Pregatire Profesionala | Contribuie la pregatirea profesionala a angajaților
pregatire profesionala

Contribuie la pregatirea profesionala a angajaților

Contribuie la pregatirea profesionala a angajaților

O companie care își dorește să aibă succes pe termen lung oferă angajaților o pregatire profesionala constantă, axată pe specificul și dorințele fiecăruia. Rolurile și responsabilitățile lor se pot schimba cu timpul și, prin urmare, dezvoltarea aptitudinilor îi va ajuta să se adapteze la diferite schimbări și provocări. Organizațiile beneficiază la fel de mult ca și angajatul atunci când membrii companiei au parte de o pregatire profesionala continuă.

Necesitatea de a rămâne competitiv pe o piață tot mai dinamică și în evoluție continuă, dar și încrederea acordată angajaților, pot fi factori care să determine companiile să investească într-o pregatire profesionala a acestora. Dezvoltarea lor poate avea loc prin soluții digitale intuitive, cum ar fi un program de training angajati.

Citește și:

» Sporește productivitatea angajatilor cu ajutorul soluțiilor digitale
» Cum să efectuezi eficient managementul talentelor din organizație?

Pregatire profesionala pentru adaptare ușoară la situații noi

Potrivit lui Steve Hawter, vicepreședintele departamentului de învățare și dezvoltare în cadrul The Learning Experience, dezvoltarea angajaților printr-o pregatire profesionala „are rolul de a crește nivelul de expertiză al unui angajat în privința contribuției în cadrul companiei, indiferent dacă adoptă o nouă strategie, se extinde sau are nevoie de schimbare”.

Pregatire profesionala aprofundată pentru a îmbunătăți rata de retentie

Fiecare companie are propria listă de priorități, a cărei scop este să o ajute să treacă la următorul nivel. Dintre acestea, poate fi dificil să știi care vor avea cel mai mare impact asupra business-ului. Însă ceea ce face o afacere prosperă de cele mai multe ori sunt oamenii din cadrul acesteia. De aceea, poți contribui la retentia angajatilor din organizație prin oportunități de pregatire profesionala.

Oferă posibilități de pregatire profesionala bazate pe nevoile oamenilor

A acorda atenție angajaților tăi poate să însemne mai mult decât să le oferi beneficii extrasalariale atractive, cum ar fi bonusuri financiare sau bugete pentru hobby-uri personale. O altă modalitate de a-ți arăta aprecierea față de oamenii din organizație este să le pui la dispoziție diverse programe de pregatire profesionala, bazate pe nevoile și preferințele lor.

pregatire profesionala 2

Un studiu efectuat de Clear Company prezintă câteva concluzii interesante despre motivația angajaților în legătură cu oportunitățile de pregatire profesionala. Cei mai mulți din angajații care au răspuns sondajului, mai precis 94%, spun că ar rămâne mai mult într-o companie dispusă să investească în dezvoltarea carierei lor.

De asemenea, rata de retenție este cu 34% mai mare în organizațiile care oferă salariaților posibilități de dezvoltare. Nu în ultimul rând, cercetarea arată faptul că pe 74% dintre angajați lipsa oportunăților de pregatire profesionala îi împiedică să-și atingă întregul potențial.

Prin evaluarea performanței cu programe specializate, poți afla mai ușor care aspecte necesită îmbunătățire și să folosești un training digital îndreptat în acele direcții. Dezvoltarea angajaților este o inițiativă de lungă durată, dar aduce și beneficii pe termen scurt, cum ar fi performanță și implicare crescută în activitatea profesională.

Printre abilitățile care ajută angajații să colaboreze cu succes în interiorul organizației se numără cele legate de munca în echipă, dar și abilitati de leadership. Astfel, vei avea parte de profesioniști care se vor susține reciproc atunci când întâmpină dificultăți, pentru a atinge obiectivul propus.

O pregatire profesionala la nivel înalt poate duce la promovarea angajatilor

Dincolo de beneficiile aduse de o pregatire profesionala la locul de muncă, dezvoltarea angajaților este utilă pentru ca aceștia să rămână informați cu ultimele noutăți din domeniul lor. Dezvoltarea profesională poate implica, de asemenea, ca un angajat să obțină anumite certificări într-un domeniu complementar poziției actuale din orgranigrama și să devină eligibil pentru a fi promovat într-o post superior.

Creșterea satisfacției angajaților în activitatea zilnică

Potrivit lui Steve Smith, fondator și CEO al GrowthSource Coaching, mulți oameni își doresc o pregatire profesionala constantă pentru a-și crește încrederea în ceea ce fac la locul de muncă, „care este un motiv nobil pentru a continua să te dezvolți.” Această încredere poate însemna o satisfacție generală mai ridicată la locul de muncă, care, la rândul ei, crește performanța, productivitatea și moralul angajaților.

pregatire profesionala 3

Comunicarea cu angajatii despre ce abilități ar dori să-și dezvolte este importantă pentru specialiștii HR și persoanele din management. În acest sens, sunt utile conversații regulate cu angajații pentru a discuta despre domeniile în care o pregatire profesionala le-ar aduce beneficii lor și companiei. Conversația ar trebui să includă sugestii de îmbunătățire, arătându-le că ai încredere în ei și dorești să investești în dezvoltarea lor.

Atunci când angajaților li se oferă instrumentele necesare pentru a-și desfășura activitatea cât mai eficient și pentru a avansa în cariera lor, este mai probabil ca aceștia să fie mai implicați în munca de zi cu zi. De asemenea, oportunitățile de dezvoltare contribuie la un brand de angajator puternic, iar astfel să încurajeze și alți profesioniști să se alăture echipei tale.

Pregatire profesionala cu funcționalitatea True Training

True HR, un soft resurse umane complex, are în componență modulul True Training, prin care se pot administra procedurile de dezvoltare pentru oamenii din compania ta cu ajutorul cursurilor adaptate pe nevoile angajaților. Soluția îți permite să configurezi și să planifici cursurile care trebuie urmate de salariați, iar astfel se eficientizează procesul de training.

Alegi informațiile și materialele care trebuie parcurse, oferi feedback și ai parte de o evidență clară a progresului oamenilor. Totodată, ai acces la un calendar de cursuri aprobate și realizate într-o anumită perioadă de timp. Specialiștii UCMS by AROBS îți pot oferi un demo gratuit al aplicației True HR, prin care poți realiza și o pregatire profesionala a oamenilor din echipa ta. Descoperă modalitățile în care soluțiile noastre te pot ajuta în dezvoltarea afacerii tale!

semnatura-echipa-UCMS