Prezentare interactivă susținută de Ovidiu Teodorescu și Anca Bosinceanu la Reward&Engage 2024
Prezentare interactivă susținută de Ovidiu Teodorescu și Anca Bosinceanu la Reward&Engage 2024
Conferința Reward&Engage – Transformative Employee Experience, aflată la a 10-a ediție, a avut loc în data de 12 noiembrie în București. Evenimentul a reunit profesioniști HR, lideri de business și manageri interesați de dezvoltarea unui mediu de lucru care promovează recunoașterea meritelor și care stimulează implicarea și performanța angajaților.
Citește și:
» Anca Bosinceanu, prezentare la HR Uncovered despre creșterea liderilor performanți
» Ovidiu Teodorescu, prezentare despre viitorul resurselor umane la conferința Everything HR
Cuprins
Cum obținem aprobare pentru proiectele de HR?
La Reward&Engage 2024, Ovidiu Teodorescu, CEO UCMS by AROBS, împreună cu Anca Bosinceanu, HR Manager UCMS by AROBS, au susținut o prezentare interactivă în care au oferit participanților metode și exemple concrete prin care să obțină bugetul necesar implementării unei soluții software de HR și payroll. Astfel, cei doi au vorbit despre modul în care îți poți construi argumente solide care să convingă persoanele aflate la C-level în cadrul companiei să ofere finanțare pentru proiectele de resurse umane.
Argumente pentru convingerea CEO-ului de necesitatea unei soluții software de HR
Prin simularea unei discuții autentice între un HR Manager ce își dorește o nouă soluție software de HR și payroll, și un CEO dintr-o companie din zona de producție cu 500 de angajați, Ovidiu Teodorescu și Anca Bosinceanu au prezentat ce argumente pot fi aduse pentru a obține bugetul necesar acestei inițiative. Pe măsură ce managerul de HR explica importanța proiectului propus, directorul executiv al companiei punea mai multe întrebări, scoțând la iveală ce îi preocupă de fapt pe decidenți atunci când evaluează noi proiecte.
Pentru astfel de investiții în cadrul respectivei organizații există un buget prestabilit, iar departamentul de resurse umane intră în competiție cu alte două propuneri: un proiect al echipei de vânzări, care vizează jumătate din bugetul de investiții, dar promite o creștere a vânzărilor cu 20%, dar și cu un proiect de retehnologizare, care promite o creștere a productivității cu 15%.
De asemenea, participanții la eveniment au fost invitați să ofere exemple de alte proiecte cu care se află în competiție pentru a obține bugetul pentru un soft resurse umane și salarizare. Printre ele, s-au numărat: implementări de sisteme financiare, reducerea costurilor, creșteri salariale sau implementarea de beneficii flexibile.
Ce beneficii aduce implementarea unei astfel de soluții?
Pentru a ieși învingător din această competiție, managerul de HR trebuie să aibă o abordare rațională și să prezinte conducerii beneficiile pe termen lung pe care le-ar aduce, și nu cu argumente emoționale. Astfel, este importantă prezentarea unui ROI (return of investment) convingător, care să atragă atenția și să faciliteze obținerea bugetului necesar. Printre aspectele și argumentele solide menționate pentru ”a vinde” proiectul către persoanele de la C-level, se numără:
- Măsurarea costurilor reale și amortizarea: Costurile investiției, costurile perpetue, costuri indirecte cu personalul propriu implicat în implementare dar și cum se amortizează în timp;
- Măsurarea beneficiilor la nivelul organizației: Menționarea tuturor părților care vor beneficia de pe urmă implementării unei soluții software performante, care automatizează numeroase procese de administrare de personal și salarizare: angajații din departamentul de HR și payroll, echipa de management dar și angajații companiei, care își optimizează timpul petrecut pe diverse activități administrative;
- Returnarea investiției: Prezentarea concretă a modului prin care recuperarea investiției va avea loc în mai puțin de doi ani, cu cifre exacte;
- Impactul asupra mediului: Reducerea consumului de hârtie prin digitalizarea documentelor (fluturași de salariu, acte adiționale, cereri de concediu, alte documente);
- Alinierea cu obiectivele de business – Cum poate contribui la îndeplinirea mai rapidă a obiectivelor strategice ale companiei.
Într-o astfel de discuție, este importantă utilizarea datelor și a rezultatelor măsurabile, și nu doar prezentarea unor date bazate pe intuiție sau presupuneri. Astfel, Ovidiu Teodorescu și Anca Bosinceanu au arătat cât de important este să legi inițiativele de HR de impactul financiar, de rezultate măsurabile și de obiectivele generale ale companiei.
Adoptă o strategie eficientă pentru a obține finanțare
Prin prezentarea unor argumente solide, proiectele de HR pot atrage atenția board-ului și pot obține finanțarea necesară. Prezentarea interactivă din cadrul evenimentului Reward&Engage 2024 a arătat că, atunci când sunt susținute de beneficii clar măsurabile, bugetul pentru propunerile departamentului de HR poate fi aprobat mai ușor. Ține cont de impactul financiar și de avantajele pe termen lung aduse în cadrul companiei și obține finanțarea de care ai nevoie.