Training La Locul De Munca | Metode eficiente de training
training la locul de munca

Metode eficiente de training la locul de munca

Metode eficiente de training la locul de munca

Lectură de 4 minute

Dezvoltarea continuă a angajaților, prin metode de training la locul de munca, se află printre prioritățile organizațiilor din diferite domenii de activitate. Printre metodele care asigură o pregatire profesionala eficientă, se află și o aplicatie HR, care poate fi utilizată indiferent de modul de organizare al unei companii.

Atât în cazul în care munca la birou este predominantă, cât și dacă salariații lucrează în sistem work from home, tehnologia sprijină creșterea abilităților într-un mod intuitiv. Efectuarea unor programe de training la locul de munca, pentru angajații din diferite departamente, facilitează dezvoltarea organizationala într-un ritm alert.

Citește și:

Comunicare îmbunătățită și creșterea productivității

Managerii apreciați sunt cei care arată un interes crescut pentru dezvoltarea angajatilor, lucrează pentru a înțelege ce motivează membrii echipei și au grijă de nevoile acestora. Într-un format hibrid de desfășurare a activității profesionale, este necesar un training la locul de munca facilitat de un soft resurse umane. Utilizarea unei soluții digitale oferă posibilitatea ca programele de training angajati să se desfășoare cu ușurință și de la distanță. Instruirea personalului aduce numeroase beneficii într-o organizație, contribuind la o colaborare eficienta între colegi și la o creștere în ceea ce privește productivitatea angajatilor.

Care este viitorul dezvoltării profesionale?

Trecerea la învățarea în format electronic a adus transformări semnificative în ceea ce privește programele de training la locul de munca. Într-un sondaj realizat de Universitatea Northeastern, 64% dintre liderii de HR au spus că învățarea continuă reprezintă un aspect important pentru majoritatea angajaților în anii următori. În plus, 61% dintre aceștia consideră că un training digital la locul de munca este o soluție la fel de eficientă ca și cursurile tradiționale în persoană.

Training la locul de munca – perspectiva angajaților

training la locul de munca 2

În prezent, tot mai mulți oameni pun accent pe dezvoltarea carierei proprii în cadrul organizației în care își desfășoară activitatea. Un training la locul de munca realizat în format digital poate sprijini în mod semnificativ implicarea angajaților, dar și creșterea ratei de retenție. Un raport al celor de la Udemy arată că 80% dintre angajați sunt de părere că resursele educaționale ușor accesibile îi ajută să se simtă mai implicați la locul de muncă.

Cereți opinia angajaților

Înainte de a implementa un program de training la locul de munca, află părerea oamenilor din companie în legătură cu metoda preferată de a-și dezvolta abilitățile profesionale. Interacționează cu angajații și cere-le ideile despre ceea ce doresc să învețe, dar și despre metodele preferate de implicare în activitatea de învățare. În acest fel, veți avea șanse mai mari de a le pune la dispoziție cele mai potrivite și eficiente metode de training. Oferă posibilitatea de participa și la cursuri desfășurate în format fizic, care se poate dovedi o metodă potrivită pentru o parte dintre angajați.

Adaptare ușoară la transformarea funcțiilor

Orice funcție sau rol dintr-o organizație poate avea parte de modificări în timp, având în vedere mediul dinamic de business. Învățarea constanță îi ajută pe angajați să-și dezvolte abilitățile și oferă oportunități de creștere și la nivel de echipă. O strategie potrivită pentru dezvoltarea angajaților implică comunicarea așteptărilor tale, dar și ale lor, de la un program de training la locul de munca. Stabilirea așteptărilor aduce o comunicare transparentă în cadrul companiei. De asemenea, îi oferă angajatului șansa de a pune întrebări de clarificare la nevoie. Dialogul deschis nu numai că informează angajatul despre așteptări și proceduri, dar și stabilește pașii pentru viitoarele oportunități de training la locul de munca.

Învățarea practică în cadrul organizației

Printre metodele eficiente de training la locul de munca, se numără și cea prin care un angajat învață direct de la un alt membru al echipei. Partea teoretică trebuie completată însă de realizarea pe cont propriu a unui proces anume. Demonstrarea și exersarea modului de îndeplinire a sarcinii la fața locului poate contribui la asimilarea rapidă a informației. De asemenea, îi ajută pe membrii echipei să aibă responsabilități diferite sau suplimentare față de cele cu care sunt obișnuiți, într-un mediu controlat, fără riscuri, în timp ce își dezvoltă încrederea că au capacitatea de a trece la un alt nivel din punct de vedere profesional.

Sesiuni pentru evaluarea performanței

Cu scopul de a dezvolta programe de training la locul de munca cât mai eficiente, evaluarea angajaților este un aspect important de luat în considerare. Analizând performanța oamenilor, poți afla care sunt zonele care necesită îmbunătățire. Având disponibile aceste informații, poți urma mai ușor pașii necesari pentru a planifica cele mai potrivite sesiuni de învățare și instruire pentru angajați.

Resurse de învățare care pot fi accesate rapid

training la locul de munca 3

Pentru un flux de lucru eficient, materialele de training trebuie să fie disponibile oricând pentru angajați, lucru posibil în format digital. În acest fel, când au nevoie să afle anumite lucruri care i-ar ajuta să finalizeze un proiect, le-ar avea la îndemână. Matthew Brown, specialist al companiei Schoox, specializată pe dezvoltarea talentelor, a vorbit pentru Business Daily despre importanța de a face informația ușor accesibilă în orice moment:

„În special în lumea de astăzi, în care lucrurile se desfășoară într-un ritm rapid și există multe lucruri care ne distrag atenția, învățăm în mai multe moduri decât oricând. A fi capabil să furnizezi conținutul de care au nevoie angajații tăi, în momentul în care au nevoie de el, este esențial pentru succesul lor.”

Instruirea personalului cu ajutorul aplicației True HR

Programele de training la locul de munca aduc cele mai bune rezultate atunci când se bazează pe mai mulți factori: opiniile angajaților despre nevoile de formare și învățare individuale și ale echipei, feedbackul oferit de manageri, și conectarea sesiunilor de învățare la obiectivele de business generale ale companiei.

Funcționalitatea de training din aplicația complexă True HR îți permite managementul procesului de training la locul de munca. Prin utilizarea soluției digitale, poți configura și planifica cursurile care trebuie urmate de membrii companiei. Gestionarea în format electronic a resurselor de învățare și a procedurilor specifice de training eficientizează semnificativ întregul proces.

Selectezi materialele care trebuie parcurse, oferi feedback și ai parte de o evidență clară a progresului oamenilor. Programează un demo gratuit alături de specialiștii UCMS by AROBS, și descoperă modalitățile prin care soluțiile noastre te pot ajuta în dezvoltarea angajaților tăi și a companiei tale.