Cum să eviți întârzieri la plata salariilor către angajați?
plata salariilor 4

UPDATE. Cum să eviți întârzieri la plata salariilor către angajați?

UPDATE. Cum să eviți întârzieri la plata salariilor către angajați?

Lectură de 5 minute

Într-o companie, plata salariilor la timp este foarte importantă pentru a menține angajații mulțumiți și motivați. Există situații când pot apărea întârzieri la efectuarea plăților către aceștia, din cauza unui volum de muncă încărcat al celui responsabil de calcularea salariului pentru fiecare angajat, precum un payroll specialist. În acest caz, este benefică digitalizarea proceselor cu soluții care eficientizează calculul, așa cum este un soft salarizare. Atunci când utilizezi o aplicație intuitivă pentru calcularea remunerației angajaților, efectuezi plata salariilor mult mai rapid și eviți întârzierile, care aduc efecte nedorite într-o organizație.

Citește și:

Cum te ajută implementarea unei soluții de payroll?

Cu un sistem de payroll gestionezi operațiunile de calcul și tot ceea ce are legătură cu plata salariilor angajaților, dar și cu plata impozitelor și a taxelor către instituțiile statului. Pentru procedurile de salarizare, ai nevoie de evidența orelor lucrate, informații despre retineri salariale, distribuirea fluturașilor de salariu și altele. Salarizarea devine deseori complicată din cauza unor aspecte complexe de care trebuie ținut cont, care apar mai ales în cazul companiilor cu mulți angajați și cu puncte de lucru multiple.

Persoanele din departamentul HR, responsabile de plata salariilor, trebuie să înțeleagă toți termenii specifici, să știe cum să întocmească un stat de plata, cum să efectueze retinerile din salariu unde este cazul, și să se asigure că impozitele sunt plătite în mod corect. Îngreunarea acestor proceduri poate duce la întârzieri în ceea ce privește plata salariilor. Din acest motiv, poți lua în considerare alegerea unor solutii software, care economisesc timp și facilitează defășurarea rapidă a proceselor de calcul de salarii.

Operațiuni conforme cu modificările legislative

Calculul de salarii presupune o atenție ridicată la detalii și proceduri complexe, care trebuie efectuate cu regularitate și într-un mod precis. De aceea, unele companii aleg să investească într-un sistem digital care automatizează o parte a operațiunilor și asigură un flux optimizat de lucru.

Un software payroll minimizează erorile de calcul și îți oferă siguranța că realizezi operațiunile în conformitate cu modificările legislative, fiind actualizat în permanență în acest sens. Prin urmare, efectuarea calculului cu o soluție digitală îți asigură plata salariilor la timp și fără bătăi de cap. Softul de salarizare ajută companiile din orice domeniu de activitate să aibă control asupra proceselor de payroll, oferind în același timp o flexibilitate ridicată.

Proceduri efectuate manual sau digital?

Dacă departamentele de HR calculează salariile manual, durata proceselor va fi una îndelungată și predispusă la erori. În această situație, personalul de resurse umane petrece mult timp centralizând toate informațiile necesare pentru calcul, cum ar fi datele de pontaj. Odată ce obțin aceste date, pot calcula salariile tuturor angajaților.

plata salariilor 2

Printr-o soluție digitală, poți colecta cu ușurință pontajul angajaților indiferent dacă lucreză de la birou sau în sistem work from home. Astfel, nu mai trebuie să centralizezi manual informațiile despre timpul lucrat de angajați, procedură care ar dura foarte mult timp și care poate duce la întârzieri în plata salariilor.

Economisești timp și resurse materiale

Cu un software de gestionare a salarizării, automatizezi o mare parte din sarcinile de payroll, economisind totodată resurse materiale, energie și timp. Când înlocuiești efectuarea manuală a calculului de salarii, oferi specialiștilor tăi posibilitatea de a se gândi mai mult la strategii pentru dezvoltarea organizationala.

Cum afectează compania întârzierile în plata salariilor?

