Fonduri PNRR | Digitalizează-ți afacerea prin fondurile PNRR
PNRR

Digitalizează-ți afacerea prin fondurile PNRR

Digitalizează-ți afacerea prin fondurile PNRR

Lectură de 3 minute

Anul 2023 vine cu o serie de oportunități pentru companii, precum fondurile PNRR. Aceste granturi pot fi accesate de către companiile care se încadrează în categoria IMM, întreprinderi mici și mijlocii, cu scopul de a-și digitaliza activitățile.

Raportul The Digital Economy and Society Index (DESI), realizat în 2022 de către Comisia Europeană, subliniază faptul că doar 55 % din IMM-urile din Uniunea Europeană prezintă cel puțin un nivel de bază în ceea ce privește digitalizarea. Astfel, aproximativ jumătate din totalul IMM-uri nu beneficiază în prezent de avantajele digitalizării.

Te invităm să citești în continuare acest articol pentru a afla mai multe detalii despre: fondurile PNRR, bugetul alocat, eligibilitate, activitățile finanțate și alte informații utile.

Citește și:

Ce este PNRR?

Conform Ministerul Finanțelor, PNRR sau Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost conceput „să asigure dezvoltarea României, prin sprijinirea nivelului de adaptare la situații de criză, în contextul recuperării după criza COVID-19, cât și valorificarea potențialului de dezvoltare economică, prin reforme majore și investiții cheie.” Planul este coordonat la nivel național de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Beneficiari eligibili

PNRR 5Bugetul alocat pentru acest program este de de 347,5 milioane euro. Grandurile sunt destinate societăților reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care fac parte din categoria IMM și au sediul social în România. De asemenea, programul exclude firmele care își desfășoară activitatea în sectorul IT.

IMM-urile vor putea primi granturi în valoare de până la 100.000 de euro, cu ajutorul cărora își pot eficietiza activitățile prin intermediul digitalizării. Astfel, valoarea grantului este cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de euro pentru microîntreprinderi, între 20.000 euro şi 50.000 de euro pentru întreprinderi mici şi între 20.000 euro şi 100.000 de euro pentru întreprinderile mijlocii.

Activități finanțate

Granturile PNRR se oferă IMM-urilor pentru un spectru larg de activități care au legătură cu digitalizarea operațiunilor, conform Ghidului specific, dintre care amintim:

  • Achiziția de servicii de tip cloud și IoT;

  • Dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA (Robotic Process Automation);

  • Achiziția de hardware TIC;

  • Achiziția de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;

  • Achiziția de tehnologii blockchain;

  • Achiziția de sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality;

  • Achiziția website-ului de prezentare;

  • Instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;

  • Consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile.

Perioadă depunere proiecte

Întreprinderile pot transmite online proiectele pentru finanțare, prin intermediul platformei de fonduri PNRR, doar în perioada 15 februarie – 30 iunie 2023.

Dacă ești interesat de acest proiect și vrei să afli toate detaliile necesare, te invităm să descarci ghidul solicitantului, planul de afaceri și anexele relevante, de pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Digitalizarea prin True HR și dp-Payroll

Noi, la UCMS by AROBS, suntem preocupați în a dezvolta soluții software eficiente care să susțină companiile în procesul lor spre digitalizare. De mai bine de 26 de ani, suntem un furnizor de încredere pentru companii din diferite industrii, precum: banking, BIG4, BPO, IT, servicii medicale, producție, retail, automotive, mass-media și advertising, transport, servicii și construcții etc.

Soluțiile noastre, True HR și dp-Payroll, vin în ajutorul departamentelor de HR, pentru a gestiona mai ușor activitățile de resurse umane și salarizare. Cele două programe sunt intuitive și ușor de utilizat de către specialiștii în HR și payroll. Mai mult, aplicațiile sunt actualizate în permanență cu modificările legislative, minimizând erorile umane și timpii de lucru. Programează un demo gratuit cu specialiștii noștri, pentru mai multe detalii.