Training Digital | Oportunități de dezvoltare rapidă prin învățare online
training digital

Oportunități de dezvoltare rapidă a angajaților cu un training digital

Oportunități de dezvoltare rapidă a angajaților cu un training digital

Lectură de 4 minute

Companiile care vor să faciliteze dezvoltarea profesională a angajaților le oferă acestora platforme de training digital. Create și inovate pentru a fi operate într-un mod intuitiv, astfel de softuri pun la dispoziția utilizatorilor cursuri, materiale audio-video și alte resurse necesare pentru instruirea personalului. Printr-un training digital al oamenilor din organizație, aceștia pot parcurge și asimila într-un ritm rapid informațiile necesare pentru a-și dezvolta aptitudinile sau pentru a dobândi noi cunoștințe. Ei au ocazia de a deveni mai eficienți și de a-și crește productivitatea prin urmarea unor cursuri de dezvoltare profesionala.

Citește și:

» Managementul carierei angajatilor, printre prioritățile companiilor
» Promovarea angajatilor actuali, o strategie de recrutare tot mai răspândită

Aspecte importante la alegerea unei soluții de training digital

În momentul în care o companie decide să investească într-o platformă de învățare pentru angajați, există anumite criterii de care trebuie să țină cont. În primul rând, accesibilitatea este esențială pentru un soft de training digital. O interfață intuitivă și un mod ușor de utilizare pentru toți membrii din organizație sunt aspecte importante atunci când cauți un program pentru dezvoltarea carierei lor. O altă caracteristică esențială este opțiunea de a planifica cu ușurință sesiuni de training pentru oamenii din departamente, în funcție de necesarul fiecăruia. După ce are loc evaluarea angajaților în mod individual, se pot stabili cursurile care pot fi urmate de către aceștia, dar și planul pe care-l vor urma în procesul de instruire. De asemenea, modul în care este asigurată securitatea informatiilor personale ale  angajaților este un lucru de care trebuie ținut cont la alegerea unui soft de training digital.

Un training digital al angajaților aduce numeroase avantaje

training digital 2

Pentru departamentul de resurse umane, o soluție tehnologică care ajută simplificarea operațiunilor de dezvoltare a abilităților angajaților este foarte utilă. Investirea în formarea angajaților contribuie la relații mai bune cu clienții, o retentie personal crescută și o performanță mai bună a companiei în general.

Instruirea angajaților în mod constant este esențială pentru ca aceștia să-și îmbunătățească sau să-și perfecționeze abilitățile, pentru a munci cât mai eficient și pentru a avea o productivitate ridicată. De asemenea, salariații se vor simți apreciați, știind că investești în ei pe termen lung. Utilizarea unui software de training digital facilitează procesul de învățare și economisește timp și resurse materiale, deoarece toate cursurile și informațiile necesare pot fi accesate dintr-un singur loc.

Importanța unor programe de training digital

Disponibiltatea cursurilor pentru angajați în mediul online a schimbat modul în care companiile își dezvoltă angajații și echipele. Datorită unui program de training digital, oamenii din interiorul companiilor beneficiază de o experiență de învățare completă, indiferent de locul din care își desfășoară activitatea. O astfel de aplicație este utilă atât în primii pași ai angajatului într-o organizație, pentru procesul de onboarding, dar și de-a lungul timpului petrecut în companie, pentru dezvoltarea unor abilități profesionale sau pentru a dobândi altele noi.

Potrivit unui studiu efectuat de Gartner, 70% dintre organizații vor folosi softuri de training digital până în anul 2025, pentru a ajuta angajații mai puțin experimentați să învețe modul de utilizare al softurilor de la locul de muncă. Totodată, 87% dintre mileniali consideră că învățarea și dezvoltarea la locul de muncă este importantă, conform celor de la eLearning Industry. Angajații apreciază oportunitățile de creștere, așa că nu este surprinzător faptul că este mai probabil ca aceștia să rămână în cadrul unor companii care investesc continuu în educația lor profesională. Cu planuri de dezvoltare a angajaților prin programe de training digital, oferi echipei tale posibilități de învățare într-un mod mai facil, posibilități care se vor dovedi utile atât pentru îndeplinirea obiectivelor pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Contribuie la o cultura organizationala puternică

training digital 3

Pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă, companiile sunt nevoite să depună eforturi pentru a-și promova cultura organizațională, pentru a atrage și a păstra oamenii potriviți. De aceea, din ce în ce mai multe companii implementează softuri de training digital al angajaților. Studiile arată faptul că beneficiile de învățare se numără printre benefiicile extrasalariale dorite de cei care își caută un nou loc de muncă.

Implementând un astfel de beneficiu, menții o cultură puternică a companiei iar angajații vor fi mai implicați, mai dedicați și în același timp conștienți că au un rol important în organizație. În plus, o platformă de training digital te ajută să reacționezi rapid la schimbările de proceduri din cadrul companiei, la actualizări în ceea ce privește securitatea datelor sau altele. Printr-un soft dedicat, angajații pot beneficia de training într-un timp mai scurt, în cazul în care apar modificări la nivelul organizației.

Cu soluția potrivită de training digital al angajaților, eficientizezi mai multe activități din organizația ta. Aceasta te ajută să-ți atingi obiectivele de dezvoltare a oamenilor, dar și a afacerii, la nivel general. Mai mult, angajații pot obține specializări sau certificări în anumite domenii și pot învăța mai multe despre valorile companiei.

True Training, pentru instruirea profesională a angajaților tăi

O soluție configurabilă de training digital pentru angajații din compania ta este cea din aplicația complexă True HR, un soft resurse umane pentru optimizarea procedurilor administrative. Printre cele 19 funcționalități distincte ale programului este inclus și modulul True Training, prin care poți gestiona procedurile de training digital pentru oamenii din compania ta. În funcție de nevoile individuale, configurezi și planifici cursurile care trebuie urmate de angajați, eficientizând astfel întregul proces.

Alegi informațiile și materialele care trebuie parcurse, oferi feedback și generezi rapoarte privind cheltuielile necesare pentru trainingul angajaților. Softul îți oferă o evidență clară a progresului oamenilor și ai acces la un calendar de cursuri aprobate și realizate la un anumit interval de timp. Specialiștii UCMS by AROBS îți pot oferi un demo gratuit al aplicației True HR, în care este inclusă funcționalitatea de training digital, pentru a descoperi modurile în care te poate ajuta în dezvoltarea afacerii tale.

semnatura-echipa-UCMS