Joburi Flexibile | Companiile care oferă joburi flexibile, în topul candidaților
joburi flexibile

Companiile care oferă joburi flexibile, în topul preferințelor candidaților

Companiile care oferă joburi flexibile, în topul preferințelor candidaților

O mare parte dintre angajații de la nivel global își doresc joburi flexibile, care să le aducă o libertate mai mare și o mai bună organizare a timpului. Pandemia a făcut ca oamenii să-și regândească prioritățile atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Pentru a rămâne în atenția candidaților, majoritatea companiilor oferă în continuare joburi flexibile, acum când se discută tot mai mult despre revenirea la munca la birou.

Schimbarea modului în care lucrăm este în continuare o provocare pentru mulți lideri. Trecerea către joburi flexibile se anunță a fi permanentă, după ce oamenii s-au obișnuit să muncească astfel. Cu o tranziție potrivită la munca în format hibrid, implementarea sa pe termen lung va crește productivitatea, va stimula un echilibru mai bun între viața profesională și viața personală și va contribui totodată și la creșterea ratei de retenție în companie.

Citește și:

» Promovarea angajatilor actuali, o strategie de recrutare tot mai răspândită
» Cum contribuie flexibilitatea la productivitatea muncii

Joburi flexibile, printre prioritățile angajaților

Salariații din întreaga lume s-au obșinuit cu munca remote, iar cei mai mulți dintre ei nu sunt dispuși să renunțe la acest beneficiu. „Oamenii nu se vor întoarce la modalitatea de muncă din trecut. Flexibilitatea este noua normalitate și o așteptare din partea angajaților – acest trend va continua să crească în lunile următoare”, a spus Kristin Kelley, chief marketing officer la compania CareerBuilder, într-o declarație din luna martie a acestui an.

joburi flexibile 2

Având parte de joburi flexibile, în care nu sunt condiționați de prezența la birou sau de un program fix de lucru, oamenii se pot îngriji mai mult de aspecte din viața personală, ceea ce a devenit o preocupare tot mai mare în ultimii ani. Prin urmare, companiile care au în ofertă joburi flexibile, vor avea o bază mai mare de selecție, fiind printre organizațiile preferate de candidații de piața de recrutare.

Oportunitățile de joburi flexibile pot duce la oportunități de carieră

Cererea continuă de locuri de munca la distanta sau în format hibrid vine și din partea angajaților din industriile de servicii, care renunță la locul de muncă în căutarea unor salarii mai mari, beneficii extrasalariale utile și a unui program flexibil de lucru. Conform celor de la CareerBuilder, pozițiile de support clienți, asistent administrativ și reprezentant de vânzări sunt unele dintre cele mai solicitate joburi flexibile de către candidați în ultima perioadă. Același studiu a arătat că locurile de muncă care le permit angajaților să lucreze de acasă, full-time sau part-time, au înregistrat de șapte ori mai multe cereri în luna februarie, față de cele care necesită prezența fizică la locul de muncă.

Profesioniștii preferă să aibă la dispoziție joburi flexibile

Ultimii doi ani ne-au arătat că majoritatea oamenilor preferă să demisioneze dacă nu li se oferă joburi flexibile. Ei preferă să renunțe la un loc de muncă decât să facă zilnic drumul până la birou, în condiițile în care nu se simt în siguranță și ar pierde mult timp în fiecare zi.

joburi flexibile 3

Un sondaj din luna martie efectuat de Morning Consult, efectuat pe un eșantion de 400 de angajați, a arătat faptul că aproape 50% dintre aceștia ar lua în considerare să-și părăsească locul de muncă dacă angajatorul lor le-ar cere să vină la birou înainte de a se simți în siguranță să facă acest lucru, în contextul pandemiei. Astfel, companiile care oferă joburi flexibile vor avea un avantaj în fața celor care preferă sistemul clasic de desfășurare a activității profesionale.

Află nevoile actuale ale candidaților

Pentru a atrage oamenii potriviți în companie, dar și pentru a-i păstra, organizațiile își pot concentra atenția și pe oferta de joburi flexibile, dar și pe un management bine structurat. Comunicarea interna este un alt aspect esențial în ceea ce privește menținerea angajaților mulțumiți cu mediul profesional. De exemplu,interviul de retentie personal este o bună oportunitate de a afla ce poți îmbunătăți din perspectiva angajatului.

În 2022, companiile trebuie să prioritizeze dezvoltarea carierei oamenilor din orgranigrama prin programe de training angajati, să ofere joburi flexibile și un mod de lucru hibrid. De asemenea, vor fi tot mai importante programele de wellbeing, precum și posibilitatea unui echilibru mai bun între viața profesională și cea privată.

joburi flexibile 3

True Work From Home, soluția pentru a gestiona programul angajaților cu joburi flexibile

Cu un instrument digital intuitiv, poți efectua o administrare personal eficientă pentru o organizare internă cât mai bună. Modulul True Work From Home, din aplicația True HR, un soft resurse umane configurabil, îți permite gestionarea personalului care lucrează de acasă sau în sistem hibrid. Angajații își pot planifica în avans programul de lucru ținând cont și de locația colegilor din echipă. Cererile de telemuncă se completează direct în aplicație și sunt aprobate automat dacă sunt îndeplinite condițiile de validare. În acest mod, ai parte de un pontaj corect al angajaților chiar și atunci când există joburi flexibile în compania ta. Totodată, poți vedea situația în timp real pe o anumită unitate, dacă există mai multe puncte de lucru.

Vrei să afli mai multe despre funcționalitatea True Work Home și cum îți poate fi de folos? Programează un demo gratuit cu specialiștii UCMS by AROBS, iar ei îți vor prezenta în detaliu particularitățile aplicației de resurse umane. Alege dezvoltarea organizației cu tehnologia potrivită pentru nevoile tale!

semnatura-echipa-UCMS