Pontajul Lunar | Află cum poți gestiona eficient pontajul lunar

<strong>Află cum poți gestiona eficient pontajul lunar în cadrul organizației tale</strong>

pontajul lunar

Află cum poți gestiona eficient pontajul lunar în cadrul organizației tale

Pentru a maximiza productivitatea companiei tale, ai nevoie să-ți gestionezi pontajul lunar într-un mod cât mai eficient. Reducerea muncii manuale și digitalizarea proceselor te ajută să-ți îmbunătățești eficiența din organizație, minimizând totodată birocrația. În ceea ce privește pontajul lunar, tot mai multe companii aleg să utilizeze o soluție software pentru a-l gestiona.

Un astfel de sistem este conceput pentru a te ajuta să îți administrezi pontajul lunar într-un mod mai eficient, de la colectarea datelor de prezență până la introducerea lor într-o aplicație pentru calcularea salariului. În acest articol, vom explora beneficiile unui soft pentru gestionarea pontajului lunar și vom detalia modul în care acesta funcționează.

Citește și:

Pontajul lunar devine mai simplu de administrat

pontajul lunar 4

Un soft dezvoltat pentru a gestiona pontajul lunar îți permite să ai o evidență clară a orelor lucrate de angajați, atât de la birou sau de la punctele de lucru ale companiei, cât și dacă muncesc în sistem work from home. Acesta îți oferă posibilitatea de a vizualiza într-un format intuitiv datele de prezență, cererile de zile de concediu, numărul de ore suplimentare realizat și alte situații, pentru a calcula cu precizie salariile angajaților.

De asemenea, un program performant pentru pontajul lunar, parte dintr-o aplicatie HR complexă, poate fi integrat cu alte softuri de resurse umane și de salarizare.

De ce să utilizezi un soft pentru a gestiona pontajul lunar?

Există numeroase beneficii ale utilizării unui sistem pentru gestionarea pontajului lunar în compania ta:

 • Precizie îmbunătătiță: metodele de urmărire manuală a pontajului sunt adesea predispuse la erori, în timp ce soluții digitale de pontaj sunt foarte precise și automatizează numeroase procese;
 • Eficiență: prin eliminarea activităților manuale de urmărire și centralizare a pontajului lunar, un soft dedicat te ajută să economisești timp și să crești eficiența echipei tale;
 • Conformitate: Un soft configurabil pentru pontajul lunar te ajută să te asiguri că respecți legile și reglementările din legislația muncii;
 • Vizibilitate mai bună: cu capabilități de raportare și analiză a datelor în timp real, poți obține informații valoroase despre forța de muncă, permițându-ți să iei decizii informate.

Cum funcționează un software pentru pontajul lunar?

Un software pentru gestionarea pontajului lunar funcționează în mai multe feluri:

 • prin sisteme fizice de tip punch-in și punch – out (accesibile cu o cartelă electronică sau prin amprentă), instalate la punctele de lucru ale companiei;
 • prin înregistrarea pontajului online de către angajați cu ajutorul unui portal self service;
 • prin introducerea datelor de pontaj în soft de către specialistul HR, care ulterior poate opera modificări.
pontajul lunar 2

Sistemele fizice folosesc tehnologia, cum ar fi scanarea cartelelor electronice sau a amprentelor, pentru a înregistra cu exactitate timpul lucrat de către un angajat. Datele sunt transmise către softul de pontaj, unde sunt centralizate. Un portal self service angajati le permite oamenilor să-și înregistreze pontajul lunar din orice locație, folosind un computer sau un dispozitiv mobil.

Cum să alegi sistemul potrivit pentru tine?

Atunci când alegi un sistem pentru a gestiona pontajul lunar, există mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare, cum ar fi:

 • Integrarea softului: Ia în considerare dacă ai nevoie de un sistem de sine stătător sau de unul care se integrează cu alte programe de HR și de salarizare;
 • Scalabilitate: Asigură-te că sistemul pe care îl alegi este scalabil și poate crește odată  cu numărul de angajați și a punctelor de lucru;
 • Configurabilitate: Informează-te dacă poți configura softul pentru a răspunde situațiilor specifice din compania ta sau din domeniul tău de activitate;
 • Ușurință în utilizare: Caută un sistem intuitiv, care să-ți permită operarea rapidă a datelor;
 • Cost: Ia în calcul bugetul tău și costurile asociate implementării sistemului de pontaj.

Ce elemente poți configura într-un soft de pontaj?

O particularitate foarte importantă a unui soft care îți permite să gestionezi pontajul lunar este posibilitatea de configurare, astfel încât să răspundă nevoilor tale specifice. Printre cele mai întâlnite configurări posibile se numără următoarele:

 • Definirea programelor de lucru și a schimburilor;
 • Definirea orelor suplimentare, de noapte, de weekend, etc.;
 • Timpul alocat pauzelor de lucru;
 • Tipurile de concedii și absențe;
 • Configurarea pontajului pe anumite centre de cost.
pontajul lunar 3

Acestea sunt doar câteva dintre posibilitățile de configurare ale unui program performant pentru gestionarea pontajului. Există, de asemenea, posibilitatea de a configura alte elemente din sfera pontajului, pentru ca aplicația să răspundă la cât mai multe dintre particularitățile afacerii tale.

Crește-ți eficiența cu un software pentru pontajul lunar

Un software dedicat gestionării pontajul lunar te ajută să-ți îmbunătățești productivitatea și eficiența, prin înregistrarea cu acuratețe a datelor despre prezența angajaților, dar și prin vizualizarea ușoară a informațiilor despre timpul lucrat. Având capacitatea de a automatiza anumite procese, dar și de a oferi rapoarte simple și complexe, un soft pentru pontajul lunar îți simplifică colectarea datelor de prezență. Prin implementarea unui software de pontaj, eficientizezi procesele, crești acuratețea și ai parte de operațiuni conforme cu legislația în vigoare, economisind timp și resurse materiale.

pontajul lunar 5

Descoperă softul True Pontaj Electronic

Aplicația complexă True HR, dezvoltată de UCMS by AROBS, are în componență modulul True Pontaj Electronic. Acesta este configurabil și răspunde la o varietate de nevoi, în funcție de particularitățile organizației tale. Totodată, este intuitiv și poate fi integrat cu aplicația dp-Payroll, astfel încât calculul de salarii să fie realizat simplu și rapid. Dacă dorești să afli mai multe detalii, programează un demo gratuit cu specialiștii noștri.