Loialitatea Angatilor | Cum poți crește loialitatea față de companie
loialitatea angajatilor

Idei pentru a crește loialitatea angajatilor față de companie

Idei pentru a crește loialitatea angajatilor față de companie

Lectură de 4 minute

Pentru a avea parte de o echipă unită și închegată, loialitatea angajatilor este un aspect important spre care să-ți îndrepți atenția. Pe o piață a muncii competitivă, managerii de HR sunt în căutarea celor mai bune metode de a păstra angajații din organizație fericiți și mulțumiți de mediul din care fac parte. În primul rând, companiile care prioritizează siguranța personalului prin a le oferi posibilitatea de a lucra în sistem work from home, au șanse mari de a păstra loialitatea angajatilor. În ultimii ani, această opțiune se află printre cele mai căutate de profesioniștii din domenii care permit munca la distanta. Dacă vrei să afli mai multe despre ce poți face ca să-ți păstrezi membrii echipei în cadrul companiei, te invităm să citești mai departe acest articol.

Citește și:

» Interviul de retentie personal, o nouă tendință în lumea HR
»
Elaborează un plan de actiune pentru schimbările de pe piața muncii

Apreciază efortul depus pentru a avea parte de loialitatea angajatilor

O organizație de succes se dezvoltă și prin munca oamenilor din organigrama ei. Pentru acest lucru le poți recunoaște meritele, iar ei se vor simți împliniți și apreciați, astfel că loialitatea angajatilor va crește. Recunoștința față  de salariați se poate arăta printr-o cultură organizațională sănătoasă, prin beneficii extrasalariale importante pentru ei, sau programe de wellbeing pentru sănătatea fizică și mintală. De asemenea, poți lua în calcul programarea unor discuții periodice din care să afli cum se simt cu rolul actual și ce ar vrea să schimbe în activitatea pe care o desfășoară. Astfel de conversații contribuie la loialitatea angajatilor, deoarece ajută la identificarea atribuțiilor pe care aceștia le preferă și ajustarea responsabilităților zilnice în măsura în care este posibilă. Un angajat care se simte confortabil cu munca pe care o efectuează va avea un motiv suplimentar să fie loial față de compania din care face parte.

Planuri pentru a dezvolta cariera membrilor echipei tale

loialitatea angajatilor 2

O altă zona spre care să-ți îndrepți atenția pentru a avea parte de loialitatea angajatilor este cea a dezvoltării profesionale a acestora. Oferă-le posibilitatea de a urma cu regularitate programe de training angajati pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Alcătuirea unei echipe performante nu înseamnă doar găsirea profesioniștilor de care ai nevoie. Presupune, de asemenea, folosirea unor metode pentru păstrarea echipei motivate și pe o traiectorie profesională potrivită. Printre ele se numără învățarea continuă, care contribuie la dezvoltarea individuală și a întregii companii. Oferirea oportunității de a-și dezvolta cariera este o modalitate eficientă de a stimula loialitatea angajatilor. În plus, dacă în interiorul departamentelor există unitate de grup și întelegere, oamenii vor avea un motiv în plus rămână în companie.

Importanța unei culturi organizaționale cu care oamenii să se identifice

Valorile companiei au început să capete o importanță tot mai mare în ceea ce privește loialitatea angajatilor. Profesioniștii își doresc să lucreze pentru organizații care au principii comune cu ale lor și unde găsesc o cultură organizațională sănătoasă, care pune accent pe un echilibru între viața profesională și cea personală. De asemenea, pentru angajați poate fi important ca organizația ta să contribuie la susținerea unui mediu înconjurător sănătos sau să aibă un impact pozitiv în societate.

Oferă încredere pentru a crește loialitatea angajatilor

loialitatea angajatilor 3

O altă idee pe care o poți pune în practică este să ceri părerea membrilor din echipa ta în legătură cu o anumită strategie sau să le oferi posibilitatea de a-și testa abilitățile prin coordonarea unui proiect nou. Având suficientă încredere în echipa ta, oferindu-le mai multe responsabilități, va ajuta oamenii să se simtă mai conectați la companie și mai valorizat și apreciat. Un angajat motivat și implicat va avea mai multe șanse să rămână în compania ta și mai puțin probabil să caute o altă oportunitate.

Totodată, ia în considerare promovarea personalului pentru a crește loialitatea angajatilor. Atunci când ai o poziție deschisă în cadrul companiei, poți identifica persoană potrivită care să o ocupe chiar din rândul salariaților actuali. Pe lângă faptul că o astfel de soluție reduce costurile de angajare, iar omul respectiv cunoaște deja compania, contribuie la loialitatea angajatilor prin faptul că le recunoști eforturile și meritele, și arăți încredere față de capacitatea lor de a ocupa o funcție mai importantă.

Dacă există o bază solidă pentru ca loialitatea angajatilor față de locul lor de muncă să fie crescută, ei vor fi răspândi informația despre aspectele pozitive care au contribuit la retenția lor. Prin urmare, asta te va ajuta și la dezvoltarea unui brand de angajator solid, lucru important pe termen lung pentru a atrage profesioniștii de care ai nevoie.

Loialitatea angajatilor poate fi crescută pas cu pas

Nu este necesar să implementezi toate aceste practici deodată, ci poți începeți cu cele mai potrivite pentru tine la momentul actual. Loialitatea angajatilor se dezvoltă în timp, ei răspund treptat la schimbările pe care le observă, la un stil de abordare diferit a situațiilor întâlnite pe parcurs sau la modul de organizare al companiei. De aceea, fiecare acțiune pozitivă, fiecare procedură îmbunătățită ajută la păstrarea în organizație a oamenilor. Este importantă o analiză a situației actuale, stabilirea unui obiectiv și a strategiei prin care loialitatea angajatilor să ajungă la nivelul dorit.

semnatura-echipa-UCMS