Recompensarea Angajatilor | Ce impact au bonusurile personalizate?
recompensarea angajatilor

Ce impact au bonusurile personalizate în recompensarea angajatilor?

Ce impact au bonusurile personalizate în recompensarea angajatilor?

Lectură de 4 minute

Care este una dintre metodele răspândite la care apelează organizațiile pentru recompensarea angajatilor, cu scopul de a-i motiva la nivelul dorit? Personalizarea bonusurilor oferite a devenit o practică răspândită în rândul companiilor, fiind un sprijin important în eforturile de retentie personal. Chiar dacă se presupune că salariații își doresc în principal stimulente financiare, aceștia apreciază de multe ori și alte tipuri de beneficii din partea organizației. Prin urmare, un sistem bine pus la punct privind recompensarea angajatilor poate să facă diferența în ceea ce privește motivația și implicarea manifestată la locul de muncă.

Citește și:

» Dezvoltă un sistem de bonusare angajati pentru motivarea echipei
»
Cum construim relatii profesionale sănătoase la locul de muncă

Identificarea metodelor potrivite

În încercarea de a se diferenția de competiție, angajatorii trebuie să găsească strategiile potrivite pentru a-și crea un brand de angajator convingător. În acest proces, recompensarea angajatilor și zona de wellbeing se află printre preocupările principale. Cercetarea efectuată de Incentive Research arată că 80% dintre angajații performanți preferă stimulente legate de călătorii și experiențe, în detrimentul unor recompense financiare.

Conform celor de la HR Technologist, în anul 2019, 72% dintre companii au depus un efort minim spre deloc pentru a personaliza beneficiile pe care le oferă angajaților lor. Odată cu fenomenul demisiilor în masă, a apărut o dezbatere asupra strategiei de a a atrage și reține angajații în companie. În prezent, mulți lideri de organizații au ajuns la concluzia că recompensarea angajatilor cu bonusuri personalizate este o metodă potrivită în acest sens.

Bonusuri personalizate pentru angajați

recompensarea angajatilor 2

Pentru a avea o imagine cât mai bună despre ce își doresc angajații în privința bonusurilor, metoda cea mai potrivită este să afli chiar de la ei. Recompensarea angajatilor cu bonusuri personalizate este o alternativă de luat în considerare, față de un pachet de beneficii extrasalariale unic. O mare parte dintre angajați preferă flexibilitatea și personalizarea când vine vorba de bonusuri.

Oferă o varietate de opțiuni pentru recompensarea angajatilor și, dacă e posibil, oferă posibilitatea oamenilor de a alege ce e mai potrivit pentru ei în această privință. Poți utiliza instrumente digitale cu ajutorul cărora salariații să aleagă bonusurile pe care le preferă, astfel încât procesul să fie unul intuitiv.

Află preferințele oamenilor din companie

Membrii echipei tale pot avea dorințe diverse când vine vorba de petrecerea timpului liber și bonusurile pe care și le doresc. Astfel, în calitate de lider, le poți oferi bonusuri personalizate pentru a maximiza eficiența acestora. Crearea unor stimulente individuale este realizabilă prin urmarea unor pași care să conducă la rezultatul dorit. Poți începe prin a-ți face timp să-ți cunoști puțin mai bine angajații. Spre exemplu, poți afla lucruri despre interesele și hobby-urile acestora dintr-o discuție ce are loc în timpul prânzului sau în cadrul unei ieșiri cu membrii companiei.

recompensarea angajatilor 3

Luând în calcul aceste aspecte, recompensarea angajatilor poate include bugete sau tichete cadou personalizate în funcție de preferințele individuale. Alegerile lor pot fi din zona evenimentelor culturale, sportive, a călătoriilor sau să aibă legătură cu obiecte destinate pasiunilor fiecăruia. Recompensarea angajatilor cu astfel de beneficii este o soluție potrivită pentru a-i menține fericiți și pentru a-ți manifesta aprecierea față de fiecare în parte.

Beneficiile și impactul bonusurilor personalizate

Bonusurile personalizate au un impact semnificativ mai mare decât un sistem standardizat. Stimulentele potrivite fiecărui individ în parte sunt cele care vor determina un nivel ridicat de implicare și performanță la locul de muncă. Opțiunea oferită salariaților de a alege recompensa pentru munca depusă poate avea un impact satisfăcător din mai multe motive:

  • Oamenii se simt mai apreciați: Bonusurile personalizate îi fac pe angajați să se simtă înțeleși și apreciați la un nivel mai personal, prin faptul că se ține cont exact de ceea ce își doresc;
  • Angajații consideră acest tip de bonusuri ca fiind mai semnificative: Atunci când recompensele se adresează intereselor specifice și nevoilor reale, angajații le consideră mai relevante;
  • Nivelul de entuziasm al angajaților este mai ridicat: Atunci când recompensarea angajatilor presupune opțiuni multiple pentru aceștia, procesul devine mai interesant și atractiv pentru ei.

Bonusurile personalizate pentru recompensarea angajatilor le pot include pe cele bazate pe performanță și pe cele special concepute pentru a păstra angajații valoroși, care au dovedit rezultate bune de-a lungul timpului. Pentru a determina un bonus de retenție, unele dintre variabilele care sunt luate în calcul includ importanța unui angajat în cadrul companiei, proiectele în care este implicat, nivelul de abilitati profesionale, experiența dobândită și responsabilitățile sale.

Soluție pentru motivarea personalului

Recompensarea angajatilor cu bonusuri de impact este una dintre cele mai răspândite preocupări din domeniul HR în prezent, astfel încât oamenii să se simță apreciați, motivați și să își dorească să petreacă cât mai mult timp în cadrul unei companii. Un atuu important al unei organizații este o echipă unită și dedicată unui scop comun. Recompensarea angajatilor cu bonusuri personalizate, care să li se potrivească la nivel individual contribuie la succesul pe termen lung al unei companii prin motivarea acestora.

semnatura-echipa-UCMS