Strategia de Resurse Umane | Cum să integrezi tehnologia în HR
strategia de resurse umane

Cum să integrezi tehnologia în strategia de resurse umane a companiei tale

Cum să integrezi tehnologia în strategia de resurse umane a companiei tale

Lectură de 4 minute

Într-un mediu profesional în care prezența tehnologiei este tot mai răspândită, integrarea acesteia în strategia de resurse umane a companiei tale este necesară. Digitalizarea îți aduce multe beneficii, de la reducerea costurilor, la îmbunătățirea eficienței și a productivității angajaților. În acest articol, vom explora câteva modalități de a integra tehnologia în strategia de resurse umane a companiei tale, pentru un impact pozitiv semnificativ asupra businessului.

Citește și:

» UPDATE. Cum construim relatii profesionale sănătoase la locul de muncă
» Cinci moduri prin care poți crește retentia de personal din organizația ta

De ce să integrezi tehnologia în strategia de resurse umane?

Prin implementarea tehnologiei în strategia de resurse umane, îmbunătățești performanța generală a organizației tale. Digitalizarea te ajută să gestionezi operațiunile complexe, de la administrarea personalului, salarizare până la recrutarea si selectia personalului și îmbunătățirea mediului de lucru.

Datele actuale privind trendurile în resurse umane indică perspectiva unei creșteri masive pe piața de software HR. Conform Finances Online, aceasta ar putea crește până la 30 de miliarde de dolari până în anul 2025, ceea ce sugerează că implementarea tehnologiei este una dintre cele mai mari tendințe din domeniul HR.

Definește clar nevoile businessului tău

Înainte de a alege soluțiile software potrivite pentru compania ta, definește clar strategia de resurse umane și obiectivele pe termen lung ale organizației. Astfel, determini locul aplicațiilor de HR în aceste nevoi și obiective. Dacă utilizezi deja un program software de HR, analizează ce îi lipsește și de ce ai avea nevoie în plus.

Pentru a te bucura de rezultatele așteptate, trebuie mai întâi să recunoști domeniile pe care tehnologia le-ar putea îmbunătăți, și apoi să depășești provocările specifice aduse de introducerea tehnologiei HR într-o organizație.

Folosește aplicații de recrutare

Una dintre cele mai importante moduri de a integra tehnologia în strategia de resurse umane a companiei tale este prin utilizarea aplicațiilor de recrutare. Acestea pot ajuta la simplificarea și accelerarea procesului de recrutare, îmbunătățind astfel eficiența și reducând costurile.

strategia de resurse umane 2

În plus, aplicațiile de recrutare pot ajuta la găsirea candidaților potriviți mai rapid, ceea ce este esențial într-un mediu de afaceri competitiv. Conform unui studiu efectuat de PwC și prezentat de NetSuite, 58% dintre dintre companii utilizează tehnologia de HR cu scopul de a identifica și atrage candidați, dar și pentru retentia angajatilor.

Utilizează un software pentru evaluarea performanței

Un software de management al performanței te ajută la monitorizarea și îmbunătățirea performanței angajaților. Un astfel de program simplifică identificarea punctelor slabe și oferirea feedbackului în timp util, ceea ce poate ajuta la creșterea eficienței și a productivității angajaților. În plus, reduce timpul și costurile asociate cu evaluarea anuala a angajatilor, fiind un element esențial în strategia de resurse umane.

Optează pentru un soft administrare personal

Managementul personalului cu o soluție software te ajută să reduci timpul și costurile asociate gestionării datelor personale ale angajaților, dar și ale documentelor lor. Ne referim la documente precum contracte de angajare, acte adiționale și alte documente importante pentru resursele umane. În plus, un sistem online de gestionare a documentelor îmbunătățește accesibilitatea și securitatea informatiilor.

Prioritează analiza datelor în operațiunile de HR

Știm cu toții că datele sunt foarte importante în gestionarea resurselor umane. Există o mulțime de date care provin din diverse surse, însă trebuie să găsești soluția potrivită pentru a procesa aceste date, astfel încât să fie un avantaj important pentru compania ta. Pentru a avea un avantaj competitiv în domeniul tău, este important să iei în considerare acest aspect atunci când realizezi strategia de resurse umane.

strategia de resurse umane 3

Aici, software-ul de management al resurselor umane trebuie să îți ofere instrumentele pentru a colecta datele angajaților, a le integra în sistem, a le analiza și pentru a te ajuta să tragi concluzii. Astfel, poți să evaluezi angajamentul angajaților, să analizezi tendințele de performanță, să identifici și să reacționezi la diverse probleme ale personalului, dar și să înțelegi cum poți ajuta angajații să-și crească productivitatea și să-și optimizeze munca.

Descoperă ce beneficii îți aduce portalul angajatului

Un portal pentru angajați este un instrument valoros în strategia de resurse umane a companiei tale. Acesta poate fi folosit pentru a oferi angajaților acces la informații importante, cum ar fi datele personale, informații despre beneficii, concedii, proceduri interne, și diverse informații despre companie. De asemenea, oferă posibilitatea de a solicita zile libere sau adeverințe fără a îngreuna activitatea departamentului HR.

Implementează tehnologia pentru dezvoltarea abilităților angajaților

Utilizarea tehnologiei pentru dezvoltarea abilităților angajaților te ajută semnificativ în strategia de resurse umane a companiei tale. Aceasta poate include utilizarea platformelor de învățare online și a programelor de training, care pot fi personalizate pentru nevoile specifice ale angajaților și ale companiei.

Site-ul People Managing People menționează faptul că 13% dintre angajații tineri părăsesc un loc de muncă deoarece nu consideră că își pot dezvolta cariera la locul de muncă respectiv. Prin urmare, adăugarea unei soluții de training digital în strategia de resurse umane îți sprijină eforturile de a-ți păstra oamenii în cadrul echipei.

În plus, aceste instrumente pot ajuta la creșterea eficienței și productivității angajaților și la creșterea satisfacției lor în ceea ce privește munca.

Strategia de resurse umane, esențială pentru succesul companiei

Integrarea tehnologiei în strategia de resurse umane a companiei tale îți aduce multe beneficii. Este important să găsești instrumentele digitale adecvate pentru a satisface nevoile specifice ale companiei tale și ale angajaților. Tehnologia este un instrument valoros pentru succesul companiei tale și pentru crearea unui mediu de lucru mai plăcut pentru angajați, în care aceștia să performeze la un nivel înalt.

Ai nevoie de soluții software performante, complexe și intuitive care să-ți eficientizeze activitatea? Scrie-ne un email la [email protected] sau programează un demo gratuit, iar noi îți vom prezenta în detaliu beneficiile pe care True HR și dp-Payroll le pot aduce în compania ta.