HR software | Ce definește un HR software performant?

Ce definește un HR software performant?

hr software

Ce definește un HR software performant?

O soluție digitală de gestionare a resurselor umane, cum este un HR software, trebuie să includă o serie de caracteristici pentru a fi catalogată ca fiind performantă. Un sistem informațional este utilizat de profesioniștii HR pentru a gestiona datele angajaților și pentru operațiuni complexe de administrare personal. Acesta pune la dispoziția utilizatorilor informații simplificate în mod centralizat și oferă posibilitatea unui import date eficient. În același timp, cu un HR software reduci la minimum birocrația și nevoia de a tipări documente. Dar care sunt cele mai importante opțiuni pe care trebuie să le ofere un HR software performant?

Citește și:

» Soluții intuitive de eficientizare a sarcinilor administrative
»
Managementul performantei în contextul muncii hibrid

Soluție intuitivă pentru departamentul de resurse umane și angajați

Companiile au nevoie de un soft resurse umane ușor de utilizat, pentru a eficientiza semnificativ procesele interne și pentru a crește productivitatea angajatilor. Dacă nu este ușor de operat, utilizatorii ar avea nevoie de o instruire de lungă durată, care ar îngreuna activitatea întregii companii. Un HR software intuitiv, pentru care nu este nevoie de cunoștinte tehnice avansate, asigură specialiștilor în resurse umane, dar și angajaților din celelalte departamente, un flux optimizat al operațiunilor administrative.

Stocarea informațiilor importante

O componentă esențială a unui HR software este posibilitatea de a introduce și stoca informații despre angajați, necesare unor operațiuni complexe pentru managementul personalului. Când iei în considerare implementarea unui soft HR, verifică dacă permite introducerea tuturor informațiile necesare despre angajați, cum ar fi: numele angajatului, adresa, data nașterii, postul și departamentul, date bancare, evidența controalelor medicale, rapoarte și alte aspecte importante.

Configurabilitate

hr software 2

O soluție configurabilă permite utilizatorilor să configureze rapid și ușor anumite aspecte ale softului, fără a avea nevoie întotdeauna de ajutor din partea furnizorului. Un software HR configurabil este flexibil și poate fi adaptat pentru a îndeplini atât particularitățile organizației, cât și cerințele specifice domeniului de activitate.

Cu cât un HR software îți permite să configurezi cât mai multe funcții, pentru a răspunde nevoilor tale, vei economisi mai multe resurse materiale, energie și timp. Ca efect pozitiv important, vei avea parte de o eficiență ridicată la nivel de organizație.

Asigură securitatea datelor

Deoarece trebuie să gestioneze toate datele importante despre angajați, departamentul de HR este printre cele mai vulnerabile. Din acest motiv, securitatea informatiilor este un aspect esențial al unui HR software. Amenințarea la adresa securității datelor este la un nivel înalt în contextul în care munca de acasă este predominantă. Pentru a proteja de riscuri, datele despre personal, un HR software trebuie să asigure o securitate sporită a acestora.

Posibilitate de integrare cu alte softuri

Abilitatea de a integra un HR software cu alte programe utilizate în cadrul companiei poate fi un aspect important. Spre exemplu, importul datelor despre pontaj într-un soft payroll ajută specialiștii HR să efectueze calculul de salarii fără erori și într-un timp scurt.

Actualizare cu modificările legislative

Pentru a fi utilizat în siguranță și fără griji, un HR software trebuie să fie actualizat în permanență cu modificările legislative, precum cele din Legislația Muncii. Atunci când aplicația este conformă cu normele în vigoare, specialiștii HR pot realiza operațiuni administrative și pot genera documente fără griji. În acest fel, nu există riscul unor sancțiuni sau amenzi din partea instituțiilor statului.

Beneficii multiple cu un HR software performant

hr software 3

Gestionarea optimă a resurselor umane aduce beneficii importante organizației, oferindu-le angajaților un mediu de lucru care le permite să prospere, să se dezvolte profesional și să-și atingă potențialul. Utilizarea unui HR software performant, dezvoltat pentru a răspunde la majoritatea nevoilor din companii, sprijină semnificativ activitatea specialiștilor HR prin eficientizarea procedurilor de care aceștia sunt responsabili.

De la recrutare, onboarding, training, evaluarea performanței, gestionarea pontajului, portal self-service și multe altele, un HR software îndeplinește o varietate de funcții necesare pentru o bună funcționare a oricărei organizații.

Caracteristicile prezentate mai sus sunt doar câteva dintre cele care definesc un HR software performant, capabil să răspundă cu promptitudine la majoritatea nevoilor și particularităților dintr-un business, indiferent de sectorul de activitate.

Eficientizează-ți operațiunile interne cu True HR

Compania ta are nevoie de un HR software performant? Încearcă soluția dezvoltată de UCMS by AROBS, True HR, cu 19 funcționalități distincte incluse. Stabilitatea aplicației și configurabilitatea acesteia sunt două caracteristici recunoscute de-a lungul timpului de către clienții și partenerii noștri.

Sarcinile departamentului HR sunt simplificate cu ajutorul True HR, iar specialiștii tăi își pot îndrepta atenția înspre dezvoltarea organizației. Spre exemplu, pot dezvolta strategii pe termen lung pentru creșterea brandului de angajator sau pentru creșterea gradului de satisfacție al angajaților din companie. Pentru mai multe amănunte despre utilitatea și specificațiile True HR, planifică un demo gratuit alături de specialiștii UCMS by AROBS.

semnatura-echipa-UCMS