Dacă salariile angajaților nu sunt plătite la timp, pot apărea mai multe efecte negative asupra angajaților și asupra companiei, pe care o pot afecta pe termen lung. În continuare, vom enumera câteva dintre acestea:

  • Probleme financiare pentru angajați: Dacă angajații nu primesc salariile la timp, aceștia pot întâmpina dificultăți financiare. Întârzierea plății salariilor poate duce la incapacitatea angajaților de a-și achita facturile și de a-și acoperi nevoile de bază. Aceasta poate cauza stres financiar și poate afecta wellbeing-ul angajaților;
  • Nemulțumirea angajaților: Plata salariilor cu întârziere poate crea o atmosferă de nesiguranță financiară și poate afecta motivația la locul de muncă și productivitatea angajatilor;
  • Pierderea încrederii angajaților în companie: Întârzierea plății salariilor poate afecta încrederea angajaților în companie. Acest lucru poate duce la o scădere a loialității față de companie și poate determina angajații să își caute alte oportunități de angajare;
  • Impact negativ asupra imaginii companiei: Plata salariilor cu întârziere poate afecta negativ reputația companiei în ochii angajaților, clienților, partenerilor de afaceri și opiniei publice, în general;
  • Potențialul de litigii și probleme legale: Existența unor întârzieri în plata salariilor poate provoca anumite litigii și probleme legale pentru companii. Dacă angajații se simt nedreptățiți și acționează în acest sens, compania poate fi expusă riscului de procese costisitoare și poate suferi daune la nivel de imagine.

Evită întârzieri la plata salariilor cu soluția dp-Payroll! Programează acum un demo gratuit al aplicației!

Integrează soluția de payroll cu un sistem pontaj electronic

În procesul de eficientizare a salarizării, caută să simplifici și modul de colectare a datelor de prezență ale angajaților. Un software dedicat gestionării pontajului este o modalitate rapidă și ușoară pentru a centraliza informațiile despre orele și zilele lucrate de fiecare angajat în parte. Astfel, pentru a reduce o parte din timpul necesar procesării salariilor, alege un soft de pontaj care se integrează cu software-ul de salarizare. După ce ai siguranța că pontajul tuturor este corect, datele se pot importa în sistemul payroll, pentru a trece la calculul de salarii.

Minimizezi erorile de salarizare cu un soft dedicat

Procesarea manuală a salariilor pentru fiecare angajat este un proces greoi, și pot apărea erori umane la calcul veniturilor pe care trebuie să le încaseze salariații. Corectarea lor consumă mult timp și poate cauza alte neplăceri, amânând chiar plata salariilor către personal. Cu o soluție tehnologică, corecțiile de calcul pot fi efectuate cu ușurință și rapid, evitând astfel și întârzierile în ceea ce privește realizarea plăților.

O soluție digitală, utilă pentru plata salariilor la timp

plata salariilor 3

Plata angajatilor la timp este esențială pentru orice business, fiind importantă pentru satisfacția angajaților și un moral ridicat al acestora. O soluție digitală de payroll eficientizează operațiunile de calcul și aduce beneficii majore pe termen lung în orice organizație. O parte importantă în a menține angajații fericiți este reprezentată chiar de plata salariilor la timp.

Prin utilizarea unui sistem de salarizare, te asiguri că ai parte de un instrument care facilitează plata fără întârziere a angajaților, indiferent de complexitatea elementelor de care trebuie ținut cont la calcul. Plata salariilor cu întârziere și inexactitate poate face ca angajații să-și pună întrebări despre stabilitatea financiară a companiei. Acest lucru ar putea influența mediul de lucru, rezultând într-o atitudine negativă din partea angajaților, care ar putea afecta sarcinile lor de zi cu zi și ar putea avea un efect negativ asupra performanței lor.

Softuri intuitive de la UCMS by AROBS

Pentru a efectua plata salariilor la timp, o soluție digitală pentru procesele de salarizare contribuie semnificativ. Aplicația dp-Payroll, dezvoltată și inovată constant de UCMS by AROBS, sprijină companiile care își doresc o soluție rapidă, configurabilă și sigură pentru procedurile de calcul de salarii. Totodată, softul este ușor de utilizat și este recunoscut pentru stabilitatea demonstrată de-a lungul timpului.

Dacă îți dorești ca operațiunile de payroll din organizația ta să se desfășoare rapid și eficient, descoperă soluțiile noastre. Programează un demo gratuit alături de specialiștii noștri, pentru a vedea în detaliu particularitățile dp-Payroll, aplicație dezvoltată de UCMS by AROBS.