Nevoia de digitalizare - un trend sau o necesitate? - True HR
nevoia de digitalizare 1

Nevoia de digitalizare cu instrumente de HR și payroll – un trend sau o necesitate?

Nevoia de digitalizare cu instrumente de HR și payroll – un trend sau o necesitate?

Lectură de 4 minute

Nevoia de digitalizare este tot mai prezentă în rândul companiilor, iar acestea sunt constant în căutarea unor soluții care să le facă munca mai eficientă, mai rapidă și care să le aducă rezultatele dorite. O investiție în procesele de digitalizare se poate dovedi a fi o idee bună pe termen lung, deoarece va ajuta firma să economisească timp și resurse financiare necesare pentru desfășuarea proceselor manuale.

Mai ales în cazul societăților cu un un număr mare de angajați, nevoia de digitalizare se resimte constant pentru că doar astfel se poate scăpa de procedurile greoaie din domeniile HR și payroll. Atât cei care se ocupă de gestionarea resurselor umane și de salarizare, dar și angajații, beneficiază de pe urma trecerii procedurilor repetitive și manuale în lumea digitală. Această tranziție transformă sarcinile adminsitrative în operațiuni simplificate și care pot fi efectuate cu ușurință.

Citește și:

» Lucru de acasă – un trend care să rămână și în era post COVID-19? Ce previzionează companiile?
» Odată cu transformarea digitală gestionarea pontajului angajaților este mai ușoară

Integrarea proceselor tehnologice în mecanismele companiei implică costuri care vor fi amortizate în timp prin creșterea productivității angajaților din domeniul resurselor umane sau salarizare. Timpul câștigat astfel poate fi îndreptat spre alte operațiuni conexe care vor fi de folos companiei.

Beneficiile aduse prin soluția propusă la nevoia de digitalizare

nevoia de digitalizare 3

Pentru a rămâne competitiv pe piață, cu siguranță nevoia de digitalizare este o un aspect de luat în considerare. În primul rând, competitorii tăi vor fi în căutarea celor mai eficiente soluții ca să salveze resurse materiale și financiare, pe care le-ar putea folosi spre dezvoltarea unor segmente creative sau inovative. Compania ta poate fi cu un pas înaintea concurenței prin alegerea implementării unor sisteme digitale de HR și payroll.  Acestea sunt mult mai utile și mai rapide decât procedurile manuale clasice, care implică repetarea unor operațiuni similare ce pot dura și zile întregi, față de o procedură simplificată cu ajutorul instrumentelor digitale.

Prin folosirea unor programe care centralizează toate informațiile într-un singur loc, poți salva timp prețios de lucru pentru eliberarea de adeverințe sau diverse documente. Productivitatea angajaților crește, costurile scad, iar compania ta se află pe o pantă ascendentă. Aceste softuri răspund în mod eficient la nevoia de digitalizare, care în aceste vremuri este o necesitate.

Cultura globală de afaceri se bazează tot mai mult pe tehnologie, iar oamenii sunt obișnuiți să o folosească zilnic în majoritatea activităților. Integrarea ei într-un procent semnificativ și în mecanismele interne din cadrul companiei tale va fi o oportunitate pentru a atinge adevăratul potențial al angajaților.

Soluții de HR și payroll de la UCMS by AROBS

UCMS by AROBS oferă soluții software performante care să te ajute să-ți conduci compania la următorul nivel în privința procedurilor administrative de HR și de salarizare, iar nevoia de digitalizare să fie îndeplinită la cele mai înalte standarde. În cele ce urmează, îți vom explica pe scurt care sunt caracteristicile aplicațiilor dezvoltate de UCMS by AROBS. În ceea ce privește partea de HR, softul creat de compania noastră ajută la administrarea personalului cu activități ce includ: procesul de recrutare, evaluarea angajaților, automatizarea proceselor de delegații și deconturi, semnătură electronica pe documente importante sau gestionarea mai bună a procesului de onboarding și offboarding direct din modul, fără a mai fi nevoie de proceduri repetitive. Softul de resurse umane integrat cu cel de payroll este util și pentru generarea pontajului, de exemplu.

Un soft de salarizare sau payroll este un instrument digital care vine în sprijinul companiei  prin eficientizarea activităților legate de calculul salarial, note contabile, corecții de calcul, gestionarea reținerilor salariale, transmiterea fluturașilor de salariu prin e-mail sau SMS și chiar plăți de salariu prin bancă, direct din interfața aplicației. Soluțiile performante la nevoia de digitalizare reduc considerabil timpul de lucru pentru procedurile administrative.

Implementează digitalizarea în companie cu pași calculați

nevoia de digitalizare 4

Implementarea digitalizării în companii cu instrumente de HR și payroll trebuie făcută natural, treptat și cu pașii corecți pentru o înțelegere cât mai bună a procedurilor specifice care se vor utiliza ulterior. Astfel, trecerea de la procesele mecanice repetitive la o tehnologie cu soft-uri intuitive va fi mai ușor de înțeles pentru toți utilizatorii, și este o rezolvare concretă la nevoia de digitalizare.

Așadar, putem spune că nevoia de digitalizare a companiilor cu instrumente de HR și payroll nu este un un trend, ci o necesitate pentru dezvoltarea continuă și optimă a companiilor. Tranziția progresivă la un sistem digital prin care să se realizeze operațiunile de resurse umane și de salarizare este modalitatea care va optimiza mecanismele interne din compania ta. Totodată, te va ajuta să rămâi competitiv în segmentul tău de business.

Alege instrumente digitale de HR și payroll cu renume și rezultate

Introducerea soluțiilor digitale pentru procesele de HR și payroll sunt o necesitate pentru a fi cât mai productiv și pentru a rămâne în top când vine vorba de competiție. Dacă simți că astfel de instrumente vor ajuta la evoluția afacerii tale, ne poți contacta prin următorul formular: 

semnatura-echipa-UCMS