Menține motivarea angajaților printr-o comunicare eficientă
Menține motivarea angajaților printr-o comunicare eficientă
Toți ne dorim ca motivarea angajaților să fie constantă, nu e așa? Motivația la locul de muncă al angajaților este cheia spre rezultate optime. Până la urmă, creșterea veniturilor unei afaceri depinde de calitatea muncii prestate de către angajați. Iar dacă ești tentat să crezi că este de ajuns să ai o echipă de oameni competenți, te anunțăm că nu este așa.
“O comunicare bună e un stimulator la fel de bun ca o cafea tare și e la fel de greu să adormi după.” – Anne Morrow Lindbergh
Angajații au nevoie de motivare constantă, de satisfacție emoțională pentru a putea da randament. De aceea este nevoie să investești în emoțiile lor. Cum? Prin comunicare. Știm că nu este atât de facil. Însă, dacă dorești rezultate, orientează-te spre cel care ți le poate oferi. În acest caz, angajatul.
Citește și:
» Work from office sau work from home? Află cum poți planifica turele angajaților în contextul pandemic
» Cum îți dai seama dacă softul dp-Payroll este potrivit pentru afacerea ta?
Cuprins
Ce tehnici de comunicare poți folosi pentru motivarea angajaților?
Deși poate părea simplu, este important să știi cum să te raportezi la aceștia pentru a le menține activă motivația la locul de muncă. Fiecare companie are o structură proprie. De aceea este vital să te raportezi la angajați în funcție de structura morală a companiei tale. Nu uita să ai în vedere și datele sociologice, dar și cele culturale ale fiecărui angajat. Ai grijă să folosești comunicarea eficient. Iată câteva sfaturi utile:
1. Alege un portal de comunicare potrivit pentru angajații tăi
Motivarea angajaților este cheia spre succes. Doar că, în contextul actual, locul de muncă efectiv este diferit: unii lucrează de acasă, unii de la birou. Menține o comunicare eficientă și în această perioadă. Cu atât mai mult, oferă-le toate informațiile legate de contract. Cu True Portalul Angajatului fiecare angajat are acces la date personale, modificări contractuale, concedii, delegații, adeverințe și o varietate de alte rapoarte.
2. Arată-le angajaților că sunt importanți
Pentru că odată prețuit, gradul de implicare crește. Spune-le cât valorează pentru tine munca lor. Apreciază efortul pe care îl depune. Pe baza unor cercetări, Smarp apreciază că 69% dintre angajați ar lucra mai mult dacă ar fi apreciați. În acest caz, de ce să nu investești în motivarea angajaților printr-o comunicare eficientă?
3. Interesează-te de confortul lor la locul de muncă
Cu cât este mai confortabil locul de muncă, cu atât motivarea angajaților crește. Până la urmă, acolo este o a doua casă, în care își petrec mai mult din jumătate de zi. Arată-le că îți pasă! Întreabă-i despre preferințe. Apoi asigură-te că faci toți ce îți stă în putință pentru a lua măsuri.
4. Cere și oferă feedback
Cea mai sigură cale spre o comunicare eficientă este prin feedback. După ce ai pus accentul pe nevoia lui, orientează-te asupra ta. Pentru a menține motivarea angajaților este important să afli părerea lor despre tine. În acest mod poți vedea modul de a gândi al fiecăruia. Cine știe, poate vei identifica potențiali conducători.
5. Folosește un limbaj prietenos
Societatea actuală nu mai permite atitudinea dictatorială a managerilor. Desigur, din punct de vedere moral. Menține motivarea angajatului, fii prieten cu el. Da, un limbaj decent și o tonalitate caldă pot fi autoritare pentru a menține motivația la locul de muncă.
Un canal de comunicare digital
O măsură de adaptare la contemporan este prin implementarea anumitor soft-uri utile. True HR permite o mai bună gestiune a personalului. Mai mult, este și un instrument util de informare pentru angajați. Colectează toate informațiile despre personal într-o agendă digitală. Apoi oferă angajaților acces la datele care îl interesează. Această formă de comunicare contemporană va fi apreciată de angajat și va reuși să își mențină motivația la locul de muncă.
Surse: contactmonkey.com, smarp.com, jostle.me, officedirect.ro