Interviu Dora Daniluc
De vorbă cu Dora Daniluc
Dora Daniluc, Support Consultant – „Rolul pe care îl am este unul foarte foarte dinamic.”
Cum te-ai descrie pentru cineva pe care îl întâlnești pentru prima dată?
Răspunsul ar fi depinde. Dacă ar fi să mă gândesc la cum m-ar descrie cineva pe care îl întâlnesc pentru prima dată, cred că m-ar vedea mai degrabă ca o persoană liniștită, ușor timidă, mai degrabă rezervată. Asta pentru că îmi place să îmi aloc timpul necesar să analizez oamenii cu care intru în contact, să-i descopăr puțin câte puțin, pentru a vedea dacă rezonăm sau nu.
Pe de altă parte, cu persoanele cu care mă simt deja confortabilă sunt o persoană veselă, glumeață, deschisă, pozitivă și cu zâmbetul pe buze.
Îmi păstrez însă partea analitică atât acasă, cât și la birou. Sunt genul de persoană care își analizează vorbele înainte de a le rosti. Rareori mi se întâmplă să arunc vorbe în grabă sau la nervi.
Despre mine mai pot spune că-mi plac activitățile în natură, dar și să-mi petrec serile cu soțul și cu prietenii la un board game sau o poveste. Țin mult la prieteniile mele, de aceea îmi prioritizez ieșirile cu prietenii, momentele de socializare și de conectare.
De curând mi-am descoperit și o pasiune pentru tenis, astfel că această activitate nu lipsește din programul meu săptămânal. De când joc tenis, mi-am dat seama că sportul contribuie nu doar la bunăstarea fizică și cea mentală, ci m-a ajutat să-mi găsesc și spiritul competitiv. Și-aici mă refer la competiția mea cu mine. M-a ajutat să ies din zona de confort, să-mi dau seama că vreau mai mult de la mine și de la timpul meu, să caut să mă dezvolt continuu.
Care sunt acele cuvinte care te caracterizează?
Liniștită, bun ascultător, analitică, glumeață, pozitivă și cu zâmbetul pe buze.
Descrie-ne pe scurt rolul tău actual.
Rolul pe care îl dețin în momentul de față în UCMS by AROBS este cel de Support Consultant. Este un rol provocator și foarte complex. Pe lângă faptul că noi consultanții suntem în contact direct cu clienții, reprezentăm și liantul dintre clienți și programatorii care livrează dezvoltările în aplicație. Astfel, se întâmplă ca de foarte multe ori, o simplă configurare cerută de un client după promulgarea unei legi, noi consultanții, să trebuiască să o trecem prin toată aplicația pentru a ne asigura că totul funcționează bine atât în aplicație, dar și să fie în conformitate cu legislația.
Ca și activități zilnice aș aminti faptul că, împreună cu echipa din care fac parte:
– Ajutăm și sprijinim clienții în tot ce ține de aplicația de calcul de salarii dp-Payroll, cum ar fi: rezolvarea erorilor întâmpinate, dezvoltarea unor configurări specifice pentru calcul, dezvoltări în aplicație.
– Actualizăm constant aplicația cu ultimele modificări legislative apărute, astfel ne documentăm în permanență cu tot ce se întâmplă din punct de vedere legislativ.
– Pregătim documentația necesară unei noi dezvoltări pentru a o transmite colegilor din departamentul de Dezvoltare a aplicației dp-Payroll. Pentru această sarcină, e important să avem o comunicare foarte bună cu clienții, pentru ca noi să-nțelegem nevoia, ca la rândul nostru să transmitem informațiile corecte și complete către programatori și tester.
Cred că aș mai puncta că rolul pe care-l am este unul foarte foarte dinamic. În unele zile există foarte multe cereri pe support și astfel, sunt solicitată mai mult, iar în alte zile se poate să îmi ocup întregul program cu o singură eroare la care trebuie să găsesc o rezolvare.
Pe scurt, aș spune că în Support nu există două zile la fel.
Povestește-ne câte ceva despre parcursul tău profesional.
Mi-am început cariera la 23 de ani la o firmă de BPO din Târgu Mureș în domeniul financiar-contabil. În cadrul companiei am avut un dublu rol, mai exact aveam și îndatoriri de contabil, cât și îndatoriri pe partea de administrare de personal și salarizare pentru diverși clienți. Primul loc de muncă mi-a servit foarte mult. Acolo am învățat cum să gestionez diferite tipologii de clienți, am înțeles importanța livrării task-urilor la timp și multe alte deprinderi pe care le-am luat cu mine și în job-urile următoare. Totuși, cel mai util lucru a fost faptul că m-a ajutat să-mi dau seama că îmi doresc să am o slujbă dinamică, prin care să fiu provocată să găsesc soluții, să încerc lucruri noi și să mă adaptez ușor.
După doi ani am decis că e momentul pentru o schimbare și m-am reîntors în orașul meu de suflet, Cluj-Napoca, oraș unde mi-am terminat și studiile. Aici m-am angajat ca și specialist salarizare la o firma de transport care gestiona salariile pentru circa 3000 de angajați. A fost un mediu de muncă cu multe provocări și cu la fel de multe învățături. Totuși, după o perioadă de aproximativ un an am simțit din nou nevoia de schimbare.
Și-așa m-a prins începutul pandemiei cu zeci de CV-uri trimise și multe multe participări la interviuri. Cred că-au fost peste 30 de interviuri la care-am participat. Și așa am aplicat și la UCMS by AROBS.
Interviul de la UCMS a fost printre ultimele interviuri la care am participat. Deja moralul nu mai îmi era tocmai sus, energia era și ea pe ducă. Știu că a fost un interviu unde nu m-am pregătit foarte tare, unde am fost eu, Dora, naturală și autentică. Și se pare că a funcționat cel mai bine.
