Cum te ajută un management digital al operațiunilor de HR
management digital 4

Cum te ajută un management digital al operațiunilor de HR?

Cum te ajută un management digital al operațiunilor de HR?

Lectură de 4 minute

Ultimii ani ne-au arătat de ce un management digital al operațiunilor de resurse umane este necesar pentru afacerile din diferite domenii de activitate. Productivitatea și eficiența sunt două dintre reperele importante pe care se bazează o companie performantă, care își dorește reducerea costurilor și a timpului necesar pentru procedurile administrative. Un management digital, prin care managerii și specialiștii HR pot gestiona mult mai ușor activitățile zilnice, transformă semnificativ procesele interne.

Citește și:

» Beneficiile procesului de semnare digitala în cadrul departamentului HR
»
Ce aspecte trebuie să ai în vedere la o procedura de angajare

Alege optimizarea proceselor repetitive

În prezent, există tot mai multe solutii software care pot veni în sprijinul organizației tale. Utilizarea unui management digital te va ajuta să lucrezi mai inteligent, și să îndeplinești într-un timp mult mai scurt sarcini repetitive care în trecut ar fi durat ore sau zile întregi. În loc să atribui sarcini mai multor angajați, o strategie utilă pentru îmbunătățirea productivității este să utilizezi tehnologia. Un soft resurse umane sprijină activitatea specialiștilor HR și a angajaților și optimizează considerabil timpul de lucru. Cu un management digital al operațiunilor de resurse umane, ai parte de o administrare personal mai simplificată.

Tehnologia aduce beneficii pentru întreaga echipă

management digital 2

Deoarece instrumentele digitale sunt ușor de folosit, angajații din mai multe puncte de lucru, managerii și alți profesioniști implicați economisesc mult timp. În afară de eficiență crescută pentru întreaga echipă, un management digital facilitează comunicarea interna prin instrumentele puse la dispoziție pentru a soluționa anumite cereri. Cu tehnologia potrivită, managerii și echipele lor își pot recâștiga timpul petrecut asupra unor sarcini de rutină, concentrându-se pe activități efectuate mai rapid printr-un management digital. Numărul documentelor tipărite poate fi redus semnificativ și înlocuit cu o arhivă electronică. În acest fel, sarcinile tuturor se vor desfășura mai cursiv, cu întreruperi minime.

Ce avantaje îți oferă un management digital al procedurilor de HR?

Cu ajutorul tehnologiei, ai parte de o organizare eficientizată a activităților de la locul de muncă. Procesele specifice din zona HR se pot efectua într-un ritm mai rapid, iar erorile umane sunt minimizate. Câteva din avantajele cele mai importante aduse de un management digital al operațiunilor recurente din mediul profesional sunt următoarele:

  • Constanță în finalizarea la timp a sarcinilor zilnice și a proiectelor;
  • Automatizarea anumitor proceduri prin care se câștigă timp de către angajați și manageri;
  • Reducerea timpului necesar pentru gestionarea activităților administrative și a documentelor;
  • Oferă angajaților și managerilor șansa de a se concentra și pe alte aspecte care să ajute la dezvoltarea companiei;
  • Comunicare îmbunătățită între angajați și conducerea organizației printr-un management digital al documentelor și al solicitărilor acestora (adeverință angajat);
  • Creșterea performanței individuale și colective din cadrul companiei prin folosirea unor tehnologii noi.

Cum faci trecerea la un management digital?

management digital 3

Procesul trecerii la o digitalizare a sarcinilor de lucru necesită răbdare și alocare a timpului pentru a planifica implementarea. Sunt necesari mai mulți pași pentru a trece la un management digital al operațiunilor de HR. În primul rând, ar fi bine să identifici sarcinile administrative pe care dorești să le digitalizezi.

De la recrutare, la procesul de induction onboarding, evaluarea angajaților sau alte operațiuni din domeniul resurselor umane, acestea pot beneficia de un management digital. Prin stabilirea operațiunilor care ar avea nevoie de o transformare, îți poți gestiona și prioritiza acțiunile dintr-o zi de lucru. Utilizarea unor softuri intuitive îți va lăsa mai mult timp pentru a te concentra pe dezvoltarea afacerii, astfel încât să-ți îndeplinești obiectivele mai ușor. Implementarea unui mangement digital este o decizie importantă cu beneficii pe termen lung. Atunci când este efectuată într-un mod calculat, te va ajuta să îndeplinești mai ușor cerințele clienților. 

Flexibilitate și procesare rapidă a documentelor printr-un management digital

Munca în sistem hibrid sau în format work from home a făcut necesară apariția unor schimbări majore în desfășurarea activității profesionale. Accesul în format digital la documente de interes care pot fi semnate cu o semnatura electronica, sau instruirea personalului prin cursuri online sunt facilități de mare ajutor pentru companii. Integrarea tehnologiei în procesele zilnice este decisivă pentru o organizare eficientă a tuturor departamentelor și permite soluționarea rapidă a dificultăților care pot apărea. Operațiunile de HR efectuate cu sprijinul unui magement digital ajută la economisirea unor resurse materiale, dar și a timpului ce poate fi alocat în alte direcții, și nu unor sarcini repetitive.

Efectuează un management digital al proceselor HR cu soluțiile UCMS by AROBS

Ai nevoie de un management digital pentru operațiunile de HR sau pentru a înlocui sarcinile manuale zilnice din compania ta? Descoperă soluțiile software de la UCMS by AROBS care pot crește eficiența și productivitatea managerilor și a angajaților. Programează un demo gratuit al aplicațiilor True HR și dp-Payroll, configurabile după nevoile fiecărei companii. Ele conțin câte 19 funcționalități distincte, dezvoltate și inovate pentru a fi ușor de utilizat și pentru a-ți duce businessul la următorul nivel.