Cum dezvolți programe eficiente de training la locul de munca?
training la locul de munca 4

Cum dezvolți programe eficiente de training la locul de munca?

Cum dezvolți programe eficiente de training la locul de munca?

Lectură de 4 minute

Dezvoltarea abilităților profesionale ale angajaților, prin sesiuni de training la locul de munca, ajută companiile să se adapteze mai ușor la evoluția mediului de business. Printre metodele care asigură o pregatire profesionala eficientă se află utilizarea unui soft HR complex. Atât în cazul în care munca la birou este predominantă, cât și dacă salariații lucrează în sistem work from home, această soluție digitală simplifică desfășurarea sesiunilor de training la locul de munca.

Citește și:

Trainingul angajaților contribuie la cresterea productivitatii muncii

Există mai multe metode prin care personalul poate urma programe de training la locul de muncă. Dacă ne referim la un format hibrid sau remote de desfășurare a activității, este necesară o aplicatie HR care să faciliteze dezvoltarea angajatilor. Utilizarea unei soluții digitale oferă posibilitatea ca programele de training angajati să se desfășoare ușor și de la distanță. Instruirea personalului aduce numeroase beneficii într-o organizație, contribuind la o colaborare eficienta între colegi și la o creștere în ceea ce privește productivitatea angajatilor.

Care este viitorul dezvoltării profesionale?

Într-un sondaj realizat de Universitatea Northeastern, 64% dintre liderii de HR au spus că învățarea continuă reprezintă un aspect important pentru majoritatea angajaților în anii următori. În plus, 61% dintre aceștia consideră că un training digital la locul de munca este o soluție la fel de eficientă ca și cursurile tradiționale în persoană.

Training la locul de munca – perspectiva angajaților

training la locul de munca 2

În prezent, tot mai mulți oameni pun accent pe dezvoltarea carierei proprii în cadrul organizației în care își desfășoară activitatea. Un training la locul de munca realizat în format digital poate sprijini în mod semnificativ implicarea angajaților, și ajută la creșterea ratei de retenție. Un raport al celor de la Udemy arată că 80% dintre angajați sunt de părere că resursele educaționale ușor accesibile îi ajută să se simtă mai implicați la locul de muncă.

Solicită opinia celor implicați

Înainte de a implementa un program de training la locul de munca, află părerea oamenilor din companie despre metoda preferată de a-și dezvolta abilitățile profesionale. Interacționează cu angajații și cere-le părerea despre ceea ce doresc să învețe, dar și despre și metodele preferate de implicare în activitatea de învățare. În acest fel, vei avea șanse mai mari de a le oferi cele mai potrivite și eficiente metode de training pentru aceștia.

Învățarea practică în cadrul organizației

Printre metodele eficiente de training la locul de munca, se numără și cea prin care un angajat învață direct de la un alt membru al echipei. Partea teoretică trebuie completată însă de realizarea pe cont propriu a unui proces anume. Demonstrarea și exersarea modului de îndeplinire a sarcinii la fața locului contribuie la asimilarea mai rapidă a informației. De asemenea, îi ajută pe membrii echipei să aibă responsabilități diferite sau suplimentare față de cele cu care sunt obișnuiți, într-un mediu controlat, fără riscuri, în timp ce își dezvoltă încrederea că au capacitatea de a trece la un alt nivel din punct de vedere profesional.

Adaptare ușoară la transformarea funcțiilor

Orice funcție sau rol dintr-o organizație poate avea parte de modificări în timp, având în vedere mediul dinamic de business. Astfel, sesiunile de instruire contribuire la pregătirea personalului pentru eventuale modificări de roluri sau de atribuții. Învățarea constantă îi ajută pe angajați să-și dezvolte abilitățile și oferă oportunități de creștere și la nivel de echipă. O strategie potrivită pentru dezvoltarea angajatilor implică comunicarea așteptărilor tale, dar și ale lor, de la un program de training la locul de munca.

Sesiuni pentru evaluarea performanței

Pentru a dezvolta programe de training la locul de munca cât mai eficiente, evaluarea angajaților este un aspect important de luat în considerare. Prin acest proces, poți afla care sunt zonele care necesită îmbunătățire. Având disponibile aceste informații, poți urma mai ușor pașii necesari pentru a planifica cele mai potrivite sesiuni de învățare și instruire pentru angajați.

Digitalizarea facilitează accesarea resurselor

training la locul de munca 3

Pentru un flux de lucru eficient, materialele de training trebuie să fie disponibile oricând pentru angajați, lucru posibil în format digital. În acest fel, când au nevoie să afle anumite lucruri care i-ar ajuta să finalizeze un proiect, le-ar avea la îndemână. Matthew Brown, specialist al companiei Schoox, specializată pe dezvoltarea talentelor, a vorbit pentru Business Daily despre importanța de a face informația ușor accesibilă în orice moment:

„În special în lumea de astăzi, în care lucrurile se desfășoară într-un ritm rapid și există multe lucruri care ne distrag atenția, învățăm în mai multe moduri decât oricând. A fi capabil să furnizezi conținutul de care au nevoie angajații tăi, în momentul în care au nevoie de el, este esențial pentru succesul lor.”

Ține cont de mai multe aspecte în dezvoltarea metodelor de training

Programele de training la locul de munca aduc cele mai bune rezultate atunci când se bazează pe mai mulți factori: opiniile angajaților despre nevoile de formare și învățare individuale și ale echipei, feedbackul oferit de manageri, dar și conectarea lor la obiectivele de business generale ale companiei.

Instruirea personalului cu ajutorul aplicației True HR

Funcționalitatea de training din aplicația complexă True HR îți permite managementul procesului de training la locul de munca. Prin utilizarea soluției, poți configura și planifica cursurile care trebuie urmate de membrii companiei. Gestionarea în format electronic a resurselor de învățare și a procedurilor specifice de training eficientizează semnificativ întregul proces.

Selectezi materialele care trebuie parcurse, oferi feedback și ai parte de o evidență clară a progresului oamenilor. Programează un demo gratuit alături de specialiștii UCMS by AROBS și descoperă modalitățile prin care soluțiile noastre te pot ajuta în dezvoltarea angajaților tăi și a companiei tale.