Sisteme Pontaj | De ce să folosești sisteme de pontaj?
sisteme de pontaj

De ce să folosești sisteme de pontaj pentru afacerea ta?

De ce să folosești sisteme de pontaj pentru afacerea ta?

Lectură de 4 minute

În prezent, soluțiile software precum sisteme pontaj sunt esențiale pentru ca organizațiile să aibă parte de eficiență în desfășurarea activității. Viteza de lucru ridicată și gestionarea timpului într-un mod optim sunt factori cheie pentru a avea succes pe termen lung în mediul de afaceri. Deoarece specialiștii în resurse umane au numeroase responsabilități, efectuarea unui proces repetitiv precum colectarea pontajului este dificilă și consumatoare de timp, iar prin sisteme pontaj au parte de digitalizarea proceselor de colectare a datelor de prezență.

Citește și:

» În ce condiții se pot efectua ore suplimentare și cum se recompensează
» Reducerea programului de lucru, o nouă tendință în mediul profesional

Evidența datelor de prezență ale angajaților poate fi digitalizată prin sisteme pontaj pentru a gestiona mai bine un număr ridicat de date, care altfel ar trebui centralizate în format fizic, pe hârtie. Prin implementarea unor sisteme pontaj, colectarea informațiilor despre pontajul salariaților poate fi realizată cu ajutorul unor carduri de acces în punctele de lucru. De asemenea, responsabilul din departamentul de resurse umane poate precompleta datele de prezență ale oamenilor din companie, iar ulterior să revină cu modificări, unde este necesar. Mai mult, salariații își pot completa singuri pontajul într-o aplicatie pontaj angajati, un portal care le pune la dispoziție mai multe facilități.

Contribuția unor sisteme pontaj la activitatea companiei

O evidență a prezenței angajaților la locul de muncă este esențială pentru toate organizațiile, indiferent de domeniul de activitate. Prin utilizarea unor sisteme pontaj de colectare a datelor de prezență, organizațiile din toate domeniile de activitate economisesc resurse materiale și eficientizează operațiunile interne, inclusiv calcularea salariului pentru angajați. Unele sisteme pontaj, dintr-o aplicație pentru managementul personalului pot fi integrate cu un soft calcul salarii pentru a simplifica și eficientiza operațiunile de salarizare din fiecare lună.

sisteme pontaj 2

Funcția de păstrare a unei evidențe a prezenței angajaților e inclusă de obicei într-un program de resurse umane. Cu ajutorul acestei funcții, organizațiile pot gestiona eficient orele și zilele lucrate, cât și productivitatea angajatilor. Totuși, unele sisteme pontaj pot avea specificații diferite în funcție de furnizor. De aceea, este util să afli caracteristicile softului înainte de implementare, pentru a te asigura că este potrivit pentru compania ta.

Reducerea erorilor umane

Procesele administrative efectuate manual sunt predispuse la erori deoarece poate interveni oboseala și o concentrare scăzută a specialiștilor HR. Transformarea operațiunilor cu ajutorul unor instrumente digitale precum sisteme pontaj, minimizează posibilitatea acestor tipuri de erori.

Moralul ridicat al angajaților

Erorile în ceea ce privește calculul de salarii pot afecta încrederea angajaților în companie și pot apărea nemulțumiri în rândul acestora. Un salariat care nu este recompensat corespunzător pentru zilele lucrate sau pentru orele suplimentare efectuate ar putea să nu se simtă apreciat de companie. Atunci când sunt utilizate sisteme pontaj pentru efectuarea operațiunilor de payroll, în detrimentul procedurilor manuale, șansele de a exista erori umane în calculul de salarii sunt minime.

Monitorizarea prezenței online, accesibilă oricând și de oriunde

sistem de pontaj

Cu ajutorul unor sisteme pontaj, poți gestiona și poți centraliza datele de prezență ale angajaților indiferent de locul din care muncesc. Aceștia pot desfășurarea activitatea profesională în sistem work from home, de la sediul companiei sau din diverse puncte de lucru. Prin implementarea unor sisteme pontaj, nu este nevoie de schimburi de mailuri cu superiorul sau cu departamentul HR pentru diverse solicitări, inclusiv pentru a-și desfășura munca remote. Cererile pentru zile libere sau pentru concediu medical pot fi efectuate cu ușurință dintr-o aplicatie HR. Acestea sunt înregistrate automat în sistem, iar informațiile pot fi folosite pentru calculul remunerației lunare.

Alte beneficii aduse de tehnologizarea pontajului

Printre avantajele aduse de implementarea unor sisteme pontaj în organizația ta se numără și următoarele:

  • Elimină efortul manual de colectare a datelor de prezență;
  • Reduce birocrația prin digitalizarea procedurii cu sisteme pontaj;
  • Permite angajaților să-și acceseze propriile informații online și reduce dependența lor de departamentul HR, pentru informații legate de pontaj sau alte solicitări;
  • Reduce costurile cu materialele consumabile folosite pentru centralizarea pontajului;
  • Managerii pot urmări în sistem centralizat o evidență a pontajului angajaților din mai multe puncte de lucru.

Centralizarea datelor privind prezența angajaților, indiferent de locația unde se află, prin utilizarea unor sisteme pontaj, simplifică considerabil procesul de transmitere a informațiilor. Astfel economisești resurse materiale, timp și energie și ai parte o de o soluție eficientă de gestionare a pontajului.

True Pontaj Electronic, soluția pentru a monitoriza activitatea angajaților

Îți dorești un instrument digital pentru a avea o evidență clară a prezenței salariaților la locul de muncă? O soluție performantă și intuitivă pentru pontaj este funcționalitatea True Pontaj Electronic, din aplicația True HR, un soft resurse umane complex. Cu ajutorul acestui soft, ții evidența programului angajaților cu opțiuni multiple de colectare a datelor de prezență.

sisteme pontaj electronic

Modulul True Pontaj Electronic este configurabil și răspunde la o varietate de nevoi, în funcție de particularitățile fiecărei companii. De asemenea, poate fi folosit cu ușurință, interfața acestuia fiind intuitivă. Dacă ți-am stârnit interesul și consideri că poate fi util organizației tale, programează un demo gratuit cu specialiștii UCMS by AROBS și află mai multe despre True Pontaj Electronic și True HR!

semnatura-echipa-UCMS