Blog

Recrutare și selecție după pandemie? Da, se poate.

recrutare-si-selectie-(1)
True HR

Recrutare și selecție după pandemie? Da, se poate.

Chiar dacă activitatea de recrutare și selecție nu a fost intensă, nu trebuie să uităm că măsurile prin care au trecut companiile sunt doar temporare.

Starea de urgență urmată de cea de alertă au forțat companiie să își mute activitatea în mediul digital. În ultima perioadă, activitatea de recrutare și selecție nu a fost intensă. Totuși, nu trebuie să uităm că măsurile prin care au trecut companiile sunt doar temporare. La final va trebui să ne recâștigăm angajații.

Companiile își vor angajații înapoi. Cum arată procesul de recrutare și selecție în vremuri postpandemice?

Atunci când căutăm angajatul perfect, este firesc să ne raportăm la angajații model pe care îi avem deja. Pornid de la ce avem, alegem o variantă cât mai apropiată de aceștia. Cu True HR, un software de recrutare performant, imporți în baza de date doar acele CV-uri care au un profil similar cu cel al angajaților tăi.

Astfel, eficientizezi procesul de selecție a CV-urilor și alegi persoanele care se pliază perfect pe nevoile adaptate companiei. Pentru a te asigura că procesul de recrutare și selecție este eficient, poți selecta în aplicație candidații pornind de la criterii complexe. De exemplu, anii de experiență într-un anumit domeniu, certificări obținute după o anumită dată sau domiciliul într-un anumit oraș. 

Chiar dacă unii specialiști HR nu sunt familiarizați cu tehnologia, acest soft de recrutare este un instrument intuitiv menit să faciliteze munca de resurse umane.

Totodată, softul eficientizează procesul de selecție a candidaților și să aducă față în față cu angajatorul cei mai potriviți candidați pliați pe nevoile companiilor.

Practicile virtuale de recrutare nu sunt nici ele de ignorat, mai ales pe timp de distanțare socială. Mulți recrutori apelează la interviuri online, sau chiar la solicitarea de la candidați a unor video CV-uri în locul CV-urilor tradiționale.

Asemeni procesului de administrare de personal și recrutarea este un pas important în cultura organizațională. Practic, totul începe de la modul în care o companie selectează candidații. Nu este de ignorat și modul de integrare a acestora și adaptare în noul mediu de lucru. Toate acestea sunt ingredientele secrete pentru un management eficient. 

google-site-verification=qo62cv-kx1MG_KqGuRu4-TD5CbQot88TsIo_g5dZX8A