Importanta Digitalizarii | Procedurile interne din companii, digitalizate
importanta digitalizarii

Importanta digitalizarii procedurilor interne din companii

Importanta digitalizarii procedurilor interne din companii

Lectură de 4 minute

Schimbările survenite în mediul profesional de-a lungul ultimilor ani au făcut ca importanta digitalizarii să fie una tot mai ridicată. Pentru ca angajații să-și desfășoare activitatea cu ușurință indiferent de locația în care se află, companiile au ales digitalizarea proceselor administrative. Operațiunea le permite angajaților să-și îndeplinească responsabilitățile zilnice la orice oră și din orice locație în care se află. În acest fel, munca în format work from home sau în sistem hibrid a devenit mai ușor de realizat.

Citește și:

» Sporește productivitatea angajatilor cu ajutorul soluțiilor digitale
» Cum se poate menține o colaborare eficienta între angajați în perioada WFH

Pe măsură ce tot mai mulți angajați caută oportunități care să includă munca remote, a devenit foarte important pentru organizații să implementeze un soft resurse umane ca parte a strategiei lor de transformare digitală. Importanta digitalizarii se îndreaptă și înspre creșterea satisfacției și a implicării angajaților, prin faptul că au acces ușor la informații necesare lor în orice moment, ceea ce le ușurează considerabil activitatea.

Caracteristicile unui mediu de lucru digitalizat

Digitalizarea business-urilor din diverse domenii de activitate, mai ales a celor cu o organigrama complexă, poate fi considerată o evoluție firească. Pentru a răspunde unui ritm de lucru intens și a situațiilor care au nevoie de o rezolvare rapidă, trebuie luată în considerare importanta digitalizarii. O companie care și-a transformat operațiunile interne are parte de aplicații pentru administrare personal si salarizare, pontaj, recrutare, training angajati și multe altele.

Procedurile interne tehnologizate ajută la centralizarea tuturor datelor importante despre angajați și companie, fiind un factor esențial pentru eficientizarea activității profesionale. Conform unei cercetări efectuate de CMS Wire, 95% dintre organizațiile din întreaga lume aprobă importanta digitalizarii locului de muncă, însă doar 38% dintre companii au făcut efectiv trecerea spre digitalizare.

Nivel ridicat de productivitate și de retenție

Companiile acordă importanta digitalizarii și pentru că acestea contribuie semnificativ pe partea de retentie personal. Utilizarea unor sisteme intuitive la locul de muncă ajută la creșterea ratei de retenție din organizații. Un studiu efectuat de Deloitte arată că atunci când implicarea angajaților crește, stimulați fiind de un mediu de lucru digital, retenția lor crește cu până la 78%:

importanta digitalizarii 2

Activitatea zilnică devine mai ușor de efectuat iar productivitatea muncii este la un nivel ridicat cu ajutorul unor softuri pentru operațiunile administrative. Într-un sondaj al celor de la CoSo Cloud, 77 % dintre angajații care muncesc remote au spus că nivelul lor de productivitate a crescut datorită digitalizării proceselor, care le eficientizează sarcinile zilnice. Managementul documentelor se simplifică, iar solicitările clienților pot fi rezolvate mult mai rapid.

De aceea, o transformare digitală are, de asemenea, potențialul de a îmbunătăți loialitatea clienților, de a te ajuta să fii mai competitiv și să-ți extinzi activitatea. De asemenea, crește eficiența și oferă acces la date în timp real, pentru a lua decizii importante mai ușor și în timp util.

Importanta digitalizarii pentru zona creativă a angajaților

Uneori, poate fi dificil pentru angajați să fie creativi sau să vină cu idei inovative, în special când sunt încărcați cu proceduri birocratice și administrative. Prin urmare, importanta digitalizarii companiilor are efecte și în această privință, deoarece le permite oamenilor să efectueze diverse operațiuni mult mai rapid. Astfel, le eliberează timp prețios pe care îl pot folosi pentru a fi creativi și pentru a elabora diverse strategii de dezvoltare a companiei.

Reducerea costurilor

Implementarea unor instrumente digitale pentru procedurile interne din companii reduce semnificativ costurile organizațiilor pe termen lung. Documentele pot fi stocate în format electronic și pot fi accesate cu ușurință, astfel se reduc costurile cu materialele consumabile și nu mai este nevoie de un spațiu de mari dimensiuni pentru arhivarea acestor documente. Resursele materiale economisite astfel, pot fi investite în alte segmente ale companiei sau în dezvoltarea echipei, pentru îndeplinirea mai ușoară a obiectivelor strategice.

Importanta digitalizarii pentru securitatea datelor

Securitatea datelor din companii poate fi uneori amenințată, motiv pentru care protejarea lor cu sisteme performante este esențială. Un program de gestionare resurse umane contribuie la o securitate sporită a informațiilor despre angajați și a altor date importante dintr-o companie, pentru ca acestea să poată fi accesate doar de către cei cărora le sunt destinate.

Promovarea unui mod de lucru echilibrat

importanta digitalizarii 3

Platformele digitale la locul de muncă oferă un mediu care să promoveze zona de wellbeing și un echilibru sănătos între viața profesională și viața privată, prin reducerea stresului angajaților și scurtarea timpului de lucru pentru diverse operațiuni. De aceea, putem spune că digitalizarea contribuie într-o mare măsură și în ceea ce privește bunăstarea membrilor echipei tale.

Importanta digitalizarii este esențială pentru companii, deoarece are impact asupra modului în care angajații muncesc și colaborează pentru atingerea obiectivelor. Succesul pe termen lung al unei organizații este definit și de eficiența activității zilnice și de nivelul de productivitate al tuturor. Prin tehnologizarea procedurilor interne, modalitatea de lucru se optimizează, iar întreaga organizație poate beneficia de pe urma avantajelor pe care le aduc soluțiile digitale performante.

semnatura-echipa-UCMS