Salarizarea | Salarizarea din compania ta, eficientizată prin digitalizare

Salarizarea din compania ta, eficientizată prin digitalizare

salarizarea

Salarizarea din compania ta, eficientizată prin digitalizare

Printre activitățile dintr-un departament HR, salarizarea este una dintre cele mai solicitante și care implică gestionarea de informații complexe. Specialiștii responsabili de procesarea salariilor, dar și de alte operațiuni de payroll au nevoie de solutii software pentru a-și eficientiza activitatea. Prin utilizarea unor instrumente digitale, salarizarea este simplificată și mai puțin predispusă la erori. Totodată, oamenii din departamentul de resurse umane câștigă timp și energie în activitatea zilnică, iar compania economisește resurse materiale.

Citește și:

Optimizarea activităților specifice de payroll

Indiferent de dimensiunea unei companii, salarizarea este o activitate care presupune de obicei mult timp și atenție la detalii. Plata corectă și la timp a salariilor este o necesitate pentru companii, iar nerespectarea acestui lucru ar putea duce la diferite amenzi și sancțiuni, dar și la nemulțumiri din partea angajaților. Gestionarea salariilor este un aspect dificil pentru numeroase organizații, mai ales pentru cele cu un număr ridicat de angajați, care lucrează din mai multe locații.

Simplificarea proceselor complexe cu un soft salarizare

Dacă activitatea se desfășoară în format hibrid sau munca remote este preponderentă în organizație, salarizarea poate fi mai complicată. O aplicație de pontaj facilitează colectarea datelor de prezență în mediul online, pentru ca informațiile să fie folosite la calculul de salarii. Sarcinile legate de calcularea și procesarea statelor de plată, depunerea documentelor justificative și comunicarea cu instituțiile statului poate fi complicată. Cu ajutorul unui soft dedicat, toate aceste procese se simplifică și sunt mult mai ușor de gestionat.

Mai mult timp alocat pentru dezvoltarea organizationala

Salarizarea implică operațiuni ce pot fi automatizate cu ajutorul tehnologiei, care aduce numeorase avantaje pentru specialiștii din companii. Digitalizarea lor permite specialiștilor tăi să-și optimizeze activitatea și să-și poată îndrepta energia și înspre activități care să dezvolte compania pe termen lung.

salarizarea 2

Tot mai multe companii sunt în căutarea unor soluții digitale pentru a-și eficientiza salarizarea. Un raport publicat în 2021 arată că 40% dintre companii își vor moderniza sistemele de payroll până în anul 2023. Beneficiile acestei transformări sunt majore, lucru arătat și de anumite cercetări efectuate pentru a demonstra utilitatea tehnologizării activității de salarizare. Conform unui studiu efectuat de către Datagraphic, aproximativ 80% dintre sarcinile repetitive de payroll pot fi automatizate.

Digitalizarea informațiilor privind salarizarea

Digitalizarea datelor privind calculul de salarii, alături de reducerea sau eliminarea documentelor pe hârtie economisește efort și timp în sortarea informațiilor complexe, cum ar fi datele de pontaj. Poate economisi timp și în alte domenii, cum ar fi plata angajaților, generarea de rapoarte pentru management sau instituțiile statului. Gestionarea digitală a datelor reduce durata operațiunilor și facilitează păstrarea înregistrărilor exacte.

Mai mult, pandemia a dezvăluit oportunități pentru organizații de a-și moderniza abordarea privind salarizarea pentru un nou mediu de lucru, care presupune împărțirea oamenilor în mai multe locuri. Digitalizarea sarcinilor din zona financiar-contabilă ajută specialiștii HR să minimizeze întreruperile operațiunilor. În plus, șansa de a înregistra întârzieri la efectuarea plăților către angajați scade considerabil.

Costuri reduse pentru companii

Economisirea resurselor financiare este un aspect esențial pentru organizații, iar implementarea unor softuri pentru operațiunile administrative are o contribuție majoră în acest sens. Potrivit statisticilor furnizate de către PeopleSonic, companiile care au optat pentru sisteme digitale de payroll, și-au redus costurile cu salarizarea cu 80 de procente, per total.

Integrarea aplicațiilor pentru activități administrative

Sarcinile zilnice pot deveni și mai eficiente dacă mai multe funcționalități sunt adunate într-o singură platformă. Un sistem modern pentru salarizarea din companie poate fi integrat cu o aplicație care facilitează sarcinile de resurse umane.

salarizarea 3

Posibilitatea de a-și vizualiza fluturașul de salariu oferă angajatului o experiență îmbunătățită și elimină necesitatea unui schimb îndelungat de mesaje și emailuri cu departamentul de HR. Toate înregistrările au loc în mediul digital atât pentru companie, cât și pentru angajat. Prin urmare, specialiștii în resurse umane nu mai trebuie să primească o mulțime de solicitări despre veniturile obținute, zilele de concediu disponibile și multe altele, informațiile fiind disponibile cu ușurință în format electronic.

Gestionarea optimă a conformității cu normele legislative

Multe organizații nu au resursele necesare pentru a ține pasul cu cerințele de conformitate în continuă schimbare în ceea ce privește salarizarea. Înțelegerea și aplicarea modificărilor legislative necesită timp, iar unele companii vor trebui să extindă echipa responsabilă de calcularea și platate salariilor, pe măsură ce afacerea se extinde.

Softuri intuitive pentru centralizarea datelor

Gestionarea informațiilor complexe privind salarizarea este dificilă atunci când ele trebuie preluate din mai multe locuri, fără să fie disponibile într-un sistem digital centralizat. Utilizarea unor aplicații intuitive facilitează colectarea informațiilor necesare pentru calculul precis al salariilor, contribuind la operațiuni simplificate pntru specialiștii HR.

Minimizarea erorilor și operațiuni conforme

Tehnologia care automatizează calculele taxelor sau a reținerilor poate ajuta echipele să economisească timp și să reducă riscurile de apariție a unor erori. Folosirea tehnologiei ajută la reducerea riscului unei lipse de conformitate, astfel încât specialiștii dintr-o organizație să poată petrece mai mult timp concentrându-se pe elaborarea unor strategii de dezvoltare a afacerii, sau de creștere a vizibilității companiei.

Digitalizează salarizarea cu soluții performante de payroll

Dacă dorești să-ți optimizezi procesul de salarizare, descoperă soluția dp-Payroll dezvoltată de UCMS by AROBS, cu 19 module dedicate operațiunilor complexe asociate calculului de salarii. Aplicația este actualizată cu modificările legislative, pentru a putea fi utilizată în conformitate cu normele în vigoare. Prezentă pe piața din România de peste 25 de ani, soluția software dp-Payroll este stabilă și configurabilă, pentru a răspunde particularităților specifice companiilor din orice domeniu de activitate.

Programează un demo alături de specialiștii UCMS by AROBS și descoperă toate funcționalitățile prezente în dp-Payroll, cu ajutorul cărora ai parte de operațiuni simple și rapide de salarizare.