Ce strategii de recrutare sunt în prim-plan în 2023
strategii de recrutare 4

Ce strategii de recrutare sunt în prim-plan în 2023?

Ce strategii de recrutare sunt în prim-plan în 2023?

Lectură de 4 minute

Retenția personalului și folosirea unor strategii de recrutare eficiente se numără printre prioritățile departamentelor de resurse umane și în 2023. Metodele pentru atragerea profesioniștilor în companii se diversifică, astfel încât candidații potriviți să se alăture organizațiilor într-un timp mai scurt și cu reducerea costurilor de angajare. Digitalizarea continuă, desfășurarea muncii în sistem work from home și tendințele din mediul profesional au făcut necesară dezvoltarea unor strategii de recrutare inovative.

Citește și:

» Cum te ajută interviul de retentie a personalului?
» Promovarea personalului, o modalitate de eficientizare a resurselor interne

Diversitate și noutate pentru atragerea talentelor

Unele poziții pot fi mai greu de ocupat decât altele, astfel sunt necesare strategii de recrutare performante. În general, oamenii care caută o schimbare în carieră nu sunt dispuși să facă compromisuri în privința lucrurilor care contează cel mai mult pentru ei. În afara unor beneficii extrasalariale atractive, profesioniștii din diverse domenii de activitate caută să se identifice cu valorile companiei, iar un brand de angajator solid poate face diferența între o ofertă și alta.

strategii de recrutare 2

De aceea, companiile trebuie să fie deschise la noutăți când vine vorba de strategii de recrutare și să știe cât mai bine profilul angajaților pe care și-i doresc. Pentru a te evidenția în fața concurenței, uneori este nevoie de o adaptare la anumite trenduri și de puțină creativitate.

Exemple de strategii de recrutare care pot fi eficiente

În cele ce urmează, vom exemplifica câteva metode care se regăsesc printre strategiile de recrutare ale anului 2023. După o analiză în ceea ce privește administrarea personalului și necesarul de angajați, poți folosi aceste sugestii pentru a te remarca pe piața de recrutare sau pentru a eficientiza resursele deja existente în companie:

  • Identificarea internă a angajaților care sunt potriviți și pentru alte roluri în cadrul companiei;
  • Recrutarea prin mesaje pentru a comunica mai rapid cu candidații, în comparație cu schimbul de e-mailuri;
  • Acordarea unei a doua șanse candidaților care nu au fost angajați în cadrul unui alt proces de recrutare, dar au fost printre favoriți;
  • Strategii de recrutare care să implice dezvoltarea campaniilor de marketing pe rețelele sociale pentru a ajunge la candidații potriviți;
  • Parteneriate cu universități pentru a atrage studenți dornici să-și înceapă cariera cât mai repede;
  • Reangajarea oamenilor care au lucrat anterior în cadrul companiei;
  • Scurtarea duratei procesului de recrutare pentru a evita pierderea candidaților din cauza unui proces îndelungat și dezorganizat;
  • Prioritizarea abilităților practice, a experienței, a cursurilor în domeniu, în fața diplomelor obținute de la universități;
  • Căutarea specialiștilor prin strategii de recrutare îndreptate pe zone geografice extinse;
  • Crearea unei strategii de informare mai personalizată, care să fie centrată pe avantajele candidatului și pe modul în care rolul se aliniază cu traseul carierei sale.

Efectele pe termen îndelungat

Investiția în strategii de recrutare adaptate la realitatea și cerințele din prezent îți poate aduce avantaje pe termen lung. Folosirea tehnologiei în mod accentuat scurtează de obicei durata de identificare a oamenilor de care compania ta are nevoie. Dorințele candidaților s-au diversificat în ultimii ani, și este un aspect de care trebuie ținut cont la planificarea unor strategii de recrutare. Retentia angajatilor actuali trebuie, de asemenea, să fie o prioritate.

Programele de dezvoltare profesionala sunt importante

Pe lângă contribuția adusă echipei, unii dintre ei pot reprezenta motivul pentru care anumiți candidați se vor alătura companiei tale, din dorința de a lucra cu aceștia și de a învăța de la ei. Includerea printre strategii de recrutare a programelor de training angajati de care să beneficieze atât oamenii din organigrama curentă, cât și viitori salariați, poate fi esențială pentru păstrarea profesioniștilor în organizație, dar și pentru atragarea specialiștilor care să ocupe pozițiile vacante.

strategii de recrutare 3

O cultură organizațională puternică constă și în a face angajații să se simtă apreciați, valorizați pentru eforturile depuse, un lucru tot mai căutat în prezent și care poate fi un avantaj major în favoarea ta pe piața de recrutare, care este din ce în ce mai competitivă. Prin strategii de recrutare care să răspundă nevoilor actuale și prin reacții pozitive la provocările din ultimii ani, te poți diferenția de competitori și poți ajunge la cei mai potriviți candidați pentru compania ta.

True Recrutare, modul dedicat pentru găsirea rapidă a profesioniștilor de care ai nevoie

Un instrument digital care vine în sprijinul tău atunci când ai nevoie de identificarea unor potențiali noi angajați este modulul True Recrutare, din aplicația True HR. Acest soft îți permite crearea un profil similar cu cel al angajaților actuali, pe baza căruia să efectuezi căutările candidaților.

Mai mult, funcționalitatea dezvoltată de UCMS by AROBS îți permite importul CV-urilor din platforme dedicate, precum Best Jobs și eJobs și apoi să le alegi pe cele mai potrivite pentru nevoile tale de moment. Cu o astfel de soluție, reduci costurile necesare pentru găsirea oamenilor care să se alăture echipei tale, dar și timpul necesar pentru acest proces.

Programează un demo al aplicației True HR

Vrei ca printre noile strategii de recrutare ale companiei tale să se afle un program performant și intuitiv? Dacă ești curios cum funcționează modulul True Recrutare, dar și alte funcționalități care îți optimizează procesele de resurse umane, completează formularul și beneficiază de un demo gratuit al True HR.