Platforme de Recrutare | Eficientizează căutarea candidaților
platforme de recrutare

Eficientizează căutarea candidaților cu platforme de recrutare

Eficientizează căutarea candidaților cu platforme de recrutare

Lectură de 4 minute

Organizațiile care își doresc să găsească mai rapid profesioniștii de care au nevoie folosesc platforme de recrutare atunci când se află în căutarea candidaților. În acest fel, își pot optimiza campania de identificare a persoanelor potrivite să ocupe pozițiile disponibile. Pentru ca etapele procesului de recrutare să se desfășoare într-un mod cât mai eficient, îți pot veni în ajutor platforme de recrutare ușor de utilizat.

Recrutarea oamenilor talentați, care să-ți completeze echipa, presupune mai mult decât un salariu atractiv și beneficii extrasalariale. În procesul de căutare, compania ta poate să iasă în evidență printr-un brand de angajator puternic și să ajungă mai ușor la candidații pe care și-i dorește prin anumite platforme de recrutare.

Citește și:

» Sporește productivitatea angajatilor cu ajutorul soluțiilor digitale
» Cum să efectuezi eficient managementul talentelor din organizație?

Fii cu un pas înaintea competitorilor

Găsirea candidaților doriți pentru departamentele interne ale organizației poate fi o operațiune de lungă durată și complicată. Este un proces ce presupune în mod obișnuit mai mulți pași, care poate fi eficientizat cu platforme de recrutare, pentru a atrage candidații potriviți într-un timp mai scurt, înainte ca aceștia să accepte oferte de la companii concurente.

Cum funcționează un soft de recrutare?

Când ne referim la modul de funcționare al unor platforme de recrutare, putem spune că sunt un ajutor considerabil pentru departamentul de resurse umane. Prin intermediul acestora, pot fi gestionate toate etapele unui proces de recrutare, de la identificarea candidaților, interviuri și decizia finală. De exemplu, specialiștii HR pot să inițieze proiecte de recrutare pentru posturile vacante, iar prin platforme de recrutare să adune CV-urile relevante pentru companie și specificațiile posturilor disponibile. Ulterior, pot fi notate comentarii în urma parcurgerii etapelor de recrutare, desfășurării unor interviuri sau a unor probe practice.

Prin platforme de recrutare se pot trimite oferte de angajare, odată ce a fost luată o decizie internă privind candidatul potrivit. Totodată, cu platforme de recrutare se pot gestiona documentele legate de integrarea noului angajat și pentru a crea rapoarte referitoare la procesul de angajare. De aceea, întregul proces devine mai eficient și mai organizat, oferind tuturor celor implicați mai mult timp pentru a se ocupa și de alte sarcini.

Beneficiile utilizării unor platforme de recrutare

Organizațiile aleg să utilizeze un software de recrutare potrivit nevoilor lor pentru a eficientiza procesul de angajare. Această optimizare poate îmbunătăți procesul de selecție și angajare atât pentru recrutori, cât și pentru candidați.

platforme de recrutare 2

Companiile pot folosi platforme de recrutare pentru un flux mai rapid și mai eficient în ceea ce privește atragerea candidaților doriți și angajarea lor. Pe lângă economisirea timpului pentru manageri, specialiști HR și toți cei implicați în procesul de recrutare, facilitează angajarea candidaților potriviți, care iau în considerare mai multe oferte.

Pentru cei care sunt în căutarea unui nou loc de muncă, software-ul de recrutare poate simplifica procesul de aplicare și oferă o comunicare mai rapidă cu recrutorii, ambele contribuind la o experiență pozitivă a candidatului. Atunci când candidații au o experiență pozitivă cu procesul de angajare al unei organizații, indiferent de rezultat, crește probabilitatea de a recomanda compania și altor persoane care își doresc schimbarea mediului profesional.

Decizii mai rapide cu informații centralizate

În plus, faptul că membrii comisiei de recrutare pot vizualiza toate informațiile despre candidat într-un singur loc este un avantaj major adus de alegerea unor platforme de recrutare. Procesul decizional are loc astfel într-un timp mai scurt, iar datele introduse în aplicație au parte de o securitate ridicată. Mai mult, capacitea de a dezvolta o bază de date cu persoane ce au abilitățile profesionale pe care le cauți de obicei, te va ajuta în viitor în diferite campanii de recrutare.

platforme de recrutare 3

Cei de la compania Recruitee au raportat reducerea timpului de angajare cu 64% pentru clienții lor, după ce au început să le folosească platforma de recrutare. De asemenea, au indicat o creștere de patru ori a veniturilor și o economisire de aproape 250 de mii de dolari a costurilor de angajare.

Monitorizarea recenziilor din mediul online

Înainte de a utiliza platforme de recrutare, este o idee bună să fii atent la recenziile acordate companiei de către alți candidați și angajați de-a lungul timpului pe site-urile de specialitate. Acest lucru îți va oferi informații relevante despre percepția oamenilor asupra organizației.

Profesioniștii HR și recrutorii din compania ta nu vor avea mereu timp să elaboreze un răspuns detaliat la anumite critici sau opinii negative aduse companiei în mediul online. Poți delega această responsabilitate unei persoane din organizație cu aptitudini în acest sens, care să sprijine eforturile de a avea un employer branding solid.

platforma pentru recrutori

True Recrutare, o platformă de recrutare de top

Găsirea mai rapidă a unor candidați potriviți pentru compania ta poate fi facilitat de modulul True Recrutare din aplicația True HR, un soft resurse umane complex. Funcționalitatea concepută de specialiștii UCMS by AROBS îți permite importul CV-urilor din platforme de recrutare cunoscute, precum Best Jobs si eJobs, iar ulterior să le alegi pe cele mai potrivite pentru pozițiile vacante din companie. Alegerea acestui intrument digital îți economisește resurse materiale și timpul petrecut pentru identificarea oamenilor pe care îi dorești în cadrul organizației tale.

În cazul în care dorești să afli în detaliu cum funcționează modulul True Recrutare, dar și alte funcționalități pentru proceduri complexe de resurse umane, noi îți propunem o discuție cu specialiștii noștri. Completează formularul și beneficiază de un demo gratuit al aplicației True HR.

semnatura-echipa-UCMS