Joburi La Distanta | Soluția pentru a ajunge la mai mulți candidați
joburi la distanta

Joburi la distanta – soluția optimă pentru a ajunge la mai mulți candidați

Joburi la distanta – soluția optimă pentru a ajunge la mai mulți candidați

În prezent, companiile care oferă joburi la distanta pornesc cu un avantaj pe piața muncii, deoarece majoritatea candidaților doresc să poată lucra de oriunde. Organizațiile competitive au înțeles această nevoie și țin cont de ea în procesul de recrutare, oferind avantajul de a lucra în sistem work from home pentru posturile în care acest lucru este posibil. Pe termen lucru, telemunca este un factor important care contribuie la retentia angajatilor, dar și la o eficiență și productivitate crescută a acestora. Dacă ne referim la strategii de recrutare, ele vor fi într-o schimbare și evoluție continuă, însă cei care oferă joburi la distanta vor fi mereu de interes pentru candidați.

Citește și:

» Cum a evoluat munca în format hibrid în ultimii doi ani
»
Valorile companiei, tot mai importante pentru angajați

Pandemia a schimbat pentru totdeauna modul în care este percepută munca remote, devenind o necesitate pentru mulți dintre angajați. Ceea ce a însemnat în trecut un beneficiu nu foarte răspândit, este acum o așteptare. Companiile care doresc să concureze pentru cei mai căutați profesioniști vor trebui să ofere joburi la distanta, acesta fiind un criteriu esențial în prezent. Prin deschiderea poziției pentru oricare persoană, indiferent de domiciliul acesteia, poți găsi cel mai potrivit om pentru ocuparea ei, nu doar cel mai potrivit care locuiește în același oraș în care este situat sediul companiei. De aceea, a oferi joburi la distanta are o însemnătate tot mai mare și contribuie la dezvoltarea companiilor cu rapiditate.

Munca la distanta în anul 2021 – date și statistici

Potrivit raportului celor de la Owl Labs, în care a fost analizată situația de joburi la distanta în anul 2021, 90% dintre cei 2.050 de angajați participanți la sondaj au spus că productivitatea muncii lor a fost similară sau mai mare cu perioada în care lucrau de la birou. De asemenea, 74% dintre aceștia au menționat faptul că după pandemie, munca de acasă este mai bună pentru sănătatea lor mintală. Totodată, 84% dintre respondenți au declarat că menținerea acestui sistem și după pandemie, de joburi la distanta, i-ar face mai fericiți și chiar ar accepta o reducere de salariu pentru a putea continua să lucreze în acest fel.

joburi la distanta 2

În completarea cercetării celor la Owl Labs, vine sondajul de la începutul anului 2022 al companiei Ergotron în care au fost chestionați 1000 de angajați. Studiul a dezvăluit că pe măsură ce angajații s-au obișnuit cu munca în sistem hibrid și mediul de lucru remote, ei au experimentat beneficii pentru starea lor fizică și mintală. Prin urmare, creșterea de joburi la distanta aduce numeroase avantaje pentru oamenii din organizație, devenind totodată mai eficienți și mai productivi într-un mediu de lucru pe care îl preferă, și prin care își pot gestiona mai bine și viața personală.

Prioritizarea nevoilor profesionale și un stil de viață de mai bun

Având la dispoziție deja doi ani pentru a reflecta asupra a ceea ce își doresc și ce e potrivit pentru ei, oamenii au realizat că nu vor să se întoarcă la locuri de muncă unde nu se simt împliniți. Totodată, le place flexibilitatea și ceea ce aduce după sine munca de acasă. Un studiu al celor de la Ladders publicat în octombrie 2021, arată că numărul de joburi la distanta bine plătite a crescut de la 4% în ultimele luni din 2019 la aproximativ 15% la jumătatea anului 2021. Posibilitatea de a lucra de oriunde a devenit un criteriu esențial pentru specialiștii care utilizează tehnologia și informațiile pentru a munci.

Beneficii pentru mediul înconjurător

Când vorbim de joburi la distanta, ele ajută mediul înconjurător prin faptul că angajații nu sunt nevoiți să se deplaseze la locul de muncă cu mașina personală sau cu un mijloc de transport în comun, astfel că poluarea se reduce. De asemenea, oamenii câștigă timp prețios pe care l-ar pierde în trafic și, de asemenea,pot economisi bani pe care i-ar cheltui pe transport.

joburi la distanta 3

Prin urmare, sunt mai odihniți, își pot gestiona mai bine timpul și au impact pozitiv asupra planetei. De aceea, cei care pun mare preț pe aceste aspecte vor căuta joburi la distanta, fiind cel mai potrivit mod de lucru pentru ei. Dacă tu oferi această posibilitate, cel mai probabil te vei afla printre primele preferințele ale candidaților care sunt în căutatarea unor joburi la distanta.

Managementul forței de muncă de la distanță

Gestionarea unui sistem în care angajații au parte de joburi la distanta poate fi dificilă pentru unele organizații, însă prin folosirea tehnologiei potrivite și având parte de angajați responsabili, se poate dovedi a fi un proces mai ușor decât pare. Majoritatea candidaților se așteaptă în prezent ca mediul profesional să se desfășoare prin joburi la distanta preponderente. Potrivit celor de la Buffer, 99% dintre angajații care lucrează în prezent de la distanță și-ar dori să lucreze la fel, cel puțin pentru o parte din timp, pentru restul carierei.

joburi la distanta 4

Evoluția mediului de afaceri vine odată cu adaptarea la noile cerințe de piața muncii, iar ultimii doi ani ne-au demonstrat asta. În ceea ce privește modalitatea de lucru, un aspect foarte important este că profesioniștii își doresc joburi la distanta, fapt care va rămâne valabil pentru mult timp de acum înainte sau pentru totdeauna.

Companiile care înțeleg tendințele și asimilează ce e mai potrivit pentru ele în felul în care se organizează și își desfășoară activitatea, vor continua să fie prospere și printre cele mai performante din domeniul lor.

Administrarea resursei umane în mod eficient cu True Work From Home

Ai parte în prezent în compania ta de o echipă care muncește în sistem remote sau hibrid, ori oferi joburi la distanta? Folosește un soft intuitiv de la UCMS by AROBS pentru a gestiona programul angajaților și locul de unde muncesc. Cu True Work From Home, modulul integrat în True HR, un soft resurse umane complex, ai parte de o organizare eficientă a personalului. Prin utilizarea acestei funcționalități, angajații își pot planifica în avans programul în funcție și de locația colegilor din echipă. Cererile de telemuncă se completează din Portalul Angajatului, fiind aprobate direct dacă cererile de validare sunt îndeplinite. Solicită un demo gratuit pentru a vedea mai bine cum îți pot fi de folos soluțiile software dezvoltate de UCMS by AROBS, configurabile după nevoile companiei tale.

semnatura-echipa-UCMS