Ce joburi se caută în perioada pandemiei? « True HR
joburi

Ce joburi se caută în perioada pandemiei?

Ce joburi se caută în perioada pandemiei?

Lectură de 3 minute

Care sunt domeniile de activitate în care poți găsi joburi în acestă perioadă? Din primăvara acestui an ne confruntăm cu o situație provocatoare. Pandemia a afectat puternic o serie de companii, mulți dintre angajați fiind nevoiți să se reprofileze.

Deși odată cu instalarea stării de alertă multe dintre companii și-au reînceput activitatea, luând în calcul și procesul de recrutare pentru reîntregirea echipei, viitorul, totuși este incert. De aceea, dacă ești în căutarea unui loc de muncă, alege o industrie care îți poate oferi siguranța pe termen lung, indiferent de context.

Care este cea mai afectată industrie?

HoReCa este o industrie de proporții ample. Drept urmare numărul angajaților din acest domeniu este ridicat. Instabilitatea actuală a determinat scăderi salariale, fiind o măsură de supraviețuire necesară. Cu atât mai mult cu cât, odată restricționat accesul, volumul încasărilor a scăzut. Din acest motiv, multe joburi din această industrie au fost desființate.

În ce domenii de activitate poți găsi joburi pe perioada pandemiei?

Criza actuală reprezintă depotrivă un avantaj și un dezavantaj. Există companii care au fost nevoite să își restrângă activitatea. În același timp, pentru unele industrii aceasta a adus un real avantaj. Iată ce domenii sunt de interes în contextul actual, care pot veni cu o oarecare stabilitate.

IT – programare și dezvoltare software

Unul dintre cele mai bine cotate pe piață, IT-ul este în continuă dezvoltare. Tehnologia fiind baza și viitorul pentru multe companii, activitatea acestora este tot mai intensă. Cu precădere departamentul de programare și dezvoltare software. De ce? Pentru că majoritatea acțiunilor se automatizează și se mută în formatul electronic. Domeniile pe care aceasta se aplică sunt nelimitate. Majoritatea firmelor utilizează cel puțin un program electronic. Chiar dacă nu ești un om tehnic, firmele de IT sunt în căutare de personal pentru joburi variate.

Marketing online

Sigur și eficient, mediul online reprezintă cel mai bun loc de prestare a unor servicii. Prin intermediul acestuia, poți lucra din orice loc. Faptul că a prins tot mai mult contur în această perioadă se datorează și avansului tehnologic, alături de context. Majoritatea companiilor investesc acum în marketing online și sunt în căutare de specialiști. Vrei un astfel de loc de muncă? Fii pe fază!

Domeniul Medical și Farmaceutic

Domeniul medical nu își încetează niciodată activitatea, fiind o ramură vitală, mai ales în contextul răspândirii pandemiei. Cadrele medicale, asitenții, infiermierii sunt, într-adevăr, cei mai expuși. Însă nu sunt amenințați de pierderea locului de muncă, indiferent cum vor evolua lucrurile. Iar dacă nu ai o pregătire de specialitate, poți alege joburi de administrare.

Telecomunicații și Retail

Un domeniu la fel de activ, telecomunicațiile reprezintă stabilitate profesională. Ramurile acestei industrii pun la dispoziție o gamă variată de joburi. Industria de retail, de asemenea se bucură de o lărgire a activității. Acest lucru se datorează și mediului online.

Știm că incertitudinea contextului social ne afectează pe toți. Dar poți opta pentru varianta cea mai potrivită pentru tine în alegerea unui loc de muncă. În acest mod nu te vei lăsa afectat pe plan profesional. Alege domeniile care au un avantaj din aceasta. Însă, continuă să fii responsabil!

Surse: cariera.ejobs.ro, romania.europalibera.org, zf.ro, economica.net, playtech.ro, startupcafe.ro, incont.stirileprotv.ro, romania.europalibera.org

semnatura