De ce să utilizezi un soft pentru managementul personalului?
managementul personalului 4

De ce să utilizezi un soft dedicat pentru managementul personalului?

De ce să utilizezi un soft dedicat pentru managementul personalului?

Lectură de 3 minute

Pentru succesul companiei tale, este important să acorzi o atenție sporită către managementul personalului. De cele mai multe ori, trebuie să gestionezi multe documente asociate fiecărui angajat, proces care implică mult timp, în lipsa unui soft dedicat. De asemenea, cererile angajaților primesc deseori răspuns după o perioadă îndelungată, din cauza volumului mare de muncă al departamentului de resurse umane. Totuși, există soluții digitale care să simplifice managementul personalului, pentru ca tu să economisești timp, energie și resurse materiale.

Citește și:

» Transformă-ți afacerea cu instrumente digitale potrivite nevoilor tale
» Cum te ajută un soft calcul salarii să eficientizezi activitățile de salarizare?

Un soft dedicat îți oferă o imagine clară asupra datelor

Dacă îți dorești procese eficiente la nivelul întregii organizații, managementul personalului trebuie realizat pe baza unor fluxuri optime. Un soft resurse umane îți oferă o evidență clară și organizată a informațiilor despre angajați, pe care le poți accesa în orice moment.

Astfel, poți vizualiza tot parcursul lor în organizație, de la angajare până la ultima zi petrecută în companie. Centralizarea acestor date îți oferă o imagine de ansamblu asupra activității interne, și posibilitatea de a accesa rapid orice document. 

Gestionează eficient documentele angajaților

Pentru a munci cât mai eficient, trebuie să reduci considerabil procesele manuale, repetitive și birocrația internă. Dacă ai la dispoziție un program performant pentru managementul personalului, poți gestiona ușor în format digital toate datele și documentele salariaților, precum:

  • date personale;
  • date bancare;
  • contracte de muncă;
  • acte adiționale;
  • evidența controalelor medicale;
  • cereri de concediu;
  • evaluări;
  • rapoarte;
  • delegații;
  • alte documente de interes.

Îmbunătățești satisfactia la locul de munca

Prin digitalizarea proceselor legate de managementul personalului, experiența și satisfacția angajaților la locul de muncă se îmbunătățește semnificativ. Astfel, oamenii din organizația ta se vor simți mai confortabil știind că atunci când vor trimite cereri de concediu sau solicitări de adeverințe, acestea pot fi soluționate rapid prin proceduri tehnologizate.

Managementul personalului, simplificat prin utilizarea unui program dedicat

Un soft administrare personal îți oferă opțiunea de a genera contracte de muncă, acte adiționale la contractul de muncă, decizii de desfacere a contractului de muncă, toate acestea în baza unor șabloane predefinite care să-ți facă munca mai ușoară.

managementul personalului 2

Funcționalitatea creată pentru managementul personalului te poate notifica în cazul în care expiră un contract sau alte documente cu termene stabilite. Această funcție este un beneficiu major, deoarece eviți situațiile complicate care apar la înnoirea unui act după data de expirare.

Păstrezi ușor evidența aspectelor importante

Printr-o aplicație cu care efectuezi managementul personalului, poți genera fișa postului pe baza informațiilor despre posturile din organigrama companiei. În ceea ce privește medicina muncii, ai la dispoziție istoricul controalelor medicale efectuate de către angajați, rezultatele analizelor și poți planifica reexaminarea angajaților.

Un alt aspect important este acela că poți ține evidența obiectelor de inventar predate angajatului. În acest fel, nu pierzi urma unor lucruri valoroase pentru desfășurarea activității. Aduni într-un singur loc toate informațiile esențiale pentru managementul personalului, și simplifici considerabil procesele recurente de HR.

Alege o soluție performantă pentru nevoi complexe

Cu modulul True Administrare de Personal, disponibil în aplicația True HR, ai acces la funcții complexe pentru managementul personalului. Acestea te vor ajuta să gestionezi mult mai ușor documentele membrilor echipei tale, date personale, contracte de muncă și informații relevante pentru activitatea companiei. În acest fel, minimizezi procesele manuale și birocrația, și ai la dispoziție mai mult timp pentru dezvoltarea organizationala. Programează acum un demo gratuit și află în detaliu cum te ajută soluțiile dezvoltate de UCMS by AROBS să simplifici operațiunile complexe de resurse umane.