Impactul Tehnologiei | Cum ajută tehnologia dezvoltarea angajaților
impactul tehnologiei

Care este impactul tehnologiei în procesul de dezvoltare a angajaților?

Care este impactul tehnologiei în procesul de dezvoltare a angajaților?

Lectură de 4 minute

Odată cu trecerea timpului, impactul tehnologiei în activitățile profesionale devine tot mai accentuat. Implementarea unor instrumente digitale intuitive contribuie la o comunicare interna și la cresterea productivitatii muncii din compania ta. De asemenea, soluțiile software potrivite sprijină dezvoltarea angajatilor tăi într-un ritm rapid. În continuare, vom prezenta într-un mod detaliat impactul tehnologiei în procesul de dezvoltare a angajaților, și vom vorbi despre cum aceștia pot profita la maximum de soluțiile digitale pentru a-și dezvolta abilitățile.

Citește și:

Care este impactul tehnologiei în dezvoltarea carierei angajaților?

Soluțiile software dedicate mediului profesional, precum o funcționalitate de training angajati, facilitează accesul angajaților la resurse care să-i ajute în procesul de învățare. Impactul tehnologiei a adus beneficii majore în ceea ce privește organizarea eficientă a sesiunilor de training. Cu ajutorul unui soft performant de training digital, poți configura sesiuni personalizate de instruire pentru angajații tăi, pentru ca aceștia să-și însușească noi abilități și să își îmbunătățească performanța într-un mod eficient.

Tehnologia sprijină dezvoltarea tuturor persoanelor din organigrama

impactul tehnologiei 2

Prin implementarrea soluțiilor tehnologice potrivite în compania ta, poți ajuta angajații să își îndeplinească sarcinile mai rapid și mai eficient. Impactul tehnologiei în ceea ce privește dezvoltarea sau creșterea unor abilitati profesionale este accentuat, atât în ceea ce privește angajații din diferite departamente, cât și pentru persoanele cu poziții de conducere, pentru a însuși noi abilitati de leadership, spre exemplu.

Impactul tehnologiei îți asigură flexibilitatea procesului de învățare

Tehnologia a facilitat în ultimii ani, atât munca la distanta , cât și răspândirea unui program de lucru flexibil. Acest lucru se extinde și în ceea ce privește parcugerea unor cursuri, care pot fi urmărite în format digital de oriunde, ținând cont de împărțirea sarcinilor zilnice. Astfel, impactul tehnologiei ajută angajații să își gestioneze optim sesiunile de învățare și să își organizeze timpul în funcție de nevoile lor individuale.

Personalizează sesiunile de învățare

Trainingurile online pot fi personalizate în funcție de nevoile fiecărui angajat și pot fi accesate de acasă sau de la birou, în orice moment. Acest lucru ajută angajații să își dezvolte abilitățile și să își perfecționeze cunoștințele în domeniul lor de activitate mai ușor. De asemenea, învățarea în echipă cu ajutorul tehnologiei contribuie la dobândirea mai rapidă a cunoștințelor de către angajați. Potrivit unui raport prezentat de Topyx, învățarea socială este responsabilă pentru cel puțin 75% din cunoștințele asimilate în cadrul companiilor.

Impactul tehnologiei este unul ridicat în această privință, având în vedere platformele online de învățare, discuțiile între colegi și procesul/fluxul de distribuire a informațiilor. De asemenea, LearnDash arată faptul că 86% dintre angajați consideră că le este de ajutor colaborarea în cu restul echipei pentru a dobândi cunoștințele de care au nevoie.  

Utilizează instrumente de gamificare a învățării

impactul tehnologiei 3

Poți folosi tehnologia pentru gamificarea procesului de învățare și dezvoltare a angajaților, pentru a crea o experiență cât mai plăcută acestora. De exemplu, poți utiliza o platformă digitală de învățare pentru a premia angajații care învață noi abilități într-un timp record sau pentru a crea o competiție între colegi. Acest lucru poate ajuta angajații să se simtă mai motivați și mai implicați în procesul de învățare.

Astfel, impactul tehnologiei își poate face resimțită prezența și în abordarea unor stiluri diversificate de completare a sesiunilor de training.

Potrivit informațiilor prezentate de Gitnux într-un articol recent, învățarea prin gamificare s-a dovedit a fi eficientă în mai multe domenii de activitate, iar 70% dintre cele mai mari 2000 de companii de la nivel global utilizează această formă de training prin tehnologie. De asemenea, satisfacția angajaților la locul de muncă crește cu 89% în organizațiile care au adoptat învățarea prin gamificare. Nu în ultimul rând, statisticile arată că 83% dintre angajații ce au experimentat astfel de sesiuni de training s-au simțit motivați. Prin comparație, doar 61% dintre cei care au avut parte de un training tradițional au fost entuziasmați de experiența respectivă.

Cât este de răspândită învățarea prin tehnologie?

Conform raportului publicat de Comisia Europeană în 2021, ,,Adult Learning in the Digital Age”, impactul tehnologiei în învățare, și utilizarea platformelor digitale pentru formare și dezvoltare este în creștere în Europa. În 2020, 60% din toate companiile din Uniunea Europeană au oferit programe de dezvoltare angajaților, iar 31% dintre aceste companii au utilizat platformele digitale în acest scop.

De asemenea, impactul tehnologiei în formarea și dezvoltarea angajaților este mai accentuat în cazul companiilor de mari dimensiuni. În 2020, 73% din companiile cu 250 sau mai mulți angajați au oferit sesiuni de training digital, comparativ cu 46% din companiile cu mai puțin de 10 angajați.

Alege și tu o soluție performantă pentru dezvoltarea angajaților

Impactul tehnologiei asupra procesului de dezvoltare a angajaților este tot mai răspândit în organizațiile din toate domeniile de activitate. Aceasta a transformat semnificativ instruirea personalului, contribuind la îmbunătățirea și dezvoltarea abilităților angajaților într-un mod eficient și rapid. Funcționalitatea True Training, disponibilă în aplicația complexă True HR, te ajută să organizezi și să gestionezi sesiunile de învățare pentru angajați tăi. Configurezi și planifici cursurile care trebuie parcurse de către membrii companiei tale, în funcție de nevoile fiecăruia. De asemenea, ai acces la o evidență clară a progresului angajaților și eficientiezi semnificativ întregul proces. Programează acum un demo pentru a afla mai multe!