De ce să implementezi programe de pregatire profesionala?
pregatire profesionala 4

De ce să implementezi programe de pregatire profesionala?

De ce să implementezi programe de pregatire profesionala?

Lectură de 4 minute

În companiile care își doresc succes pe termen lung, este important ca angajații să aibă parte de o pregatire profesionala constantă, axată pe specificul și dorințele fiecăruia. Rolurile și responsabilitățile lor se pot modifica cu timpul, iar dezvoltarea aptitudinilor îi va ajuta să se adapteze la diferite schimbări și provocări. Atunci când angajații au parte de o pregatire profesionala continuă, organizația din care fac parte beneficiază la fel de mult ca aceștia.

Citește și:

» Sporește productivitatea angajatilor cu ajutorul soluțiilor digitale
» Cum să efectuezi eficient managementul talentelor din organizație?

De ce să investești în programe de pregatire profesionala?

Pentru a rămâne competitiv pe o piață tot mai dinamică, există mai multe acțiuni pe care le poți implementa. Printre acestea, se numără și investirea în programe de pregatire profesionala ale personalului. Dezvoltarea angajatilor poate avea loc prin soluții digitale intuitive, cum ar fi o funcționalitate pentru training. Cum ajută angajații și compania astfel de programe de pregatire profesionala? Citește în continuare pentru a afla beneficiile pe care acestea le aduc.

Ajută angajații să se adapteze ușor la situații noi

Potrivit lui Steve Hawter, vicepreședinte al departamentului de învățare și dezvoltare în cadrul The Learning Experience, dezvoltarea angajaților printr-o pregatire profesionala „are rolul de a crește nivelul de expertiză al unui angajat în privința contribuției în cadrul companiei, indiferent dacă adoptă o nouă strategie, se extinde sau are nevoie de schimbare”.

Pregatire profesionala aprofundată pentru a îmbunătăți rata de retentie

Poate fi dificil să știi care strategie de dezvoltare a organizației va avea cel mai mare impact asupra businessului. Însă, cu siguranță oamenii contribuie din plin la rezultatele obținute de companie, astfel că ai nevoie să îi menții în companie pe cei care oferă randamentul așteptat. De aceea, poți contribui la retentia angajatilor din organizație prin oportunitati de pregatire profesionala.

Oferă posibilități de pregatire profesionala pentru motivarea personalului

Alături de beneficii extrasalariale atractive, cum ar fi bonusuri financiare sau bugete pentru hobby-uri personale, este important să adopți și alte metode de apreciere și motivare a angajaților. Astfel, dacă le pui la dispoziție diverse programe de pregatire profesionala, bazate pe nevoile și preferințele lor, aceștia vor fi mai motivați și mai implicați în activitatea lor.

pregatire profesionala 2

Un studiu efectuat de Clear Company prezintă câteva concluzii interesante despre motivația angajaților în legătură cu oportunitățile de pregatire profesionala. Cei mai mulți din angajații care au răspuns sondajului, mai precis 94%, spun că ar rămâne mai mult într-o companie dispusă să investească în dezvoltarea carierei lor.

De asemenea, rata de retenție este cu 34% mi mare în organizațiile care oferă salariaților posibilități de dezvoltare. Nu în ultimul rând, cercetarea arată faptul că 74% dintre angajați sunt de părere că lipsa oportunăților de pregatire profesionala îi împiedică să-și atingă întregul potențial.

O pregatire profesionala la nivel înalt poate duce la promovarea angajatilor

Dincolo de beneficiile aduse de o pregatire profesionala la locul de muncă, dezvoltarea angajaților este utilă pentru ca aceștia să rămână informați cu ultimele noutăți din domeniul lor. Dezvoltarea profesională poate implica, de asemenea, ca un angajat să obțină anumite certificări într-un domeniu complementar poziției actuale din organigrama, și să devină eligibil pentru a fi promovat pe un alt post.

Pregătirea profesională crește satisfacția angajaților

Potrivit lui Steve Smith, fondator și CEO al GrowthSource Coaching, mulți oameni își doresc o pregatire profesionala constantă pentru a-și crește încrederea în ceea ce fac la locul de muncă, „care este un motiv nobil pentru a continua să te dezvolți.” Această încredere poate însemna o satisfacție generală mai ridicată la locul de muncă, care, la rândul ei, crește performanța, productivitatea și moralul angajaților.

Acordă atenție nevoilor angajaților

pregatire profesionala 3

Comunicarea cu angajatii despre ce abilități ar dori să-și dezvolte este importantă pentru specialiștii HR și persoanele din management. În acest sens, sunt utile conversații regulate cu angajații pentru a discuta despre domeniile în care o pregatire profesionala le-ar aduce beneficii lor și companiei. Conversația ar trebui să includă sugestii de îmbunătățire, arătându-le că ai încredere în ei și dorești să investești în dezvoltarea lor.

Atunci când angajaților li se oferă instrumentele necesare pentru a-și desfășura activitatea cât mai eficient și pentru a avansa în cariera lor, este mai probabil ca aceștia să fie mai implicați în munca de zi cu zi. De asemenea, oportunitățile de pregatire profesionala contribuie la un brand de angajator puternic, iar astfel să încurajeze și alți profesioniști să se alăture echipei tale.

Gestionează pregatirea profesionala cu funcționalitatea True Training

True HR, un soft resurse umane complex, are în componență modulul True Training, prin care poți gestiona procesul de dezvoltare pentru oamenii din compania ta, cu ajutorul cursurilor adaptate pe nevoile lor. Soluția îți permite să configurezi și să planifici cursurile care trebuie urmate de salariați, iar astfel eficentizezi operațiunile de training.

Alegi informațiile și materialele care trebuie parcurse, oferi feedback și ai parte de o evidență clară a progresului realizat de angajați. Totodată, ai acces la un calendar de cursuri aprobate și realizate într-o anumită perioadă de timp. Specialiștii UCMS by AROBS îți pot oferi un demo gratuit al aplicației True HR, prin care poți gestiona pregatirea profesionala a oamenilor din echipa ta. Descoperă modalitățile în care soluțiile noastre te pot ajuta în dezvoltarea afacerii tale!