Sarcini manuale vs transformare digitală: avantaje și dezavantaje
transformare digitala

Sarcini manuale vs transformare digitală: avantaje și dezavantaje

Sarcini manuale vs transformare digitală: avantaje și dezavantaje

Lectură de 4 minute

Transformare digitală este sintagma care cuprinde realitatea ultimului an la care am fost nevoiți cu toții să ne adaptăm. În ciuda faptului că digitalizarea pare a fi un trend actual, în domeniul HR și payroll de fapt direcția a fost conturată cu mult timp în urmă, deoarece gestionarea sarcinilor cu ajutorul softurilor de resurse umane a început în a doua jumătate a secolului al XX – lea (avem un articol scris despre istoricul softurilor HR și payroll pe care îl poți citi accesând acest link » https://truehr.ro/program-software-hr/ ) .

Citește și:

» De ce să treci de la excel la un program payroll?
» 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi o aplicație HR

Ceea ce s-a întâmplat în ultimul an a fost o conștientizare mai acută a avantajelor pe care o transformare digitală le poate oferi. De aceea tot mai multe companii au luat cât mai în serios această direcție și se gândesc la implementarea unor softuri pentru ca transformarea digitală a companiei să devină realitate.

Dacă e să ne raportăm la nivel macro, vorbim de digitalizare atunci când companiile folosesc tot mai multe instrumente care folosesc tehnologia pentru a gestiona activitatea companiei, astfel încât sarcinile manuale să fie înlocuite cu cele automate.

În resurse umane și salarizare există multă birocrație și este nevoie de un management foarte bun pentru a le putea gestiona într-un mod eficient. Iar acest aspect este valabil chiar dacă ne referim la sarcinile care sunt făcute manual sau digital. Nu știi dacă să rămâi la sarcinile manuale sau să faci tranziția către o transformare digitală a lor? Iată câteva avantaje și dezavantaje.

1. Control

transformare digitala

Atunci când operăm manual toate sarcinile, simțim că deținem controlul absolut asupra fiecărui detaliu și ne putem asuma orice acțiune. În cazul în care lăsăm sarcinile pe seama tehnologiei, intervine automatizarea. Prin urmare, putem simți că pierdem controlul. Însă acest disconfort se poate instala în momentul în care se face trecerea către această transformare digitală.

Odată cu utilizarea softurilor, vei putea aprecia precizia cu care procesează toate operațiunile și corectitudinea rezultatelor.

Cu timpul vei prinde încredere și te vei simți chiar ușurat că ai scăpat de anumite sarcini repetitive. Prin urmare, poți avea sub control situația chiar dacă îți îndeplinești sarcinile din departamentul de HR și payroll manual sau digital.

2. Timp

Timpul este resursa de care avem cea mai mare nevoie majoritatea dintre noi, care pare că se epuizează cu o viteză accelerată. Presiunea termenelor limită se resimte acut, mai ales atunci când sunt multe îndatoriri. Efectuarea lor manual, pe hârtie, îngreunează munca și solicită mult efort. În aceste momente o transformare digitală este cea mai viabilă soluție.

De exemplu, în administrarea documentelor angajaților, pentru a căuta un contract de muncă în dosarele fizice va consuma mult timp. De ce ai prefera să păstrezi această procedură când poți centraliza documentele într-un soft și le poți accesa pe cele de care ai nevoie doar cu ajutorul câtorva clickuri?

3. Organizare

Din punct de vedere al organizării sarcinilor, munca manuală pare să stăpânească mai bine acest aspect. Nu doar pentru că ne permite să avem controlul asupra activității noastre, ci pentru că poți vizualiza pe hârtie planul zilnic.

Însă te poți bucura de aceeași organizare și printr-o transformare digitală. Un soft de administrare a personalului și a salarizării întreprinde toate operațiunile etapizat. Așadar respecți pas cu pas procedurile pe care trebuie să le urmezi, fără a omite niciun aspect important.

4. Flexibilitate

transformare digitala

Importantă mai ales în acest context când am fost nevoiți să ne schimbăm locul de unde lucrăm, flexibilitatea mai mare o obținem dacă optăm pentru transformare digitală. Un soft de HR și payroll poate fi instalat pe orice dispozitiv electronic.

De aceea, dacă trebuie să lucrezi în regim de telemuncă, ori să îmbini munca de la birou cu munca de acasă, nu vei fi nevoi să cari dosarele după tine. Toate datele angajaților sunt colectate în aplicație, astfel încât să le poți opera din orice loc.

5. Costuri

La o primă impresie am putea aprecia că sunt economisite resurse financiare dacă alegem să facem sarcinile administrative manual. O analiză detaliată asupra implicațiilor ne face să conștientizăm contrariul. Volumul mare de muncă care se gestionează manual cere mai mulți specialiști care să proceseze datele, pentru că se pierde mult timp și puțini angajați nu ar face față.

Cum un soft sporește eficiența, un angajat va putea îndeplini mai multe sarcini într-un interval de timp mai scurt. Odată cu aceasta, se câștigă timp pentru sarcinile creative care vor ajuta la conturarea unor noi strategii ce va propulsa compania spre rezultate. Prin urmare, este benefic să investești într-un soft de administrare a personalului și salarizării. Îndreaptă-te și tu către o transformare digitală și eficientizează-ți munca!

semnatura