Cum facilitezi dezvoltarea angajaților printr-un training digital?
training digital 4

Cum facilitezi dezvoltarea angajaților printr-un training digital?

Cum facilitezi dezvoltarea angajaților printr-un training digital?

Lectură de 3 minute

Dacă îți dorești să facilitezi dezvoltarea angajaților, este important să ai la dispoziție un soft de training digital. Programul îți oferă posibilitatea de a gestiona cursuri, materiale audio-video și alte resurse necesare pentru instruirea personalului. Astfel, realizezi un management complet al procesului de învățare, și automatizezi mai multe operațiuni specifice de training. Prin simplificarea activității de dezvoltare profesionala, eficiența și productivitatea angajatilor se poate îmbunătăți semnificativ.

Citește și:

» Managementul carierei angajatilor, printre prioritățile companiilor
» Promovarea angajatilor actuali, o strategie de recrutare tot mai răspândită

Aspecte importante la alegerea unei soluții de training digital

Atunci când decizi să investești într-o platformă de învățare pentru angajați, există anumite criterii de care trebui să ții cont.

În primul rând, accesibilitatea este esențială pentru un soft de training digital. Un mod ușor de utilizare pentru toți membrii din organizație este un aspect importante atunci când ești în căutarea unui program pentru dezvoltarea carierei lor.

O altă caracteristică esențială este opțiunea de a planifica ușor sesiuni de training pentru oamenii din departamente, în funcție de necesarul fiecăruia. După ce are loc evaluarea angajaților, poți stabili cursurile care pot fi urmate de către aceștia, dar și planul pe care-l vor urma în procesul de instruire.

De asemenea, modul în care este asigurată securitatea informatiilor personale ale angajaților este un lucru de care trebuie ținut cont la alegerea unui soft de training digital.

Ce avantaje îți oferă o platformă de training digital?

training digital 2

Pentru departamentul de resurse umane, o soluție tehnologică care simplifică procesul de training al angajaților este foarte utilă. Investirea în formarea personalului contribuie la creșterea performanței organizaționale, la îmbunătățirea relațiilor cu clienții, cât și la creșterea ratei de retenție.

Instruirea constantă a angajaților este esențială pentru ca aceștia să-și îmbunătățească sau să-și perfecționeze abilitățile, pentru a munci cât mai eficient și pentru a avea o productivitate ridicată. De asemenea, salariații se vor simți apreciați, știind că investești în ei, pe termen lung. Utilizarea unui software de training digital facilitează procesul de învățare și te ajută să economisești timp și resurse materiale, deoarece toate cursurile și informațiile necesare pot fi accesate dintr-un singur loc.

Un soft de training digital sprijină angajații în mai multe etape

Disponibilitatea cursurilor pentru angajați în mediul online a schimbat modul în care companiile își dezvoltă angajații și echipele. Datorită unui program de training digital, oamenii din interiorul companiilor beneficiază de o experiență de învățare completă, indiferent de locul din care își desfășoară activitatea. O astfel de aplicație este utilă atât în primii pași ai angajatului într-o organizație, pentru procesul de onboarding, dar și de-a lungul timpului petrecut în companie, pentru dezvoltarea unor abilitati profesionale sau pentru a dobândi altele noi.

Oportunitățile de dezvoltare sunt apreciate de angajați

Potrivit unui studiu efectuat de Gartner, 70% dintre organizații vor folosi softuri de training digital până în anul 2025, pentru a ajuta angajații mai puțin experimentați să învețe modul de utilizare al softurilor de la locul de muncă. Totodată, 87% dintre mileniali consideră că învățarea și dezvoltarea la locul de muncă este importantă, conform celor de la eLearning Industry.

Angajații apreciază oportunitățile de creștere, așa că nu este surprinzător faptul că este mai probabil ca aceștia să rămână în cadrul unor companii care investesc continuu în educația lor profesională. Cu planuri de dezvoltare a angajaților prin programe de training digital, oferi echipei tale posibilități de învățare într-un mod mai facil, posibilități care se vor dovedi utile atât pentru îndeplinirea obiectivelor pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Oferi o platformă de învățare rapidă

O platformă de training digital te ajută să reacționezi rapid la schimbările de proceduri din cadrul companiei, la actualizări în ceea ce privește securitatea datelor ori ale altor procese. Printr-un soft dedicat, angajații pot beneficia de training într-un timp mai scurt, în cazul în care apar modificări la nivelul organizației.

Cu soluția potrivită de training digital, eficientizezi numeroase activități din organizația ta. Aceasta te ajută să-ți atingi obiectivele de dezvoltare a oamenilor, dar și a businessului. Mai mult, angajații pot obține specializări sau certificări în anumite domenii și pot învăța mai multe despre valorile companiei.

Facilitează instruirea profesională a angajaților cu soluția True Training

O soluție configurabilă de training digital este inclusă în aplicația True HR, un soft resurse umane pentru optimizarea activităților de HR. Printre cele 19 funcționalități distincte ale programului este inclus și modulul True Training, prin care poți gestiona procedurile de training angajati. În funcție de nevoile individuale, configurezi și planifici cursurile care trebuie urmate, eficientizând astfel întregul proces.

Alegi informațiile și materialele care trebuie parcurse, oferi feedback și generezi rapoarte privind cheltuielile necesare pentru trainingul angajaților. Softul îți oferă o evidență clară a progresului oamenilor și ai acces la un calendar de cursuri aprobate și realizate la un anumit interval de timp.

Descoperă mai multe într-o sesiune demo!

Vrei să descoperi mai multe despre funcționalitatea True Training? Programează acum un demo gratuit, iar specialiștii UCMS by AROBS îți vor prezenta toate informațiile de care ai nevoie despre soluția de training digital, cât și despre restul funcționalităților din aplicațiile True HR și dp-Payroll.