Performanta Angajatilor | Crește performanța prin evaluare și training
performanta angajatilor

Îmbunătățește performanta angajatilor cu softuri de evaluare și training

Îmbunătățește performanta angajatilor cu softuri de evaluare și training

În succesul unei companii, performanta angajatilor este un factor determinant, alături de o colaborare optimă între colegi. Nivelul de productivitate și de implicare al oamenilor poate fi crescut și cu ajutorul unor solutii software, care facilitează desfășurarea activității zilnice. Pentru un manager, este esențial să aibă parte de o echipă ce are la dispoziție mai multe metode de a-și eficientiza munca. În acest fel, performanta angajatilor se poate ridica la nivelul așteptărilor, iar afacerea se dezvoltă constant. Cum simplifică un soft resurse umane complex îmbunătățirea abilităților profesionale? În rândurile următoare, vom răspunde la această întrebare și vom detalia importanta digitalizarii pentru companii.

Citește și:

Ce definește performanta angajatilor în mediul profesional?

Performanta angajatilor este definită de modul în care un angajat își îndeplinește sarcinile de lucru și duce la bun sfârșit proiectele de care este responabil. Implică un anumit nivel de eficiență, iar productivitatea muncii este luată de asemenea, în considerare. În funcție de performanța obținută, are loc și evaluarea angajaților în mod individual sau pe echipe.

Performanta angajatilor, influentață de factori diverși

Îmbunătățirea performanței angajaților contribuie la îndeplinirea mai ușoară a obiectivelor de business, dar poate de asemenea să crească satisfacția angajaților și rata de retentie a acestora. Deseori, când angajații au probleme în ceea ce privește performanța de la locul de muncă, există anumiți factori care contribuie la o scădere a randamentului lor. Printre aceștia se numără:

  • Lipsa resurselor tehnologice și de învățare;
  • Lipsa sprijinului din partea managerilor;
  • Pregătire inadecvată a unui loc de muncă sau a competențelor;
  • Oportunități insuficiente de dezvoltare profesionala;
  • Probleme de colaborare între membrii unei echipe.

Metode potrivite pentru a îmbunătăți performanta angajatilor

performanta angajatilor 2

Pentru a combate aceste cauze care au un impact negativ, este necesară dezvoltarea organizationala printr-o abordare potrivită. Îmbunătățirea culturii și a obiceiurilor din companie poate însemna oportunități de sprijin pentru angajați, șanse de a oferi și de a primi feedback constructiv, oportunități de training angajati printr-o aplicatie HR și multe altele.

În acest fel, se creează contexte pentru ca performanta angajatilor să crească și să atingă obiectivele stabilite. Digitalizarea accelerează creșterea profesională a salariaților și este un mijloc de a descoperi mai rapid ce trebuie îmbunătățit în activitatea lor.

Evaluează performanta angajatilor

O creștere în ceea ce privește performanta angajatilor nu poate avea loc dacă nu sunt cunoscute dificultățile pe care aceștia le întâmpină, sau dacă eficiența și productivitatea lor nu este măsurată. Din această cauză, evaluarea performantei angajatilor este necesară. Ea implică un proces prin care un manager și alți membri din companie evaluează performanța unui angajat, identifică punctele forte și punctele slabe, oferă feedback și stabilește obiective pentru perioada următoare.

O metodă eficientă și rapidă de a realiza evaluarea este printr-un soft dedicat, inclus într-un sistem digital complex de HR. În cadrul acestuia, toate persoanele implicate în procesul de evaluare își pot expune părerea, iar comunicarea se desfășoară într-un mod eficient.

Stabilirea pașilor pentru creșterea performanței

Evaluările de performanță îi ajută pe angajați să înțeleagă ce fac bine, ce poate fi îmbunătățit, cum contribuie eforturile lor la îndeplinirea obiectivelor companiei și ce se așteaptă din partea lor. Ele identifică, de asemenea, obiectivele personale ale angajaților și poate oferi soluții pentru dezvoltarea carierei.

După o evaluare corectă, managerii au ocazia de a îmbunătăți performanța angajaților prin:

  • identificarea nevoilor și a dificultăților din activitatea zilnică;
  • înțelegerea aspectelor care trebuie îmbunătățite;
  • îndrumare pentru depășirea obstacolelor;
  • comunicarea așteptărilor privind performanța;
  • identificarea potențialului de creștere și încurajarea dezvoltării profesionale.

Formarea și dezvoltarea continuă a angajaților

performanta angajatilor 3

Pentru a analiza cu acuratețe performanta angajatilor, un pas important este să te asiguri că au la îndemână toate informațiile necesare pentru a-și îndeplini corect sarcinile. Posibilitatea de a primi îndrumări într-o anumită situație este esențială astfel încât să-și desfășoare activitatea în condiții optime. Pentru a nu avea oameni care încearcă să îndeplinească o sarcină fără cunoștințele necesare sau fără a avea parte de ajutor, alocă timp pentru a-i învăța tot ce au nevoie.

Training-ul unui angajat nu se oprește odată cu partea de induction onboarding a acestuia. După pregătirea lor inițială, încurajează dezvoltarea continuă a acestora printr-o soluție eficientă de training digital. Oportunitățile de îmbunătățire a abilităților profesionale vor ajuta angajații să-și crească eficiența și productivitatea, dar și satisfactia la locul de munca. Îmbunătățirea performanței angajaților va aduce beneficii companiei pe termen lung.

Feedbackul reciproc, parte importanta din procesul de dezvoltare

Feedbackul este crucial pentru a îmbunătăți performanța angajatilor și trebuie să există de ambele părți, atât din partea managementului, cât și din partea salariaților. Managerii ar trebui să ofere feedback constructiv în mod frecvent către angajați, cu privire la aspectele care consideră că pot fi îmbunătățite. Totodată, angajații își pot expune părerea despre procesele care le îngreunează munca sau despre modurile în care se colaborează în interiorul companiei.

Evaluarea și pregătirea angajaților, esențiale pentru un business de succes

performanta inregistrata de angajati

Menținerea și îmbunătățirea performanței dintr-o organizație presupune o serie de procese și îndeplinește un rol important în succesul pe termen lung. Pentru ca o companie să aibă parte de  oameni productivi, evaluarea activității lor cu un soft dedicat are o contribuție semnificativă. Mai mult, tehnologia simplifică dezvoltarea competențelor profesionale și ajută angajații să fie pregătiți pentru sarcini complexe.

Performanta angajatilor, îmbunătățită cu ajutorul True HR

Dacă îți dorești o soluție eficientă pentru evaluarea și dezvoltarea angajaților, True HR îți vine în ajutor. Aplicația de resurse umane dezvoltată de UCMS by AROBS are în componență funcționalități dedicate pentru evaluarea performanței și pentru training-ul angajaților. Pentru detalii despre modul de funcționare al acestora, programează un demo gratuit cu specialiștii UCMS by AROBS. Alege digitalizarea cu softuri performante pentru a crește performanta angajatilor, oferindu-le în același timp o experiență plăcută.