Provocări și soluții | de vorbă cu Alina Ioniță - Manager HR Robert Bosch

Provocări și soluții actuale | de vorbă cu Alina Ioniță, Manager Resurse Umane Robert Bosch

Provocari si solutii actuale

De vorbă cu Alina Ioniță, Manager Resurse Umane,  Robert Bosch

Despre Alina Ioniță

Astăzi vorbim cu Alina Ioniță, Manager Resurse Umane în cadrul companiei Robert Bosch SRL, locația din București. De la ea am aflat că este o persoană căreia îi plac provocările, considerând că acestea reprezintă motivatorul în dezvoltarea ei profesională. Astfel și-a completat permanent portofoliul de proiecte cu expunere atât locală, dar și la nivel de regiune.

Alina s-a alăturat echipei Bosch în cursul anului 2007, ca specialist pe aria de salarizare și administrare de personal. Performanța și talentul de a lucra cu echipe au fost premisele pentru rolul de Manager Resurse Umane în locația din București, ocupat încă din 2019.

Alina Ioniță

Acordăm o mare atenție implicării și performanței oamenilor noștri. Și pentru a ține viu acest deziderat, principala valoare pe care construim este grija. Grija pentru oameni. La Bosch ne pasă. Ne pasă de colegii noștri, de afacerea noastră, de clienții noștri și de mediul de lucru. E nevoie de multă muncă pentru a transforma această viziune în realitate și suntem preocupați permanent să dezvoltăm tehnologii și servicii sau să lucrăm cu soluții care servesc viziunii nostre.

M-am format ca profesionist în domeniul Resurselor Umane încă de pe băncile facultății, având la acest moment 16 ani de activitate în domeniu. În această perioadă, prin determinare și dorința de a face lucrurile cât mai bine și corect, dar și interesată permanent de a descoperi toate fațetele domeniului HR, am reușit să trec prin majoritatea ariilor, experiențe care m-au ajutat să îmi fundamentez cunoștiințele din acest domeniu vast, dar și să fiu pregătită pentru rolul pe care îl gestionez în prezent.

Parteneriatul cu UCMS by AROBS a început în anul 2014, odată cu extinderea afacerii Bosch în România, prin unitatea de producție și centrul de inginerie din Cluj. Am identificat rapid nevoia implementării unui sistem integrat care să ne ofere acces facil la date și manevrarea lor cu ușurință pentru toată gama de servicii în relația cu angajații sau cu autoritățile. Astfel, încă din 2014 lucrăm cu dp-Payroll și True HR cu modulul de Pontaj Electronic.

Contextul pandemic a avut o influență majoră și nu voi reitera aici aspecte care s-au mai spus și care cu siguranță sunt valabile în multe organizații. Voi face referire doar la sisteme și utilitatea lor. Automatizările deja existente, au făcut ca activitatea noastră să se desfășoare fluent, fără sincope. Am ajustat procese și trasee de gestiune ale activităților de admin și payroll și am căutat soluții optime de comunicare. Distanța care a intervenit și în locația noastră din București, a fost prezentă permanent în viață noastră prin relația cu punctul de lucru din Cluj. Aș adauga aici însă obiectivul declarat al organizației la nivel global de digitalizare și eficientizare a tuturor proceselor, o transformare majoră la care participăm cu toții.

Alătură-te transformării digitale și împărtășește povestea ta cu noi!

5. Soluția True HR oferită de UCMS by AROBS v-a ajutat în optimizare procedurilor? În ce fel?
În urma implementării True HR am reușit să eficientizăm toate procesele din zona de administrare personal și pontaj, prin gestionarea tuturor datelor într-un singur sistem integrat. Având astfel posibilitatea de a genera diverse rapoarte la nivel de companie în mod centralizat economisind timp și reducând erorile rezultate din manevrarea manuală a multor fișiere.

Folosim soluția True HR din 2014, iar principalul motiv pentru implementarea acesteia a fost de a eficientiza procesul de administrare de personal prin menținerea datelor într-un singur sistem și automatizarea procesului de generare de documente de angajare, fără a fi necesar un input manual. Este o soluție fiabilă care a răspuns foarte bine nevoilor noastre. Un alt aspect important a fost relația pe care o avem cu echipa de suport. Promptitudinea, flexibilitatea și înțelegerea nevoilor sunt atribute care definesc relația noastră cu echipa UCMS by AROBS.

Implementarea a durat aproximativ 4 luni, dar a fost un proces complex și a presupus o muncă intensă din partea echipelor implicate pentru a integra ambele soluții dp-Payroll și TrueHR.

interviu bosch 2

Soluția True HR răspunde tuturor nevoilor companiei pe zona de administrare personal, având o interfață intuitivă și ușor de folosit. Prin folosirea acesteia, timpul de lucru a fost eficientizat în proporție de 30%.

9. Care sunt cele mai importante sarcini care au fost automatizate odată cu folosirea modului True Pontaj Electronic și care sunt cele mai relevante beneficii pe care le-ați identificat?
Vorbim despre modulul de pontaj integrat în True HR, principalul proces automatizat. Am făcut trecerea de la o gestionare manuală a acestuia în format Excel, la un sistem electronic cu flow-uri de aprobare integrate. Având în vedere numărul mare de angajați gestionați, fără o astfel de automatizare întregul proces ar fi fost foarte dificil de realizat.

Procesul acesta fiind unul în proporție de 90% automatizat, ne-a ajutat să ne îndreptăm atenția și către alte proiecte din cadrul departamentului, mult mai complexe. Cu fiecare pas îndreptat spre automatizare și digitalizare, ajutăm la dezvoltarea business-ului prin oferirea unor procese care răspund nevoilor organizației.

Trendul pe care cu toții îl experimentăm în prezent este unul de digitalizare continuă, și cu siguranță acesta ne va ține ocupați pe termen mediu, având în vedere nevoia tot mai mare pentru automatizare.