Provocări și soluții | de vorbă cu Daniana Ticoac, Quantic Lab

Provocări și soluții actuale | de vorbă cu Daniana Ticoan, HR Manager – Quantic Lab

Provocari si solutii actuale

De vorbă cu Daniana Ticoan, HR Manager, Quantic Lab

Despre Daniana Ticoan

Astăzi discutăm cu Daniana Ticoan, Manager Resurse Umane în cadrul companiei Quantic Lab. De la ea am aflat că implicarea și flexibilitatea sunt două valori pe care pune foarte mult accent, atât în viața profesională, cât și în cea personală.

Daniana a început să lucreze în resurse umane în anul 2013, având un background academic în acest domeniu. S-a alăturat echipei Quantic Lab în urmă cu aproximativ 7 ani, ca specialist în aria de administrare personal, iar mai apoi începând cu anul 2017 a preluat poziția de Manager Resurse Umane.

Printre cunoștințele acumulate în anii de activitate se numără: CV screening, dezvoltarea de politici de HR și proceduri, crearea și implementarea de programe de dezvoltare plus multe alte abilități, toate acestea oferind o funcționare eficientă a departamentului de resurse umane pe care îl coordonează.

Daniana Ticoan

Cu o echipă formată din sute de profesioniști în domeniul QA și nu numai, Quantic Lab este în momentul de față o companie de outsourcing cu peste 15 ani experiență, specializată în soluții avansate de testare, UX și localizare.

Echipei din Cluj-Napoca, se alătură din 2021 și echipa din Marea Britanie, care însumează peste 400 colegi și care are un impact major în ceea ce privește calitatea produselor lansate.

Quantic Lab își are valorile concentrate în jurul unor echipe pasionate și implicate. Obiectivul nostru comun este de a ne ajuta clienții să ofere pe piață produse care să fie bine primite de utilizatori, în timp ce ne dezvoltăm și creștem alături de aceștia, atât pe plan profesional, cât și individual.

Implicarea și flexibilitatea sunt două valori de mare importanță, atât pentru profesia din cadrul resurselor umane, cât și în viață profesională al oricărui alt rol. Este important să fim acolo unii pentru alții, pentru colegi, pentru parteneri, pentru clienți și să arătam deschidere ideilor, gândurilor și oamenilor cu care interacționăm.

Parteneriatul nostru a început înainte de pandemie, înconjurat de ideea că vom folosi soluțiile UCMS by AROBS pentru a reduce din numărul mare de fișiere .xls care îngreunau activitatea companiei care în momentul acela (mai exact, în 2019) avea 100 salariați. Am plecat de la premisa că aveam nevoie de acces mai rapid la informații, atât noi, cât și colegii noștri în organizarea activității de zi cu zi. Astfel că ne-am îndreptat către soluția True HR, pe care o folosim deja de un an de zile.

Alătură-te transformării digitale și împărtășește povestea ta cu noi!

4. Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ați întâmpinat în ultimul an și ce măsuri ați adoptat pentru a le face față? A fost digitalizarea un atuu în acest context?
Pandemia a adus pentru noi, nu doar o provocare de organizare, cât și o provocare generată de natura creșterii businessului, de la 100 la 400 de salariați. Astfel, digitalizarea a devenit imperios necesară. Funcționalitățile True HR ne-au ajutat nu doar să avem o imagine concretă asupra actelor, asupra pontajului din telemuncă și asupra cererilor diverse, cât și să reducem foarte mult din timpii de răspuns la diverse solicitări.

În ceea ce privește optimizarea timpilor de lucru, aș menționa următoarele aspecte:

• Orice adeverință se transmite în maxim 1 h de la solicitare;
• Cererile de concedii se aprobă în maxim 48 h de la solicitare;
• Activitatea în HR Admin se desfășoară în 2 membri vs. 3 înainte de True HR;
• Închiderea pontajului se face în 2 zile vs. 5 zile lucrătoare.

Odată experiența din piață, recomandările primite de la alți colaboratori și în mod deosebit datorită faptului că soluția acoperă întreagă paletă de activități și dimensiuni ale departamentului de Resurse Umane. Gestionăm din aplicație contracte, date, recrutare, pontaj, delegații, telemunca și pe viitor inclusiv evaluările, trainingurile și procesul de inducție.

Procesul de implementare depinde în mare măsură de procesele interne ale companiei, cu cât procesele sunt mai simple și mai clare, cu atât mai rapid și facil se poate face și implementarea. Echipa UCMS by AROBS este întotdeauna deschisă la nevoile noastre și acesta este un mare plus.

Reușim să avem acoperirea proceselor în True HR și acest aspect este important pentru noi. Este deopotrivă mult apreciat și faptul că putem să facem reconfigurări, atunci când procedurile sau procesele noastre se modifică odată cu creșterea companiei și a numărului de colegi.

Aș puncta aici că una dintre valorile de care spuneam mai sus, și anume implicarea s-a remarcat pe parcursul întregii noastre interacțiuni cu echipa de support UCMS by AROBS. Avem răspunsuri rapide ori soluții la-ndemână, iar orice întrebare își primește clarificarea astfel încât să existe soluții rapide.

quantic lab
10. Care sunt planurile de viitor în ceea ce privește implementarea soluțiilor noastre?
La acest moment mai bifăm implementarea modulelor de Evaluare, Training și Inducție, urmând să analizăm în ce măsură putem trece și altele din procesele noastre, în special cele care stau la bază deciziilor de business, prin aplicație.
11. Cum credeți că va arăta viitorul departamentelor de HR și care credeți va fi răspunsul companiilor producătoare de soluții software pentru acest segment?
Pandemia ne-a demonstrat că digitalizarea este imperios necesară, și că oricât de obișnuiți eram cu numeroasele documente fizice, proceduri cu prezență fizică și întâlniri față-n-față, procesele clare și simple pot fi implementate prin soluții software, care să fie ușor de utilizat de către orice angajat și care să răspundă nevoii de organizare a departamentelor de HR. Cred cu tărie că vom vedea tot mai multe produse în acest sens și tot mai adaptate la realitatea pe care o trăim. Sper să vedem și o trece a proceselor de SSM-PSI în zona digitală și poate pe viitor o integrare cu aplicațiile statului, pentru depuneri mai simple de poziții vacante, de declarații șamd.