Utilizează un soft onboarding pentru integrarea noilor angajați
soft onboarding 4

Utilizează un soft onboarding pentru integrarea rapidă a noilor angajați

Utilizează un soft onboarding pentru integrarea rapidă a noilor angajați

Lectură de 4 minute

Ai nevoie de o soluție rapidă pentru ca noii angajați să se integreze rapid? Cu un soft onboarding, poți gestiona în format electronic toate documentele și resursele de care au nevoie pentru a-și începe cât mai rapid activitatea profesională. Prin utilizarea unei soluții digitale eficiente și intuitive, cum este un soft onboarding, oamenii dobândesc într-un timp scurt cunoștințele necesare pentru a-și aduce contribuția în mod activ în cadrul companiei. Totodată, se familiarizează mai ușor cu un nou mediu profesional, cu noii colegi sau cu diferite stiluri de lucru, astfel încât adaptarea să fie cât mai ușoară.

Citește și:

Gestionarea documentelor cu un soft onboarding

Procesul de acomodare al unui nou angajat într-o organizație implică diverse proceduri: cunoașterea noilor colegi, primirea echipamentului de lucru, un tur al sediului companiei, sesiuni de training angajati, cunoașterea aspectelor legate de cultura organizationala, semnarea unor documente și alte activități conexe. Un soft onboarding îți facilitează desfășurarea optimă a procedurilor care asigură o integrare rapidă a unui nou angajat, fiind o metodă optimă de a centraliza toate documentele necesare.

În plus, este un program prin care managerii pot acorda feedback constructiv cu ușurință, după parcurgerea etapelor de inducție. Totodată, birocrația este redusă semnificativ prin utilizarea unui soft onboarding, care permite digitalizarea proceselor de administrare personal la venirea unui nou membru în organigrama companiei.

Beneficii multiple aduse de un soft onboarding

Atunci când se alătură unei organizații, oamenii își doresc să parcurgă într-un mod cât mai eficient procesele de induction onboarding. În acest fel, se pot obișnui rapid cu mersul lucrurilor din interiorul companiei și își pot începe cât mai devreme sarcinile specifice rolului pe care îl ocupă. Pentru a avea parte de proceduri eficiente în această privință, ia în considerarea utilizarea unui soft onboarding. O astfel de soluție digitală vine cu numeroase avantaje, pe care le vom prezenta în rândurile următoare.

Reduce sarcinile repetitive

Deoarece toate documentele pot fi gestionate electronic dintr-o platformă digitală, oamenii din departamentul de resurse umane nu mai sunt nevoiți să aloce mult timp pentru colectarea, tipărirea, semnarea și returnarea unor documente sau formulare care trebuie să ajungă în atenția noilor angajați.

soft onboarding 2

Dintr-un soft resurse umane, în care este inclus un soft onboarding, angajații pot utiliza o semnatura electronica pentru a semna toate documentele de interes rapid și în siguranță, chiar dacă lucrează în format work from home. Ele sunt centralizate într-un singur loc și pot fi descărcate de specialiștii HR pentru ca managementul documentelor să fie cât mai eficient.

Integrarea angajaților se poate face de la distanță

Prin intermediul unui soft onboarding, angajații pot să parcurgă procesul complex de induction în de oriunde, în propriul ritm. Indiferent de locația în care se află, ei pot accesa sesiunile de învățare (documente, materiale video, imagini, etc.) de pe un dispozitiv mobil. Astfel, integrarea lor rapidă în companie nu este condiționată de prezența fizică la sediul companiei, mai ales dacă munca remote este predominantă.

Experiență îmbunătățită a noilor angajați

Un proces plăcut și eficient de integrare într-o companie este foarte important pentru experiența angajaților pe termen lung. Îndreptarea atenției către lucruri precum cultura companiei și dezvoltarea angajatilor arată noilor angajați că dorești să aibă parte de o experiență cât mai bună în cadrul companiei.

Progresul angajaților poate fi urmărit cu ușurință

Unele instrumente digitale permit vizualizarea informațiilor despre progresul unui angajat în procesul de induction. Un soft onboarding oferă posibilitatea de a crea și de a răspunde la sondaje, pentru a vedea ce poate fi îmbunătățit în procesul de integrare, și nu numai. Aceste informații sunt esențiale pentru îmbunătățirea experienței de început dintr-o organizație.

Onboarding digital personalizat

Angajații au fiecare roluri diferite cu obiective individuale, dar care contribuie la succesul întregii companii. Un soft onboarding îți oferă flexibilitatea de a adapta procesul de induction în funcție de nevoile individuale și de responsabilitățile fiecăruia. Spre exemplu, poți include sesiuni de învățare specifice unui anumite poziții, indiferent de departament.

Securitatea informatiilor este asigurată

În primele zile ale unui nou angajat, acesta este nevoit să parcurgă multe informații și să semneze anumite documente care conțin datele lor personale. Gestionarea documentelor tipărite poate genera anumite probleme, cauzate de pierderea lor. Cu un soft onboarding, toate datele confidențiale sunt protejate și păstrate în siguranță, fiind eliminate riscurile de a ajunge în atenția unor persoane cărora nu le sunt destinate. Prin urmare, un sistem digital oferă o protecție sporită în ceea ce privește informațiile despre angajați.

Oferă informații complete noilor angajați

soft onboarding 3

Scopul principal al unui proces de induction este de a ajuta noii angajați să se integreze cât mai rapid, și să se obișnuiască cu procedurile specifice companiei. Într-un soft onboarding, poți introduce toate documentele, materialele și informațiile necesare pentru ca angajații să își înceapă activitatea profesională. Ulterior, acestea pot fi parcurse într-un mod intuitiv, pentru ca oamenii să dobândească cunoștințele de care au nevoie pentru a-și desfășurea activitatea cât mai eficient.

Cu True Induction Onboarding facilitezi integrarea noilor angajați

Soluțiile digitale simplifică procesul de onboarding și eliberează timp pentru personalul de HR, care se poate concentra pe activități menite să sprijine dezvoltarea organizationala. Îți dorești un soft onboarding, pentru integrarea rapidă și ușoară a oamenilor care se alătură organizației tale? Aplicația True HR, dezvoltată de UCMS by AROBS, are printre funcționalitățile sale modulul True Induction Onboarding. Acesta facilitează parcurgerea sesiunilor de instruire, a procedurilor interne specifice și sprijină noii angajați să se acomodeze cu valorile companiei și cu modul de organizare pe care se bazează.

True Induction Onboarding te ajută să pui la dispoziția noilor angajați metode accesibile de training, documente, sondaje, teste, materiale video sau imagini, pentru a se integra cât mai repede la noul loc de muncă. Programează un demo gratuit alături de specialiștii noștri și descoperă cum îți poate sprijini activitatea!