Află cum poți efectua pontajul salariatilor în telemuncă
pontaj salariati

Descarcă gratuit ebook-ul și află cum poți efectua pontajul salariatilor în telemuncă cu True Work from Home

Descarcă gratuit ebook-ul și află cum poți efectua pontajul salariatilor în telemuncă cu True Work from Home

Lectură de 4 minute

În sistemul de muncă hibrid, un program pontaj salariati este necesar pentru monitorizarea locului de unde își desfășoară angajații activitatea. Atunci când sunt stabilite anumite restricții și informațiile nu sunt centralizate într-un singur loc, salariații pot întâmpina dificultăți în planificarea săptămânală a locului în care vor munci, adică de la birou sau prin telemuncă. Un instrument digital pentru pontaj salariati este soluția pentru eficientizarea acestor proceduri, util atât pentru angajați, cât și pentru manangement.

Comunicarea din departamentele interne ale companiei tale devine mai simplă prin folosirea unei aplicații dedicate pentru pontaj salariati. Astfel, nu mai este nevoie de tabele sau de schimburi de mesaje între colegi pentru a afla cine intenționează să muncească de acasă în perioada următoare. O aplicație pontaj salariati oferă o perspectivă clară asupra locului în care este repartizat fiecare membru al companiei.

Citește și:

» Folosește un soft dedicat pentru managementul personalului
»
Cum să creezi un mediu potrivit pentru angajați în sistemul de munca la distanta

Telemuncă organizată eficient cu modulul True Work from Home

pontaj salariati 2

Atunci când dorești un pontaj salariati desfășurat într-un mod organizat, răspunsul este funcționalitatea True Work from Home. Modulul integrat în sistemul True HR îți permite realizarea pontajului electronic al angajaților, dar și vizualizarea modului de distribuție al acestora.

Angajații pot să-și planifice în avans programul de lucru, în funcție de locația colegilor din echipă. Cererile de telemuncă se completează direct din Portalul Angajatului, fără să fie nevoie de aprobarea superiorilor. De asemenea, True Pontaj Electronic este o aplicatie pontaj angajati care îți permite să gestionezi datele de prezență ale angajaților indiferent de modul în care aceștia lucrează.

Modulul True Work from Home permite aplicarea unor restricții, pentru a nu fi nevoie de intervenție constantă din partea specialiștilor HR. Spre exemplu, angajații nu pot trimite o cerere de telemuncă, dacă s-a depășit numărul de zile WFH din acea lună. De asemenea, o cerere va fi validată doar dacă nu se depăsește procentul de oameni care poate munci de acasă în acea zi, stabilit anterior. În funcție de nevoile specifice ale companiei tale, acest program pontaj salariati este configurabil astfel încât să le îndeplinească.

Pentru a afla mai multe despre cum te poate ajuta True Work from Home, am realizat un ebook care prezintă modul de funcționare al acestui program pontaj salariati. Materialul conține informații despre caracteristicile funcționalității din aplicația True HR, dar și răspunsuri la întrebările care ar putea să apară în legătură cu utilizarea acesteia. Mai jos, poți regăsi un preview al ebook-ului nostru.

Ce restricții se pot stabili pentru înregistrarea unei cereri de WFH?

Modulul permite stabilirea unui număr minim sau maxim de zile în care angajatul poate lucra în regim de telemuncă și chiar procentul zilnic din colectiv/unitate care poate beneficia de acest regim de muncă. De asemenea, se poate seta dacă angajații pot lucra de acasă în zilele de vineri și dacă da, câte zile de vineri sunt permise lunar. O altă restricție a acestui program pontaj salariati care poate fi stabilită se referă la posibilitatea sau imposibilitatea de a corela o zi de vineri și luni la aceelași weekend.

Sunt avertizări în modulul de pontaj salariati în cazul în care o cerere nu mai poate fi efectuată?

pontajul salariatilor

În primul rând, toate restricțiile care se aplică pe o anumită unitate sunt afișate la accesarea paginii de Work From Home. Astfel, angajatul știe exact în ce condiții poate efectua cereri de WFH.

La introducerea unei solicitări se verifică toate aceste condiții și dacă sunt întrunite, cererea este înregistrată. Daca una din condiții nu este respectată, se va afișa un mesaj care expune exact motivul pentru care cererea nu poate fi înregistrată.

Mai mult, modulul te notifică dacă există mai multe cereri decât este permis, dar și în alte cazuri.

Care sunt avantajele folosirii modului True Work From Home?

  • se poate accesa de oriunde și oricând fiind necesară doar o conexiune la internet;
  • se pot stabili diverse restricții;
  • nu există riscul să rămână cereri nerezolvate deoarece acestea nu necesită intervenția altor responsabili pentru aprobare/respingere;
  • se reduc la minim erorile de pontare/procesare cereri WFH;
  • cererile de telemuncă se înregistreaza în timp real deoarece nu necesită aprobare;
  • se elimină presiunea de pe pontatori prin faptul că se oferă angajaților posibilitatea să-și asume responsabilitatea planificării programului de lucru;
  • este ușor de utilizat, fiind foarte intuitiv;
  • nu permite modificări ale cererilor WFH pentru zile din urmă, astfel că pontajul la zi este corect;
  • oferă informații în timp real despre situația dintr-o anumită unitate;
  • pagina îți oferă informații clare despre cine lucrează de acasă sau la birou, aspect foarte util în contextul actual dacă se ivește nevoia unei anchete epidemiologice.

Mai sus am enumerat doar câteva dintre motivele pentru care merită să alegi o aplicație pontaj salariati intuitivă. Dacă dorești să descoperi mai multe despre funcționalitatea True Work from Home, te invităm să descarci ebook-ul complet de mai jos.

În cazul în care ai nevoie de detalii suplimentare, noi îți putem oferi o analiză gratuită a nevoilor companiei tale. Împreună, vom identifica modurile prin care te putem ajuta să îți eficientizezi administrarea de personal. Pentru acest lucru, te invităm să completezi următorul formular.