Modulul WFH - o nouă funcționalitate în soluția True HR
wfh-(work-from-home)-head

Modulul WFH (Work From Home) – o nouă funcționalitate în soluția True HR

Modulul WFH (Work From Home) – o nouă funcționalitate în soluția True HR

Lectură de 5 minute

Am adăugat funcționalitatea WFH (Work From Home) în soluția True HR. Anul 2020 s-a arătat a fi plin de provocări și greutăți. Planurile au fost date peste cap pentru majoritatea dintre noi, atât din punct de vedere personal, cât mai ales profesional. Dar care este cea mai bună atitudine pe care o poți adopta în fața unei probleme, indiferent de dimensiunea ei?

Ei bine, să muți atenția de la problemă către soluție. Ceea ce am făcut și noi. De aceea, privind partea bună a lucrurilor, pandemia de coronavirus ne-a învățat că putem lucra la fel de eficient de oriunde. Am mai învățat că dacă viteza de adaptare la noile condiții este mai ridicată, șansele de reușită sunt mai mari.

Citește și:

» Care sunt rezultatele noastre pentru anul 2020 și ce planuri avem?
» Generează fișa postului pentru angajații tăi direct din aplicația True HR

Ce vrem să spunem prin asta? Că am creat o nouă funcționalitate pentru partenerii noștri: Modulul WFH.

Cum ții evidența muncii angajaților care lucrează de acasă? Sau cum reușești să îmbini programul de lucru remote cu cel de la sediul pentru companiile care nu și-au putut muta toată activitatea în mediul online? Cum gestionezi un număr mare de angajați care lucrează în mai multe schimburi, fie de acasă, fie de la birou? Cum reușești să creezi un mix armonios astfel încât să respecți politicile de telemuncă impuse de companie, dar să fie echilibrată balanța astfel încât să fie confortabil și pentru angajați? În ce mod poți organiza programul angajaților în aceste condiții? Acestea sunt provocările managerilor de resurse umane odată cu noul context în care se desfășoară activitatea firmei.

WFH True HR

Am făcut din aceste întrebări un scop pe care l-am materializat în noua funcționalitatea WFH. Tocmai pentru că sănătatea angajaților este prioritară. De aceea, dorim să încurajăm companiile să opteze pentru munca remote parțial dacă activitatea le permite, sau, de ce nu, chiar total.

De ce este utilă această funcționalitate?

Modul WFH are rolul de a completa celelalte funcționalități ale softului de resurse umane True HR. Prin urmare, scopul este ca departamentele HR să își eficientizeze munca. Să aibă o viziune mai clară asupra programului de lucru al angajaților. În același timp să poată gestiona mai ușor modul în care se desfășoară activitatea.

Functionalitatea WFH True HR

Politica de WFH este foarte diferită de la o companie la alta. Prin urmare, funcționalitatea poate fi configurată pe nevoile fiecărei companii. Funcționalitatea are o structură simplă. Iar angajații pot solicita cererea de telemuncă prin intermediul portalului pentru angajați.

  • „Gestionarea pontajului angajaților la momentul actual este plin de provocări. Unii angajați lucrează de la birou, unii lucrează de acasă sau remote, iar unii chiar preferă să îmbine cele două tipuri de muncă în cadrul aceleiași zile (desigur, în funcție de politica firmei și flexibilitatea angajatorului). Astfel că în acest context provocările sunt multiple. De aceea prin crearea funcționalității WFH în aplicația True HR asigurăm partenerilor noștri confort, oferindu-le posibilitatea de a ține o evidență clară asupra pontajului.” – Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS

Ce rol are funcționalitatea?

Îmbinarea muncii remote cu cea de la sediul companiei este o nouă normalitate. Coordonarea echipelor care lucrează de acasă, alături de cele care lucrează de la sediul firmei este mai ușor de gestionat prin intermediul acestei funcționalității de WFH. De ce? Pentru că poți planifica din timp resursele umane disponibile și locul din care îți vor desfășura activitatea. De asemenea, dacă intervin modificări pe parcurs, acestea pot fi foarte ușor urmărite. WFH înregistrează toate abaterile de planul inițial.

Funcționalitatea WFH permite setarea anumitor restricții, cum ar fi setarea unui procent de angajați care poate cere WFH pe zi. Iar pe lună se pot configura numărul minim și maxim de cereri/zile pe care le poate solicita un angajat. De asemenea, în aplicație se poate menționa dacă angajații au dreptul să opteze pentru zilele de luni și vineri legate de același weekend.

Astfel se face că, deși modulul WFH a fost creat pentru gestionarea muncii de acasă mixată cu cea de la birou își dezvăluie utilitatea și în administrarea muncii de la birou, mai ales in contextul dat, generat de pandemia Covid-19 . De aceea, ține o evidență clară a angajaților care au lucrat de la birou ca în cazurile nefericite în care se ivesc cazuri de Covid printre angajați, să se poată analiza persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Iar viitorul acestui modul arată promițător

Pe măsură ce noile forme de desfășurare a muncii se dezvoltă tot mai mult și se adoptă noi ramuri, sau chiar se creează altele noi, modulul WFH se va plia pe noile necesități. Prevedem că lucrurile nu vor rămâne așa. Majoritatea companiilor își vor re-aranja spațiile de lucru astfel încât numărul fizic al birourilor se va reduce considerabil.

Cu alte cuvinte credem că se va dezvolta conceptul „hot desking” prin care companiile vor pune la dispoziția angajaților un număr limitat de birouri. Prin urmare, angajații trebuie să rezerve biroul de la care vor lucra. Acest lucru va fi posibil prin modulul WFH al aplicației True HR.

WFH modul pentru telemunca

Program software complex, date colectate precise

Cu funcționalitatea WFH și pontajul e precis. Odată cu transmiterea unei cereri de work from home, softul pentru administrare personal salvează automat modificările în secțiunea de pontaj.

  • „Ne dorim ca prin această funcționalitate beneficiile să fie resimțite atât de manageri/ administratori / angajatori, cât și de angajați. Drept urmare, prin intermediul portalului, angajații pot vizualiza organigrama planificărilor viitoare. Astfel, în funcție de restricțiile existente la nivel de companie sau departament, ei își vor putea planifica perioadele când vor lucra de acasă sau de la birou sincronizându-se cu programul celorlalți colegi. Prin această funcționalitate susținem munca de acasă, ușurând procesul de administrare al personalului, mai ales pentru companiile în care activitatea este atât de complexă, în care este un rulaj mare de angajați ce lucrează în mai multe schimburi, mixând munca de acasă cu cea de la sediu” Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS

Cu 24 de ani de experiență pe piața soluțiilor software din România, ne propunem să devenim tot mai buni cu fiecare funcționalitate pe care o adăugăm aplicațiilor noastre. Punem accentul pe colaborări fructuoase, în care nevoile partenerilor sunt prioritatea noastră. Ne adaptăm continuu atât la contextul general, cât și la nevoile cele mai specifice ale fiecărui partener în parte.

Ne găsești și pe Facebook / Linkedin

semnatura-echipa-UCMS

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

» 5 trenduri care vor schimba tehnologia HR în 2021
» Top 10 sarcini ale unui manager resurse umane
» Digitalizarea procedurilor administrative este noua tendință a IMM-urilor