Management Personal | Cum alegi un sistem de management personal?
management personal

Cum alegi un sistem de management personal potrivit pentru compania ta?

Cum alegi un sistem de management personal potrivit pentru compania ta?

Lectură de 4 minute

Tehnologia este un sprijin important în operațiunile de management personal din orice organizație, indiferent de sectorul de activitate. Spre exemplu, un soft resurse umane complex ajută la organizarea optimă a unei companii prin faptul că eficientizează procesele administrative, fiind și un ajutor de nădejde pentru un manager HR și nu numai. Gestionarea manuală a sarcinilor zilnice poate fi de multe ori dificilă, drept umare specialiștii din departamentul de resurse umane își doresc soluții alternative. Diverse activități interne implică o birocrație excesivă și un consum ridicat de materiale consumabile, iar digitalizarea proceselor din organizații devine o necesitate.

Totuși, înainte de a alege o soluție tehnologică pentru un management de personal simplificat, este nevoie să iei în calcul mai multe criterii. În acest articol, vom prezenta câteva dintre aspectele esențiale pe care să le iei în calcul, înainte de a alege o aplicație de administrare personal.

Citește și:

» Alege o soluție digitală pentru dezvoltarea angajatilor tăi
»
Soluții intuitive de eficientizare a sarcinilor administrative

Eficientizarea operațiunilor de resurse umane

Cu scopul de a avea parte de un management personal eficient, o aplicatie HR cu o structură ușor de înțeles trebuie avută în vedere. Prin intermediul ei, poți simplifica diferite operațiuni, cum ar fi: gestionarea părții de pontaj, managementul orelor de lucru și al schimburilor, aprobarea concediilor, procesul de recrutare si selectie și altele. Spre deosebire de alte departamente, care sunt responsabile cu gestionarea sarcinilor specifice, profesioniștii în resurse umane necesită un sistem complex, deoarece funcționează ca un punct de legătură între toate departamentele interne.

management personal 2

Numeroase companii își desfășoară activitatea în mai multe locații, sau în format hibrid, iar activitatea de management personal vine cu provocări multiple și situații diverse. Spre exemplu, pot exista mai multe schimburi de ture de lucru, fapt care necesită uneori un efort suplimentar în sarcinile specialiștilor HR. Existența unui instrument digital eficient de management personal va ajuta la îndeplinirea și coordonarea tuturor activităților legate de angajați și de programul lor.

Aplicație cu o interfață intuitivă

Este important ca sistemul de management personal să aibă o interfață intuitivă, fiind o caracteristică foarte utilă și solicitată. Totodată, un design care permite utilizatorilor să navigheze cu ușurință prin aplicație reprezintă un element de bază la alegerea acesteia. Dacă soluția software implementată în organizația ta nu beneficiază de o interfață prietenoasă, specialiștii HR și restul personalului pot întâmpina probleme la utilizarea ei. În consecință, productivitatea muncii poate fi afectată serios, iar sistemul de management personal nu își va îndeplini rolul pe deplin.

Elemente cheie în alegerea soluției digitale de HR

La ce alte aspecte să fii atent când ești în căutarea unui instrument digital de resurse umane? Alături de o interfață intuitivă, care să permite procese ușor de realizat, ia în considerare următoarele elemente la alegerea sistemului de management personal.

Integrarea cu alte sisteme de HR

O soluție performantă pentru gestionarea resurselor umane ar trebui să permită integrarea cu alte aplicații, spre exemplu cu o soluție de payroll. În acest fel, sistemul de management personal va fi capabil să răspundă la cât mai multe dintre nevoile specialiștilor tăi, oferindu-le proceduri simplificate atât în ceea ce privește sarcinile administrative recurente, cât și pentru zona de salarizare.

Încredere și stabilitate
management personal 3

În procesul de selecție al softului de management personal, ar trebui luată în considerare stabilitatea programului, pentru a fi putea utilizat cu încredere. Sistemul trebuie să poată fi utilizat fără grija constantă că pot apărea dificultăți la operare, care nu pot fi rezolvat cu ușurință. În acest sens, dezvoltarea și inovarea unei aplicației ar trebui să se desfășoare conform unor standarde înalte de calitate.

În plus, soluția de management personal trebuie să ofere o experiență plăcută de utilizare, iar apariția eventualelor erori să fie cât mai rară.

Flux de lucru optimizat

Pentru a avea parte de eficiență și rapiditate în procesele de gestionare a resurselor umane, o organizație are nevoie de o aplicație ușor accesibilă. Dacă aspectul operațional al software-ului nu este simplu, procesele administrative vor fi greu de realizat.

Module care pot fi configurate în funcție de nevoile tale

În funcție de sectorul de activitate și de particularitățile specifice, companiile pot avea nevoi diferite în privința aplicației de management personal. Așadar, modulele incluse ar trebui să poată fi configurate în conformitate cu nevoile organizației care o achiziționează.

Posibilitate de recuperare a datelor prin backup

Întotdeauna este bine să fii pregătit în fața situațiilor neprevăzute și nedorite, cum ar fi pierderea unor date. De aceea, este important ca soluția digitală de resurse umane pe care o utilizezi să permită crearea unui backup al informațiilor introduse în sistem. În acest fel, le accesezi oricând ai nevoie de ele, fiind depozitate pe un mediu de stocare separat de cel folosit în mod obișnuit.

True HR, aplicație complexă de management personal

Un sistem complex de management personal îmbunătățește eficiența departamentului HR și a angajaților, atunci când realizează diverse operațiuni administrative. Dacă îți dorești o aplicație stabilă, intuitivă și cu 19 module distincte pentru gestionarea resurselor umane, descoperă True HR. Planifică un demo gratuit alături de specialiștii noștri, și află toate particularitățile soluției dezvoltată și inovată de UCMS by AROBS.

semnatura-echipa-UCMS