Descarcă gratuit ebook-ul și descoperă utilitatea dp-Statistică INS
formulare statistice

Descarcă gratuit ebook-ul și descoperă utilitatea dp-Statistică INS

Descarcă gratuit ebook-ul și descoperă utilitatea dp-Statistică INS

Lectură de 3 minute

Pentru multe companii, completarea unor formulare statistice reprezintă o procedură manuală consumatoare de timp. Din acest motiv, un instrument digital care automatizează această sarcină este binevenit. Completarea și trimiterea de formulare statistice se realizează mult mai rapid cu ajutorul tehnologiei dezvoltate pentru a eficientiza operațiunile administrative.

Un modul pentru completare formulare statistice către INS reduce la minimum timpul de procesare a datelor care trebuie introduse în câmpuri. Preluarea informațiilor din sistem este automată și întreaga procedură este realizată într-un timp foarte scurt. Mai mult, personalul desemnat cu această sarcină nu mai trebuie să descarce manual acele formulare statistice.

Despre modulul dp-Statistică INS

formulare statistice 2

Funcționalitatea integrată în dp-Payroll vine în sprijinul companiilor care doresc să depună cele trei tipuri de formulare statistice (TS, LV, S3) către Institutul Național de Statistică. Prin apăsarea unui buton, dp-Statistică INS preia informațiile din baza de date, le prelucrează și le completează în formulare statistice, care se trimit apoi către INS.

Cele trei formulare statistice care se trimit către INS sunt următoarele:

  • Formular TS (lunar)  – Termen Scurt – Se completează cu informații la nivel de lună despre numărul mediu al salariaților și câștigurile salariale împărțite pe activitatea principală și eventualele activități secundare desfășurate de companie. Modulul exportă datele pentru toate tipurile de formulare cu indicatori pe termen scurt: IND TS (indicatori pe termen scurt în industrie), CON TS (indicatori pe termen scurt în construcții), SERV TS (indicatori pe termen scurt în servicii);
  • Formular LV (trimestrial) – Locuri Vacante – Se completează cu informații pentru luna de mijloc a trimestrului despre numărul locurilor vacante din companie pe grupe majore de ocupații și puncte de lucru;
  • Formular S3 (anual)  – Se completează cu informații despre costul forței de muncă pentru anul respectiv (număr mediu de salariați, timpul de lucru, sume brute, etc.) împărțite pe activitatea principală și eventualele activități secundare desfășurate de companie și detaliate pe fiecare județ și localitate.
statistica ins

Soluția vine în sprijinul specialiștilor din departamentul contabilității și al resurselor umane, care au sarcina de a completa și trimite mai departe aceste formulare statistice. Pentru a afla mai multe despre modulul dp-Statistică INS, ți-am pregătit un material în care vei găsi mai multe informații despre cum te poate ajuta acesta.

În cadrul materialului, am detaliat utilitatea și modul de funcționare al modului, și totodată am răspuns unor întrebări comune referitoare la acesta. În rândurile următoare poți citi un scurt preview al ebook-ului.

Cât de ușor se pot completa formularele cu ajutorul dp-Statistică INS?

Completarea acestor formulare statistice se face prin apăsarea unui singur buton. Modulul salvează formularul completat în locul indicat de către utilizator. După eventuale verificări, acestea se pot trimite la Institutul Național de Statistică. În cazul în care tipurile de formular se schimbă, ele se înlocuiesc cu ajutorul departamentului Support.

Până acum am prezentat câteva aspecte ale modulului dp-Statistică INS. Dacă dorești să afli mai multe despre funcționalitatea care te ajută în completarea rapida a unor formulare statistice, te invităm să descarci ebook-ul complet de mai jos.