Ce trenduri vor schimba tehnologia payroll în 2021?
Ce trenduri vor schimba tehnologia payroll în 2021?
Care sunt trendurile ce se vor adopta în acest an pe segmentul payroll ? Iată o listă cu 5 măsuri care sunt deja luate în considerare de companiile producătoare de soluții software pentru salarizare și HR. Unele direcții au fost conturate de mult timp, iar acum se accelerează datorită contextului pandemic. Altele s-au dezvoltat cu precădere în ultimul an. Însă, dacă e să numim într-un singur cuvânt trendurile pentru 2021 în domeniul payroll, ne referim la performanță. Reinventarea modului de lucru a dus la conștientizarea unor noi nevoi la care companiile sunt datoare să se adapteze.
Așadar, iată un top 5 al celor mai vehiculate trenduri în industria payroll pentru anul 2021:
Citește și:
» 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi o aplicație HR
» Ce facilități primesc companiile care angajează șomeri?
Cuprins
1. Creșterea ratei de utilizarea a tehnologiei pentru stocarea datelor în cloud
Dacă e să privim estimativ, conform unui studiu de cercetare a pieței realizat de Zion Market Research până în 2026 se așteaptă ca piața payroll bazată pe cloud să crească cu 13.3 milionae de dolari.
Pe măsură ce lucrul de acasă și lucrul la distanță sunt o realitate obișnuită, sistemele payroll cu posibilitatea de stocare a datelor în cloud au devenit și ele un aspect esențial pentru departamentele de salarizare și resurse umane. Cu atât mai mult, în contextul actual, deoarece persoanele responsabile pot gestiona mult mai ușor salariile de la distanță.
Soluțiile software pentru payroll care utilizează tehnologia cloud permite accesarea datelor de oriunde și de pe orice dispozitiv. Atât managerii se pot bucura de această facilitate, cât și angajații prin opțiunea self-service. Mai mult sepermite personalului accesarea datelor despre salarizare în timp real. În aceeași ordine de idei, tehnologia cloud este extrem de eficientă și în calcularea salariilor. Întrucât protecția datelor este asigurată. Mai mult decât atât, datele se actualizează în timp real. Astfel că mai mulți utilizatori pot accesa datele existente fără niciun fel de problemă.
2. Sincronizarea softurilor payroll cu sistemele utilizate de stat pentru a automatiza implementarea noilor acțiuni legislative
Asistăm la o evoluție constantă. Prin urmare suntem nevoiți să ne adaptăm la noile realități și contexte. Iar legislația muncii este fluctuantă. Adeseori intervin modificări care trebuie implementate într-un ritm alert. De aceea, integrarea soft-urilor payroll cu cele ale statului, poate duce la eliminarea erorilor și gestionarea salarizării conform cu noile reglementări.
3. Integrarea soluțiilor payroll cu cele de HR pentru o abordare unitară a procesului de administrare al personalului cu salarizarea
Salarizarea și resursele umane trebuie să funcționeze împreună pentru rezultate optime. Prin integrarea unui sistem de salarizare cu un soft de resurse umane se crește eficiența în gestionarea datelor angajaților. Există multe avantaje asociate integrării cestor două sisteme.
Se pot configura informații despre noii angajați, se pot crea planuri de beneficii, se poate gestiona evaluarea angajaților dintr-un singur soft. Cu alte cuvinte, toate datele angajaților se vor putea gestiona prin intermediul unei singure aplicații. Astfel se va produce o fuziune între departamentul HR și Payroll.
În plus, Portalul Angajatului este o altă funcționalitate care prinde teren de dezvoltare. Prin intermediul opțiunii self-service angajații au acces la toate datele contractuale. Prin urmare se îmbunătățește comunicarea dintre angajați și oamenii de HR. Atunci când toate datele sunt colectate într-o singură soluție, este mai ușor a face planificări eficiente și a genera rapoarte personalizate complexe.
4. Automatizarea tuturor sarcinilor de salarizare și eliminarea celor manuale, repetitive
O altă tendință de payroll pentru 2021 este îmbunătățirea automatizării sarcinilor manuale și repetitive. Automatizarea nu este un concept nou. Dar este acum unul dintre cele mai populare cuvinte cheie utilizate în industria HR și payroll.
Prin îmbunătățirea automatizării ne referim la toate acțiunile ce pot pot fi programate astfel încât pe baza unor reguli presetate să se poată finaliza sarcini de rutină. Este cea mai potrivită măsură ce poate fi adoptată pentru procesele repetitive, consumatoare de timp, predispuse la erori. De exemplu cu un soft payroll performant se reduce timp foarte mult pe procesarea salariilor și distribuirea fluturașilor de salariu. Așadar, se economisește timp prețios, care poate fi alocat unor proiecte și strategii noi.
5. Va crește flexibilitatea funcționalităților pentru a se putea plia mai ușor calcularea salariilor pentru toate tipurile de activități: wfh, work from office, mixul dintre cele două
Tehnologia le-a permis oamenilor să lucreze de oriunde. În acest context, organizațiile înțeleg avantajul de a avea o forță de muncă flexibilă, formată din angajați cu normă întreagă și care pot lucra de la distanță. De aceea organizațiile vor avea nevoie de soluții de payroll flexibile pentru a gestiona totul cu o mai mare ușurință, indiferent de locul în care angajații aleg să lucreze. Astfel, companiilor le va fi mai ușor să ajusteze modificările salariilor, mai ales în situația în care forța de muncă este instabilă și se fac completări / reduceri de personal în mod constant.