Este util un soft recrutare în selecția candidaților potriviți?
soft de recrutare

Este util un soft de recrutare în selecția candidaților?

Este util un soft de recrutare în selecția candidaților?

Lectură de 3 minute

În vremuri post-pandemice, când selecția pentru joburi devine mai riguroasă, ai nevoie de un soft recrutare performant. Dosarul de personal se poate administra acum în fomat digital, datorită soluțiilor propuse de firmele de IT.

Concurența pentru joburi începe să crească, iar selecția va fi mult strictă, punându-se accent pe calitate, nu cantitate.

Dacă în trecut în domeniul IT se recruta pe bandă rulantă, astăzi situația este complet diferită. În IT a existat recrutarea de bench și se focusa pe principiul “prioritar e să avem omul, că apoi vin și proiectele”. Iată că, în prezent selecția se face în funcție de nevoile necesare, fapt ce va crește competitivitatea între aplicanți.

Citește și:

» Generează adeverința de salariat din aplicațiile True HR și dp-Payroll!
» De 25 de ani inovăm continuu pentru a contribui la transformarea digitală a procesului de recrutare

Ne aflăm într-o perioadă complet digitalizată, unde procesele organizaționale trebuie să țină pasul tehnologiei prezente

Complexitatea situațiilor operaționale și legislative au crescut exponențial, punând presiune pe echipele de HR. Doar cu ajutorul soluțiilor performante, cum ar fi un soft recrutare sau salarizare, companiile sau departamentele de HR reușesc să facă față volumului de muncă existent. Monitorizarea datelor e se realizează mult mai ușor odată cu centralizarea tuturor informațiilor utile într-un soft recrutare, adică un dosar de personal electronic.

Un soft recrutare este un punct strategic pentru companie

Conform unui studiu KeysFin, piața de resurse umane va scădea cu aproximativ 15% în acest an, fiind supranumit și anul de corecție. Practic, vor rămâne în picioare companiile solide cu know how în spate. Cele slabe finaciar fie se vor reorienta, fie vor dispărea. Cele care vor rămâne active, se vor orienta spre noi soluții. Desigur, acestea au în vedere transferarea activitații în mediul online cu un soft recrutare. În acest caz, cuvântul cheie este adaptare. Atât în ceea ce privește strategiile aplicate, cât și implemenatrea de softuri noi, precum un soft recrutare, pentru optimizarea muncii. Scopul este reducerea cheltuielilor administrative și economisirea de timp.

Da, un soft recrutare și selecție efiecientă este un punct strategic în procesul de reinventare a companiei. Angajarea unor noi talente bazate pe competitivitate va reprezenta un indicator al maturizării acestei piețe. Odată cu aceasta, hârtia este înlocuită de spații virtuale. Clasicele documente sunt înlocuite de formele sale electronice, în dosarul de personal digital – cum e un soft recrutare, prin intermediul aplicațiilor. Astfel, tendința viitorului este de a ne axa pe recrutare specifică,orientată pe nevoile specifice ale angajatorului.

soft recrutare
Procesul de recrutare prin care te focusezi doar pe candidații eligibili

Atunci când vorbim de creșterea nivelului de selecție, trebuie să ne asigurăm că și procesul este unul bine organizat. Un demers de recrutare haotic, realizat “după ureche” nu va aduce rezultate benefice. Cu un soft recrutare precum True HR te asiguri că timpul tău este focusat doar pe candidații care contează. Astfel, vei putea realiza liste scurte doar cu aplicanții validați anterior.

Mai mult decât atât, acest soft recrutare permite stocarea informațiilor despre candidați din mai multe medii online. De exemplu, persoanelor care și-au înregistrat candidatura pe mai multe platforme precum eJobs, BestJobs, ș.a.m.d, le poți prelua datele cu ajutorul câtorva clickuri. Acest soft recrutare True HR deține o interfață special creată pentru acest proces.

Reușești, astfel, să creezi o bază de date cu posibilii viitori angajați. Ulterior, selecția poate fi realizată simplu, prin selectarea criteriilor prioritare.

Știm că nu a fost nicicând mai ușor! De aceea, te încurajăm să optezi pentru un soft recrutare care să îți optimzeze timpul de lucru și să faci o selecție rapidă a candidaților.

semnatura echipa UCMS