ocr-izare | Cum îți simplifică ocr-izarea gestionarea documentelor?
ocr-izare

[OCR] Tehnologia de ocr-izare – Cum îți simplifică gestionarea documentelor?

[OCR] Tehnologia de ocr-izare – Cum îți simplifică gestionarea documentelor?

Lectură de 3 minute

Recunoașterea optică a caracterelor (Optical Character Recognition), denumită și ocr-izare, este o tehnologie care îți permite conversia în format digital a documentelor cu text tipărit sau scris de mână, automatizând introducerea datelor. Posibilitatea de ocr-izare a documentelor există de mai mult timp, dar apariția unor tehnologii noi a îmbunătățit precizia acestei proceduri. În prezent, tehnologia de ocr-izare este o componentă importantă a transformării digitale din companii, contribuind la eficientizarea operațiunilor și reducerea costurilor pe termen lung.

Citește și:

În ce domenii se aplică tehnologia de ocr-izare?

Digitalizarea proceselor din companie te ajută semnificativ în ceea ce privește cresterea productivitatii muncii și a eficienței la nivel de organizație. Tehnologia de ocr-izare se numără printre acele instrumente digitale care îți optimizează activitatea administrativă, automatizând o sarcină consumatoare de timp. Acest tip de tehnologie te ajută în mai multe scopuri, pe care le vom prezenta mai jos.

Digitalizarea documentelor de diverse tipuri
ocr-izare 2

Utilizând tehnologia de OCR-izare, poți converti documente pe hârtie în formate digitale, cum ar fi PDF, Word sau alte formate. Acest lucru îți permite să accesezi documente mai eficient, reducând nevoia de spațiu de stocare fizic și de introducere manuală a datelor.

Spre exemplu, poți prelua rapid datele de pe adeverințele de medicina muncii (SSM) sau concediile medicale ale angajaților. Astfel, eficientizezi și gestionarea elementelor de pontaj și operațiunile de payroll.

Extragerea datelor

Prin ocr-izare, ai posibilitatea de a extrage rapid date din diverse documente, pe care le poți edita ulterior.

Recunoașterea textului

Cu ajutorul metodei OCR, extragi text din din diverse imagini, cărți scanate, ziare sau alte formate de documente. Acest lucru permite crearea unor arhive cu diverse documente importante.

Cele mai importante beneficii ale ocr-izării documentelor

Tehnologia de ocr-izare îți oferă numeroase beneficii. Nevoia de a avea în format digital diverse documente, pe care să le poți accesa rapid oriunde te-ai afla, va exista mereu. Printre avantajele aduse de acestă metodă de recunoaștere a datelor, se numără:

ocr-izare 3
  • Eficiență sporită: Prin ocr-izarea documentelor, automatizezi sarcini care necesită timp, cum ar fi introducerea manuală a datelor, permițând angajaților să se concentreze pe activități mai importante și să-și eficientizeze timpul de lucru. Dacă procesarea manuală a unui document poate dura până la 5 minute, prin recunoașterea automată a caracterelor, operațiunea poate avea loc în mai puțin de jumătate de minut.
  • Costuri reduse: Utilizând tehnologie de ocr-izare, minimizezi necesitatea introducerii manuale a datelor, care poate fi costisitoare și predispusă la erori. De asemenea, reduce nevoia de spațiu de stocare fizic, contribuind la reducerea costurilor de închiriere și întreținere.
  • Precizie îmbunătățită: Prin ocr-izare, datele vor fi mai precise decât prin introducerea manuală a acestora, minimizându-se astfel riscul de erori și îmbunătățind calitatea datelor.

Curiozități despre tehnologia de ocr-izare

Înainte de a alege implementarea tehnologiei de ocr-izare, există mai multe aspecte de care să ții cont. În rândurile următoare, îți vom menționa câteva detalii despre costurile și precizia OCR.

  • Dacă ne referim la costul tehnologiei de ocr-izare, acesta depinde de complexitatea nevoii și de domeniul în care este aplicată.
  • Precizia tehnologiei OCR variază în funcție de calitatea materialului sursă și de performanța softului. Soluțiile de ocr-izare de înaltă calitate pot atinge o rată de acuratețe de 99% sau și mai mare.
  • Recunoașterea scrisului de mână: Tehnologia de ocr-izare are capacitatea de a recunoaște scrisul de mână, dar precizia acestuia poate fi mai mică decât pentru textul tipărit. Recunoașterea scrisului de mână este mai dificilă din cauza variabilității stilurilor de scris de mână și a potențialului de erori.

Tehnologia de ocr-izare, tot mai răspândită

Tehnologia de ocr-izare aduce o transformare importantă pentru companiile care doresc să-și digitalizeze operațiunile și să automatizeze introducerea datelor. Prin eliminarea introducerii manuale a datelor, economisești timp, reduci costurile și îmbunătătești acuratețea datelor.

OCR-izarea poate fi aplicată pentru digitizarea documentelor și recunoașterea și preluarea textului, iar beneficiile sale sunt semnificative. Tehnologia de ocr-izare te ajută să rămâi competitiv în mediul de business printr-o transformare digitală cu avantaje îndelungate. Ai nevoie și tu de o soluție digitală pentru ocr-izarea documentelor? Contactează-ne la [email protected] pentru și hai să discutăm despre cum te putem ajuta în această privință.