Payroll trends – cele mai căutate caracteristici ale programelor de salarizare
payroll trends

Payroll trends – cele mai căutate caracteristici ale programelor de salarizare

Payroll trends – cele mai căutate caracteristici ale programelor de salarizare

Lectură de 4 minute

Schimbările în ceea ce privește tehnologiile utilizate în mediul profesional sunt constante. De aceea, am aruncat o privire asupra payroll trends. Modalitățile de lucru hibrid sau exclusiv work from home, programul de muncă flexibil și altele, au contribuit la noutățile în ceea ce privește tendințele din sfera digitalizării. Procedurile de salarizare necesită o viteză de operare tot mai mare, acesta fiind unul dintre aspectele asupra cărora se concentrează și eforturile dezvoltatorilor.

Aplicațiile de HR și payroll sunt în general sisteme separate, dar care funcționează mult mai bine împreună. O integrare de succes a acestora simplifică accesul la informațiile personale ale angajaților, dar și la datele de prezență ale acestora, care pot fi folosite pentru calculul de salarii. Cu o evidență clară a orelor lucrate de angajați, este mai ușor și mai rapid să generezi informații utile. De aceea, printre payroll trends se numără integrarea unei soluții de salarizare cu una de HR, care permite managerilor și personalului să acceseze toate informațiile esențiale mai repede și mai ușor.

Citește și:

» Transformarea afacerii cu cele mai potrivite instrumente digitale
»
Generează fluturasi de salariu personalizați pentru angajații tăi

Securitate sporită a datelor personale

Tot în payroll trends se numără și creșterea securității datelor personale. Din cauza faptului că un număr mare de angajați lucrează remote de pe dispozitivele proprii, pot apărea breșe de securitate. De acestea pot profita cei care își doresc să fure datele personale ale angajaților din diverse organizații și să provoace pagube în interiorul companiilor. Pentru calculul salarial, este nevoie de numeroase informații despre angajați, iar specialiștii HR sau payroll au o mare reponsabilitate în a le păstra confidențialitatea.

Acest lucru poate deveni o provocare atunci când ei lucrează de acasă, și nu de la sediul firmei. De aceea, printre payroll trends a apărut nevoia unei colaborări eficiente între departamentele de resurse umane și specialiștii IT, care să ajute la păstrarea în siguranță a datelor respective. Prin urmare, o atenție sporită îndreptată spre securitatea informațiilor ajută la evitarea unor probleme majore ce ar putea apărea ulterior, și care ar afecta grav imaginea companiei.

Soluționarea problemelor în timp real

payroll trends 2

Companiile își doresc identificarea și rezolvarea problemelor de payroll într-un timp scurt. Acest aspect va căpăta o importanță tot mai mare, fiind un element esențial pentru a clarifica situații neprevezăute. Accesul la soluții care să rezolve orice problemă de calcul de salarii într-un timp scurt se află printre payroll trends.

Calculul de salarii se poate schimba frecvent în funcție de prezența salariaților la muncă, înregistrată cu o aplicație de pontaj angajați. Odată cu creșterea concediilor de odihnă sau a concediilor medicale ori a altor situații de moment, este nevoie o actualizare în timp real a datelor.

Un program de payroll performant permite rezolvarea într-un timp scurt a unor probleme complexe precum: recalcularea salariilor, generarea reținelor salariale sau operarea de note contabile după recalculul salarial. Astfel, generezi din nou fișierul cu noile înregistrări contabile cu un minim de efort. Există posibilitatea de a genera fișierul cu toate înregistrările contabile din recalculul salarial, sau de a genera doar înregistrările contabile ce au diferențe față de versiunea anterioară.

Folosirea dispozitivelor mobile pentru diverse aprobări

O altă componentă din payroll trends este reprezentată de accesul facil în program de pe dispozitive mobile. Posibilitatea unor aprobări ale managerului direct de pe smartphone în aplicația payroll reduce timpul necesar unor operațiuni de salarizare. Permiterea managerilor să aprobe rapoarte de pontaj prin intermediul unui dispozitiv mobil poate reduce costurile unui sistem de operațiuni de payroll. Prin această opțiune, departamentele de HR ar avea capacitatea de a aproba o fișă pontaj printr-un proces mult mai rapid. Utilitatea acesteia o face să se afle printre payroll trends și să fie o facilitate căutată pe piața software.

Un modul de self-service rapid și de încredere

În ultima perioadă, tot mai multe organizații își doresc creșterea transparenței în relație cu angajații. De aceea, companiile vor să pună la dispoziția lor un instrument digital prin care să aibă acces la diverse informații de interes, inclusiv de natură salarială.

O funcționalitate precum portalul angajatului permite o comunicare eficientă între management, departamentul de resurse umane și salariați. Prin intermediul unui astfel de modul, angajații pot vizualiza fluturașii de salariu cu toate contribuțiile plătite. Mai mult, au acces la informații despre pontaj și pot efectua cereri de concediu. O funcționalitate de acest tip, care poate fi integrată cu aplicații de salarizare, se numără printre payroll trends.

Opțiuni flexibile de plată a unei sume din salariu

payroll trends 3

În sfera payroll trends se numără și posibilitatea ca angajații să aibă mai mult control asupra veniturilor salariale. În afară de alegerea modalității de plată a salariului lunar, numerar sau pe card, a mai apărut o opțiune. Unele companii pun la dispoziția angajaților aplicații prin care pot avea acces la un avans salarial oricând au nevoie, fără a mai fi nevoie să aștepte ziua în care banii le vor fi virați în contul personal. Această procedură poate avea loc fără intervenție din partea angajatorului, ci printr-o aplicație third-party.

Support și inovare continuă oferite de companiile dezvoltatoare de sisteme payroll

Atunci când vorbim despre payroll trends, una din tendințe este ca dezvoltatorul soluției software să ofere și support companiilor unde a fost implementată. Atunci când acesta îți oferă pachetul complet, de la un capăt la celălalt, va fi mult mai ușor să treci peste eventualele obstacole în utilizarea programului payroll. Datorită competitivității de pe piața soluțiilor software, tot mai multe companii își măresc numărul de servicii pe care îl pun la dispoziție. Un partener de încredere în acest domeniu va ajuta la îndeplinirea mai rapidă și în siguranță a obiectivelor de business.

Payroll trends încurajează dezvoltarea continuă

Tendințele actuale în privința instrumentelor digitale de salarizare determină dezvoltatorii de soluții software să țină pasul cu cerințele utilizatorilor. Totodată, problemele cauzate de pandemie au făcut ca noi funcționalități să fie dezvoltate, astfel încât să acopere cât mai multe nevoi. Tehnologia avansează, iar majoritatea operațiunilor administrative și de payroll au parte de digitalizare. Atunci când o companie poate realiza cu ușurință aceste operațiuni, are parte de succes pe mai multe planuri. Actualele payroll trends aduc beneficii atât angajaților, cât și angajatorilor, accentul fiind pus pe eficiență și rapiditate în procedurile de salarizare.

semnatura-echipa-UCMS