Joburi la distanta, soluția prin care ajungi la mai mulți candidați
joburi la distanta 5

Joburi la distanta, o soluție prin care poți ajunge la mai mulți candidați

Joburi la distanta, o soluție prin care poți ajunge la mai mulți candidați

Lectură de 4 minute

De o perioadă de timp, mulți dintre cei activi în câmpul muncii își doresc să aibă joburi la distanta, pentru a-și împărți mai bine timpul între activitatea profesională și viața personală. Multe organizații au înțeles această nevoie și țin cont de ea în procesul de recrutare, oferind candidaților posibilitatea de a lucra în sistem work from home pentru posturile de tip white collar. Pe termen lucru, telemunca este un factor important care contribuie la retentia angajatilor, dar și la cresterea productivitatii muncii. Dacă ne referim la strategii de recrutare, ele vor fi într-o schimbare și evoluție continuă, însă joburile la distanta vor rămâne mereu de interes pentru candidați.

Citește și:

» Cât de important este să oferi un program flexibil angajaților?
»
Valorile companiei, tot mai importante pentru angajați

Oferă joburi la distanta pentru a-ți crește aria de selecție

Pandemia a schimbat pentru totdeauna modul în care este percepută munca remote, devenind o necesitate pentru mulți dintre angajați. Ceea ce a însemnat în trecut un beneficiu nu foarte răspândit, este acum o așteptare. Dacă dorești să atragi cei mai căutați profesioniști în compania ta, trebuie să iei în considerare faptul că aceștia optează în general pentru joburi la distanta, acest fiind un criteriu esențial, în prezent.

Prin deschiderea poziției pentru oricare persoană, indiferent de domiciliu acesteia, poți găsi cel mai potrivit om pentru ocuparea ei, nu doar cel mai potrivit care locuiește în același oraș în care este situat sediul companiei. De aceea, este tot mai important să oferi joburi la distanta, fiind crucial pentru dezvoltarea organizationala pe termen lung.

Ce spun statisticile despre munca la distanta?

Conform unui studiu prezentat de Forbes, 12.7% dintre angajații full-time lucrează de acasă în anul 2023, în timp ce 28.2% își desfășoară activitatea în sistem hibrid. Mai mult, s-au realizat cercetări asupra eficienței și a productivității salariaților care au joburi la distanta. Potrivit raportului celor de la Owl Labs, în care a fost analizată situația angajaților remote în anul 2021, 90% dintre cei 2.050 de participanți la sondaj au spus că productivitatea muncii lor a fost similară sau mai mare cu perioada în care lucrau de la birou. De asemenea, 74% dintre aceștia au menționat faptul că după pandemie, munca de acasă le îmbunătățește sănătatea mintală.

joburi la distanta 2

În completarea cercetării celor la Owl Labs, vine sondajul de la începutul anului 2022 al companiei Ergotron în care au fost chestionați 1000 de angajați. Studiul a dezvăluit că pe măsură ce angajații s-au obișnuit cu munca în sistem hibridși cu mediul de lucru remote, ei au experimentat beneficii pentru starea lor fizică și mintală.

Prin urmare, creșterea de joburi la distanta aduce numeroase avantaje pentru oamenii din organizație, devenind totodată mai eficienți și mai productivi într-un mediu de lucru pe care îl preferă, și în care au un echilibru intre viata profesionala si personala. Potrivit celor de la Buffer, 99% dintre angajații care lucrează în prezent de la distanță și-ar dori să lucreze la fel, cel puțin pentru o parte din timp, pentru restul carierei.

Stil de viață mai bun pentru angajați

După mai mulți ani în care au putut reflecta asupra sistemului potrivit pentru ei, oamenii au realizat că nu vor să se întoarcă la locuri de muncă unde nu se simt împliniți. Totodată, le place flexibilitatea și ceea ce aduce după sine munca de acasă. Un studiu al celor de la Ladders publicat în octombrie 2021, arată că numărul de joburi la distanta bine plătite a crescut de la 4% în ultimele luni din 2019 la aproximativ 15% la jumătatea anului 2021. Posibilitatea de a lucra de oriunde a devenit un criteriu esențial pentru specialiștii care utilizează tehnologia și informațiile pentru a munci.

Beneficiile aduse mediului înconjurător de joburi la distanta

joburi la distanta 3

Când vorbim de joburi la distanta, ele au o contribuție pozitivă și asupra mediului înconjurător. Angajații care muncesc remote nu sunt nevoiți să se deplaseze la locul de muncă cu mașina personală sau cu un mijloc de transport în comun, astfel că poluarea se reduce. De asemenea, ei câștigă timp prețios pe care l-ar pierde în trafic și, de asemenea, pot economisi bani pe care i-ar cheltui pe transport.

Prin urmare, sunt mai odihniți, își pot gestiona mai bine timpul și au un impact pozitiv asupra planetei. Cei interesați de aceste aspecte vor căuta joburi la distanta, fiind cel mai potrivit mod de lucru pentru ei. Dacă oferi această posibilitate, cel mai probabil te vei afla printre primele preferințele ale candidaților care sunt în căutarea unor joburi la distanta.

Cum efectuezi managementul personalului în această situație?

Gestionarea unui sistem în care angajații au parte de joburi la distanta poate fi dificilă pentru unele organizații, însă prin implementarea tehnologiei potrivite și având parte de angajați responsabili, procesul este mai ușor decât pare. Evoluția mediului de afaceri vine odată cu adaptarea la noile cerințe de piața muncii, iar ultimii ani ne-au arătat acest lucru.

joburi la distanta 4

În ceea ce privește modalitatea de lucru, candidații continuă să își dorească joburi la distanta. Dacă înțelegi tendințele și le integrezi într-un mod potrivit în sistemele din organizația ta, vei reuși să atragi mai ușor candidații potriviți.

Administrează eficient resursa umană cu True Work From Home

Ai parte în prezent în compania ta de o echipă care muncește în sistem remote sau hibrid, ori oferi joburi la distanta? Alege implementarea unui soft intuitiv de la UCMS by AROBS pentru a gestiona programul angajaților și locul de unde muncesc. Cu True Work From Home, modulul integrat în True HR, un soft resurse umane complex, ai parte de o organizare eficientă a personalului.

Prin utilizarea acestei funcționalități, angajații își pot planifica în avans programul în funcție și de locația colegilor din echipă. Cererile de telemuncă se completează din Portalul Angajatului, fiind aprobate direct dacă cererile de validare sunt îndeplinite. Programează o sesiune demo gratuită alături de specialiștii UCMS by AROBS, pentru a descoperi în detaliu cum te ajută True Work From Home, dar și alte funcționalități din True HR.