Sarcini Administrative | Soluții intuitive de eficientizare
sarcini administrative

Soluții intuitive de eficientizare a sarcinilor administrative

Soluții intuitive de eficientizare a sarcinilor administrative

Lectură de 4 minute

Companiile își doresc soluții intuitive pentru a reduce timpul petrecut pe sarcini administrative. În această manieră, angajații își pot dedica timpul și energia pe alte activități, cu impact mai mare asupra dezvoltării organizaționale. Eficientizarea proceselor de rutină cu un soft HR contribuie la optimizarea fluxului de lucru, iar managementul documentelor se desfășoară mult mai simplu. Digitalizarea este un ajutor semnificativ pentru departamentul de resurse umane și manageri, care își pot organiza astfel mai bine timpul pentru a îndeplini diverse sarcini administrative.

Citește și:

» Metode eficiente pentru cresterea productivitatii muncii
»
Cum te ajută softurile în dezvoltarea organizationala

Reducerea timpului necesar operațiunilor de administrare personal

Automatizarea anumitor procese este esențială pentru o funcționare optimă a unei organizații, în care dezvoltarea echipei și a altor aspecte importante să se afle printre priorități. Minimizarea timpului dedicat pentru sarcini administrative poate fi obținută prin alegerea unor instrumente digitale potrivite, care să eficientizeze cu succes activitatea specialiștilor HR.

sarcini administrative 2

Un studiu efectuat de compania West Monroe, care a adunat răspunsurile a 500 de manageri din Statele Unite, a adus în atenția publică câteva statistici care evidențiază nevoia companiilor de a apela la solutii software care să simplifice procedurile zilnice.

Aproximativ 60% dintre respondenți au spus că își dedică cel puțin trei ore pentru a realiza sarcini administrative. Aproape o jumătate din ziua lor de lucru este dedicată activităților de rutină, care nu aduc un mari avantaje pentru companie. În continuare, vă prezentăm răspunsurile lor detaliate în privința timpului petrecut pe sarcini administrative:

  • 7% – mai puțin de o oră pe zi;
  • 34% – 1-2 ore zilnic;
  • 36% – 3-4 ore zilnic;
  • 23% – peste 5 ore pe zi.

Ce soluții există la îndemnână pentru sarcini administrative?

Prin implementarea tehnologiei, cum ar fi o aplicatie HR performantă și intuitivă, procedurile recurente pot fi efectuate mult mai rapid. În acest fel, managerii și profesioniștii de resurse umane se pot concentra mai mult pe zonele care ar ajuta organizația pe termen lung, cum ar fi creșterea imaginii și dezvoltarea unui brand de angajator puternic.

Îndeplinirea unor sarcini administrative nu poate fi ignorată. Operațiunile de payroll trebuie efectuate, pontajul angajaților necesită o gestionare optimă, iar nevoile angajaților au nevoie de atenție. Cu o soluție software intuitivă, toate aceste lucruri pot fi efectuate într-un timp mult mai scurt, fără a petrece ore întregi asupra lor.

Beneficii la nivel de organizație

Devine tot mai important pentru companii să utilizeze un soft HR și payroll în scopul de a crește productivitatea internă și de a realiza sarcini administrative cu rapiditate și în siguranță. Organizațiile care folosesc soluții digitale au avantaje mai mari față de cele care nu o fac, iar acestea se manifestă și în ceea ce privește experiența tuturor angajaților. De la procesul de onboarding, programele de training angajati, evaluarea performanței sau alte sarcini administrative, toate pot beneficia de eficientizare prin identificarea și utilizarea softurilor dedicate.

Centralizează documentele în format electronic

Stocarea documentelor angajaților într-un software HR elimină riscurile ca acestea să fie pierdute. Totodată nu mai este nevoie de arhivarea documentelor în format fizic. Atunci când un angajat trebuie să semneze un document, cum ar fi un act adițional, poate face acest lucru în mod electronic, iar acel document poate fi adăugat într-o locație sigură, unde doar angajatul și persoanele cărora li se adresează au acces la el. Gestionarea datelor și a documentelor angajaților face parte dintr-o categorie de sarcini administrative complexe, iar o soluție digitală este un sprijin important în acest sens.

Zilele libere solicitate cu ușurință

sarcini administrative 3

Software-ul de resurse umane facilitează de asemenea efectuarea cererilor de concediu de odihnă de către angajați. Procedura devine ușoară în spațiul digital, unde e nevoie de autentificarea salariatului într-un portal și selectarea zilelor libere pe care le dorește. Ulterior, superiorul direct sau un manager de resurse umane este notificat în legătură cu solicitarea și o poate aproba sau refuza direct din interfața grafică.

În acest caz, nu mai este nevoie de sarcini administrative manuale, repetitive și care implică schimburi de mailuri îndelungate. Comunicarea dintre părți are loc rapid, fapt care va crește moralul și satisfacția angajaților la locul de muncă.

Alege UCMS by AROBS pentru a-ți eficientiza activitatea internă

Exemplele prezentate mai sus sunt doar câteva dintr-o listă lungă de sarcini administrative care pot fi digitalizate cu ajutorul soluțiilor tehnologice. Dezvoltarea companiei tale și îndeplinirea obiectivelor de business trebuie să fie o prioritate, iar acest lucru este realizabil prin intermediul unor soluții digitale intuitive și configurabile. True HR și dp-Payroll sunt două aplicații dezvoltate de UCMS by AROBS pentru managementul resurselor umane și salarizare. Acestea sunt recunoscute pentru stabilitatea arătată de-a lungul timpului, fiind un sprijin important pentru companiile din domenii de activitate diverse.

Află mai multe despre ce îți poate oferi UCMS by AROBS pentru ca sarcinile administrative din organizația ta să se defășoare cu eficiență, iar tu să te poți concentra pe creșterea afacerii.

semnatura-echipa-UCMS