Program Semnatura Digitala | Semnatura digitala, tot mai întâlnită
program semnatura digitala

Nevoia unui program semnatura digitala, tot mai întâlnită în organizații

Nevoia unui program semnatura digitala, tot mai întâlnită în organizații

Lectură de 3 minute

Implementarea unor soluții digitale, precum un program semnatura digitala, reprezintă în ultimii ani o prioritate în mediul profesional. De la soluții de recrutare, administrare personal, cloud management, data management & analytics și până la module de semnatura electronica, companiile își doresc un sprijin tehnologic pentru mai toate procesele administrative și de salarizare.

Una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume a ultimilor ani este cea de software pentru semnături electronice. Un studiu Fortune Business Insights evidențiază că dimensiunea pieței globale a semnăturilor electronice a fost evaluată la 3,56 miliarde de dolari în 2020 și se estimează că va ajunge la 61,91 miliarde de dolari până în 2030, la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 33,2%.

Citește și:

Ce a dus la creșterea pieței pentru un program semnatura digitala?

Printre principalele motive care conduc la creșterea rapidă a pieței globale de program semnatura digitala ar fi: îmbunătățirea și eficientizarea procesului de semnare documente și îmbunătățirea legislațiilor naționale cu privire la semnătura electronică (vezi Legea 208/2021 din România).

Ce este și ce rol are un program semnatura digitala?

program semnatura digitala 2

Semnătura electronică, care poate fi aplicată dintr-un program semnatura digitala, reprezintă un simbol în format electronic echivalent cu o semnătură olografă. Aceasta este de mai multe tipuri: simplă, avansată și calificată. Scopul final este acela de a valida autenticitatea actelor semnate digitale și a putea identifica semnatarul prin intermediul ei.

De ce avem nevoie de o un program semnatura digitala?

Utilizarea semnaturii digitale în organizații aduce numeroase beneficii, câștigând mult timp, energie și resurse materiale pentru specialiști HR, management și angajați. Potrivit Electronic Signature & Records Association, companiile experimentează o îmbunătățire cu 83% a performanței în obținerea aprobărilor, economisind circa 86% la costurile administrative. Totodată, un studiu realizat de către Cygnature evidențiază faptul că 81% dintre afaceri consideră un program semnatura digitala ca fiind un element esențial în procedurile zilnice.

Concret, putem spune că o semnătură electronică ajută companiile în eficientizarea procesului de semnare prin diminuarea timpului dedicat semnăturii documentelor, conferă o securitate sporită documentelor, oferă acces în timp real la documentele semnate și eficientizează costurile aferente procesului.

De asemenea, scade considerabil nevoie de hârtie în companii, ceea ce este mai bine pentru mediul înconjurător, iar un program semnatura digitala oferă confort utilizatorilor, fiind un mod simplu și intuitiv de semnare a documentelor. Totodată, este înlocuit un proces greoi și repetitiv, cum este imprimarea unui document, semnarea și scanarea lui, pentru a fi trimis către destinatar.

Securitatea documentelor, mult îmbunătățită

Un program semnatura digitala oferă o variantă mai sigură decât semnăturile de mână pe un document tipărit. Criptarea documentului semnat înseamnă că acesta nu poate fi alterat sau modificat în alt mod fără a încălca valabilitatea semnăturii.

program semnatura digitala 3

Autentificarea în mai mulți pași este unul dintre aspectele care sporește gradul de securitate al unui document semnat. Implementarea pe scară largă a unui program semnatura digitala în cadrul organizațiilor va reduce considerabil riscurile unor breșe de securitate în mediul profesional.

Ce caracteristici prezintă modulul True Semnătură Electronică?

Un program semnatura digitala sprijină semnificativ procedurile administrative complexe din organizații. Modulul nostru permite companiilor să semneze electronic diverse documente ce țin de managementul resurselor umane, direct din aplicația True HR. Printre caracteristicile acestei funcționalități, se numără următoarele:

  • Modulul este integrat cu principalii furnizori de semnături electronice calificate din România (CertSign, AlfaTrust, Namirial);
  • Oferă posibilitatea de semnare electronică atât angajaților „white collar”, cât și celor „blue collar” prin intermediul portalului angajatului;
  • Funcționalitatea permite generarea unui flux de documente ce necesită a fi semnate atât individual, cât și colectiv;
  • Se pot configura mai multe fluxuri de semnare, o singură dată, în concordanță cu nevoile companiei sau tipul documentului care trebuie semnat.

Alege True Semnătura Electronică pentru operațiuni eficientizate

Ai nevoie în cadrul organizației tale de implementarea unui program semnatura digitala? Funcționalitatea True Semnătură Electronică, inclusă în aplicația True HR, facilitează semnarea actelor adiționale, a adeverințelor, precum și a altor documente gestionate într-o companie.

Pentru a afla detalii suplimentare, îți propunem o discuție cu specialiștii noștri, care să îți prezinte în mod amănunțit cum această funcționalitate îți va optimiza desfășurarea activității. Completează formularul și planifică un demo gratuit al programului de semnătură electronică, dar și al altor funcționalități din aplicațiile True HR și dp-Payroll!