Salarizarea din compania ta, eficientizată prin digitalizare
salarizarea 4

Salarizarea din compania ta, eficientizată prin digitalizare

Salarizarea din compania ta, eficientizată prin digitalizare

Lectură de 4 minute

Printre activitățile dintr-un departament HR, salarizarea este una dintre cele mai solicitante și implică gestionarea unor informații complexe. Specialiștii responsabili de procesarea salariilor, dar și de alte operațiuni de payroll, au nevoie de solutii software precum o aplicatie calcul salariu pentru a-și eficientiza activitatea.

Dacă utilizezi instrumentele digitale potrivite pentru compania ta, simplifici salarizarea și reduci la minimum posibilitatea de apariție a unor erori la efectuarea calculelor. Totodată, departamentul de resurse umane câștigă timp și energie, iar compania economisește resurse materiale pe termen lung.

Citește și:

Evită situațiile neplăcute prin digitalizare

Indiferent de dimensiunea unei companii, salarizarea este o activitate care necesită, de obicei, mult timp și atenție la detalii. Mai ales pentru cele cu un număr ridicat de angajați, și cu multiple puncte de lucru, gestionarea salariilor devine și mai dificilă.

Plata corectă și la timp a remunerațiilor angajaților este o obligație, iar nerespectarea acestor lucruri ar putea duce la diferite amenzi și sancțiuni, dar și la nemulțumiri din partea angajaților. Eficientizarea activitatii cu o aplicatie calcul salariu te ajută să optimizezi salarizarea, indiferent de domeniul de activitate al organizației tale.

Simplifică procesele complexe cu un soft salarizare

Dacă activitatea se desfășoară în format hibrid sau munca remote este preponderentă în organizație, salarizarea poate fi mai complicată. O aplicație de pontaj facilitează colectarea datelor de prezență în mediul online, pentru ca informațiile să fie folosite la calculul de salarii.

Sarcinile legate de calcularea și procesarea statelor de plată, depunerea documentelor justificative și comunicarea cu instituțiile statului poate fi complicată. Cu ajutorul unui soft dedicat, așa cum este o aplicatie calcul salariu, toate aceste procese se simplifică și sunt mult mai ușor de gestionat.

Vrei să afli cât de simplă poate fi salarizarea? Programează acum un demo gratuit al aplicației dp-Payroll!

Timp suplimentar pentru dezvoltarea organizationala

Salarizarea implică operațiuni ce pot fi automatizate cu ajutorul soluțiilor digitale, cele care aduc numeroase avantaje companiei tale. Digitalizarea lor cu o aplicatie calcul salariu le permite specialiștilor din organizația ta să-și optimizeze activitatea și să-și poată îndrepta energia și înspre activități, care să dezvolte compania pe termen lung.

Digitalizarea proceselor de salarizare, pe un trend ascendent

salarizarea 2

Tot mai multe companii sunt în căutarea unor soluții digitale pentru a-și eficientiza salarizarea. Un raport publicat în 2021 arată că 40% dintre companii își vor moderniza sistemele de payroll până în anul 2023. Beneficiile acestei transformări sunt majore, lucru arătat și de anumite cercetări efectuate pentru a demonstra utilitatea tehnologizării activității de salarizare.

Conform unui studiu efectuat de către Datagraphic, aproximativ 80% dintre sarcinile repetitive de payroll pot fi automatizate. Potrivit unui raport Deloitte, 91% dintre specialiștii utilizează un singur tip de sistem payroll, în timp ce 9% folosesc două sau mai multe sisteme.

Avantajele multiple ale digitalizării

Digitalizarea datelor privind calculul de salarii, alături de reducerea sau eliminarea documentelor pe hârtie economisește efort și timp în sortarea informațiilor complexe, cum ar fi datele de pontaj. Poate economisi timp și în alte privințe, cum ar fi plata angajaților, trimiterea fluturașilor de salariu, generarea de rapoarte pentru management sau pentru instituțiile statului.

Gestionarea în format electronic a datelor reduce durata operațiunilor și facilitează păstrarea înregistrărilor exacte. Digitalizarea sarcinilor din zona financiar-contabilă cu o aplicatie calcul salariu ajută specialiștii HR să aibă parte de fluxuri optime de lucru, iar șansa de a înregistra întârzieri la efectuarea plăților către angajați scade considerabil.

Reduci semnificativ costurile de payroll

Economisirea resurselor financiare este un aspect esențial pentru organizații, iar implementarea unor softuri pentru operațiunile administrative are o contribuție majoră în acest sens. Potrivit statisticilor furnizate de către PeopleSonic, companiile care au optat pentru sisteme digitale de payroll, așa cum este o aplicatie calcul salariu, și-au redus costurile cu salarizarea cu 80 de procente, per total.

Poți integra un program payroll cu un soft HR

Sarcinile zilnice pot deveni și mai eficiente dacă mai multe funcționalități sunt adunate într-o singură platformă. O soluție modernă pentru salarizarea din companie, așa cum este o aplicatie calcul salariu, poate fi integrată cu o aplicație care facilitează sarcinile de resurse umane.

salarizarea 3

Posibilitatea ca angajații să-și vizualizeze fluturașii de salariu, lucru facilitat de o aplicatie salariu și de o soluție de HR, oferă angajatului o experiență îmbunătățită și elimină necesitatea unui schimb îndelungat de mesaje și emailuri cu departamentul de HR. Toate înregistrările au loc în mediul digital atât pentru companie, cât și pentru angajat.

Prin urmare, specialiștii în resurse umane nu mai trebuie să primească o mulțime de solicitări despre veniturile obținute, zilele de concediu disponibile și multe altele, informațiile fiind la îndemână în format electronic.

Gestionarea optimă a conformității cu normele legislative

Multe organizații nu au resursele necesare pentru a ține pasul cu cerințele de conformitate în continuă schimbare în ceea ce privește salarizarea. Înțelegerea și aplicarea modificărilor legislative necesită timp, iar multe organizații sunt nevoite să extindă echipa responsabilă de calcularea și plata salariilor, pe măsură ce numărul de angajați crește. O aplicatie calcul salariu beneficiază de actualizări legislative din partea furnizorului, pentru ca toate operațiunile să poată fi îndeplinite în siguranță.

Softuri intuitive pentru centralizarea datelor

Gestionarea informațiilor complexe privind salarizarea este dificilă atunci când ele trebuie preluate din mai multe locuri, fără să fie disponibile într-un sistem digital centralizat. Utilizarea unor softuri intuitive, precum o aplicatie calcul salariu, facilitează colectarea informațiilor necesare pentru calculul precis al salariilor, iar astfel minimizezi birocrația și reduci consumul de hârtie.

Digitalizează salarizarea cu soluții performante de payroll

Dacă dorești să-ți optimizezi procesul de salarizare, descoperă soluția dp-Payroll dezvoltată de UCMS by AROBS, o aplicatie calcul salariu cu 19 module dedicate operațiunilor complexe asociate calculului de salarii. Aplicația este actualizată cu modificările legislative, pentru a putea fi utilizată în conformitate cu normele în vigoare.

Prezentă pe piața din România de peste 26 de ani, soluția software dp-Payroll este stabilă și configurabilă, pentru a răspunde particularităților specific companiilor din orice domeniu de activitate.

Programează un demo alături de specialiștii UCMS by AROBS și descoperă toate funcționalitățile prezente în dp-Payroll, cu ajutorul cărora ai parte de operațiuni simple și rapide de salarizare.