Așa am ajuns în poziția de Support Consultant la aplicația dp-Payroll. Și mă bucur că am ajuns aici pentru că este o poziție care nu doar că mi se potrivește ci îmi și place foarte mult. Asta pentru că am ocazia să socializez în fiecare zi cu multe persoane, sunt mereu provocată să găsesc soluții și mediul de lucru este foarte plăcut.
Cum arată o zi din viața unui Support Consultant?
Răspunsul meu pe scurt ar fi… nicio zi la fel (râde).
De obicei îmi încep dimineața cu cafeluța și e-mailul. (râde) În funcție dacă merg la birou sau dacă lucrez de acasă, am programe diferite. Pentru că în zilele în care lucrez de acasă mă trezesc mai târziu (8:45), pentru că n-am nevoie de prea mult timp, doar cât să am timp să-mi hrănesc pisicile, să-mi fac o cafea și să m-aranjez puțin.
În ceea ce privește activitățile de la job, există doar câteva lucruri constante, cum ar fi ședința zilnică cu echipa, în care discutăm statusuri de proiecte, distribuim task-uri, analizăm situații în care suntem blocate etc. În rest, activitățile variază în funcție de zile, perioada din lună, modificările legislative șamd.
Pot spune că majoritatea zilei îmi ocup timpul cu rezolvarea situațiilor pe care un utilizator le întâmpină în aplicație, diferite configurări specifice calculului salarial, multe discuții telefonice sau call-uri cu colegii și clienții privind anumite dezvoltări, precum un fișier de plăți salarii/taxe, note contabile, rapoarte și multe altele. Sintetizând cele de mai sus aș putea spune ca una dintre calitățile unui consultant este multitasking-ul.
Cum arată echipa din care faci parte? Ce nu trebuie să îi lipsească unei echipe pentru a funcționa cât mai bine din perspectiva ta?
Echipa din care fac parte este formată din 5 consultanți, un tester și 4 programatori. Consider că un atuu al echipei este faptul că facem parte din generații diferite, cu experiențe diferite. Cred că acest aspect ne ajută să ne completăm unii pe ceilalți.
Iar în ceea ce privește ce nu trebuie să îi lipsească unei echipe pentru a funcționa cât mai bine, aș spune: o comunicare bună, deschidere și să știi că te poți baza unii pe ceilalți.
Și cred că aspectele acestea se reflectă foarte bine la noi în echipă. Comunicăm bine, suntem deschiși, ne înțelegem unii pe ceilalți…că până la urmă toți suntem oameni, cu probleme de viață, cu personalități diferite.
Și e important să-l poți accepta pe cel de lângă tine și să nu iei lucrurile personal când apar și tensiuni.
Pentru că toți avem perioade tensionate, suntem stresați uneori…Pentru mine e destul de ușor să-mi delimitez foarte bine, jobul și viața personală. Nu pun lucrurile la suflet și înțeleg că uneori tensiunile îl copleșesc pe celălalt și de aceea nu mă supăr…prea des.
Dincolo de birou și business. Cum arată timpul liber pentru tine? Cum arată ziua ta de sâmbătă comparativ cu cea de marți?
Timpul liber mă surprinde în tot felul de activități. În multe zile din săptămână, după job, merg la tenis, sau fac sport acasă sau la sală. Iar în rest, împreună cu soțul meu ieșim destul de des, fie în natură, fie cu prietenii, fie la film sau doar la o plimbare în oraș. Nu ne place să ne petrecem timpul în casă. Facem cât mai multe lucruri, să ne bucurăm de viață.
Mai ales după pandemie, ne-am dat seama cât de mult ne-au lipsit activitățile, ne plafonasem foarte mult, iar anul acesta simt că ne-am bucurat cu adevărat de ce ne oferă viața.
În plus, îmi place să învăț constant. Pe lângă faptul că mă bucur de timpul liber, o parte din el mi-l dedic și studiului. Aleg cursuri care mă ajută în activitatea curentă, cât și cursuri care să mă ajute să aprofundez partea de IT…cred că pe viitor m-aș vedea să lucrez în direcția asta.
Ce carte am găsi la tine pe noptieră?
În prezent ați găsi 2. Una e în curs de finalizare…Pacienta tăcută, un thriller psihologic. După ce o termin pe aceasta îmi doresc să încep Oameni Anxioși de la Fredrik Backman, pentru că a fost o carte fooarte recomandată … și-n online, cât și de către alți colegi.
Care e un motto după care te ghidezi în viață?
„Life begins at the end of your comfort zone”
Simt că în ultima perioadă mi-am deschis mai tare apetitul spre experiențe noi și accept să ies din zona de confort mai ușor. În trecut mă limitam destul de mult la lucrurile cunoscute, mi-era teamă când trebuia să încerc ceva nou, mă gândeam și mă răzgândeam de multe ori până să încep ceva.
De vreo doi ani am început însă să văd altfel lucrurile. Am încercat și experiența de concert de una singură, am vizitat locuri singură și mi-am dat seama că dacă nu mă limitez eu, lucrurile mă pot surprinde plăcut. Și odată cu astfel de experiențe, mi-am dat șansa să mă cunosc mai bine și să-mi creez o viață de care să mă bucur cu adevărat.
Ce culoare te reprezintă?
Verde – îmi place mereu să fiu conectată cu natură, iubesc viața și toate lucrurile minunate pe care această mi le oferă, așa că mă înconjor cu lucruri verzi care să mi-amintească acest lucru. În materie de haine, cred că mă reprezintă culoarea roz, majoritatea hainelor mele sunt în nuanțe rozalii.