documente într-un timp mai scurt. Poți alege dacă semnezi individual sau colectiv documentele. De asemenea, angajații pot semna online documentele, iar specialiștii în resurse umane au acces la ele în timp real.
Cost Savings

Reduci costurile, atât cele de timp, cât și cele financiare

Prin faptul că elimini cheltuielile legate de manipularea documentelor pe hârtie (imprimare, trimitere prin poștă/curier, procesare).
Platforma singulara

Toate acțiunile se desfășoară într-o singură platformă

Generezi documentele cu datele stocate în aplicație și odată generat fluxul de semnare, poți trimite (cu doar câteva click-uri) toate documentele care necesită să fie semnate. Totodată, poți vedea starea documentelor în timp real și poți notifica angajații care încă nu au semnat documentele.
Securitate

Asigurarea unei securități sporite a documentelor

Prin folosirea semnăturii electronice cu certificat calificat, există convingerea că documentul a fost semnat exact de persoana potrivită, deoarece la aplicarea semnăturii, se efectuează verificarea identității semnatarului. Totodată, ai un istoric al semnării documentului cu data, acțiunea, utilizatorul și log-ul semnăturii.

Mai multe despre avantajele semnăturii electronice:

New features

Pentru a rămâne la curent cu toate informațiile despre aplicațiile noastre, de luna aceasta te vom anunța despre noile caracteristici introduse.

Astfel, din luna ianuarie, în dp-Payroll este disponibil un câmp nou în fereastra Administrare\Deduceri –‘ în calculul deducerii suplimentare (minor încadrat într-o forma de învățământ și NU este inclus la celalat părinte)’.

Acest câmp se bifează în cazul în care există un minor în întreținere și este eligil pentru deducerea suplimentara de 100 de lei.

– Câmpul este disponibil în luna curentă în meniul Administrare\Deduceri:

– Câmpul este disponibil pentru lunile deja închise, începând cu luna ianuarie 2023, în meniul Salarii \Corecții \Deduceri\ click pe butonul Persoane\se bifează câmpul ’Inv ’:

Informațiile din această secțiune au fost comunicate și în Nota Informativă 446 transmisă în 10 ianuarie 2023.

UCMS UpToDate - New Features

Îți mulțumim că ne-ai citit până la final. Apreciem fiecare comentariu, apreciere, distribuire și mai ales feedback! Ne poți urmări activitatea pe: LinkedIn, Facebook, Instagram, și pe truehr.ro.

Dacă ai vreo întrebare pentru noi, scrie-ne: [email protected]!

Pe curând!